» »

S.P. na naslovu najemodajalca ali obstaja kak rizik

S.P. na naslovu najemodajalca ali obstaja kak rizik

umexteacher ::

Za s.p. na naslovu najemodajalca, mora najemodajalec soglašati in overiti podpis.

Ali obstaja kak rizik z ene ali druge strani (za najemnika ali najemodajalca) če s.p. zabrede ali karkoli? Ali bi lahko v kakem primeru, drugi utrpel kakšno škodo na račun malomarnosti prvega?

#000000 ::

Izvršba pomojem je prva opcija.

umexteacher ::

Mene zanima, če ob neugodnem poslovanju s.p., lahko to na kakršen koli način postane problem lastnika stavbe, ki tudi živi na tem naslovu. Zakaj potrebujejo njegov overjen podpis, če lahko s.p. prijavim tudi brez tega (res je za to neka kazen cca500-1500€, pa vseeno).

urli ::

Mislim, da ima lahko probleme oz. če pride do izvršbe bo izvršitelj iz stanovanja pobral vse uporabno ne glede na to ali je od najemnika ali od lastnika. Na lastniku je pa potem, da dokazuje, če je kaj od njega. Ni pa tole 100%.

umexteacher ::

Ok,torej se na nepremičnino, ne more nihče "obesit". V izogib rubljenju napačnih stanovanj, jih je potrebno pravilno označit. Če odnesejo opremo (omare, cunje in tv), ne bo hude škode.

Vikking ::

Izvršitelju se pokaže sklenjena najemna pgodoba in primopredajni zapisnik. Torej ne more kar tako križem kražem rubit.

Večja težava je ko ima oseba še vedno prijavljen naslov podjetja v tem prostoru, najemne pogodbe pa ni več. Tako nimaš kaj pokazati izvršitelju in lahko pobere vse takoj.

St235 ::

Kaj pa ima izvržba z s.pjem?

Do izvršbe lahko pride neodvisno od tega ali je na naslovu eegistriran s.p.- Pogoj za izvržbo je dokazan dolg, ne pa registracija s.pja.

V lastništvo nepremičnine pa z izvržbo ni mogoče posega.

Težave, ki se teoretično lahko pojavijo in ima alstnik s tem potem težave so prej kakšna negodovanja ostalih lastnikov (če gre za blok) in podobne variante. Pač odvisno kak s.p se registrira in kje.

Ziga Dolhar ::

umexteacher je izjavil:

Zakaj potrebujejo njegov overjen podpis, če lahko s.p. prijavim tudi brez tega (res je za to neka kazen cca500-1500€, pa vseeno).


Overjen podpis najemodajalca je potreben, če želi podjetnik registrirati svoj poslovni naslov na lokaciji, kjer ni lastnik objekta (ZGD-1 74/3, ZSReg 4/4). (Obveznost ni omejena le na podjetnika.)
https://dolhar.si/

St235 ::

V praksi se lastništvo ne prevrja, zato je ponavadi mošno registrirat ne glede na lastništvo. sploh če ima posameznik na primer tam stalno bivališče (naslov na dokumentih).

Ziga Dolhar ::

Lakotnik29: Sodni register morda ne preverja, ali je izjavo res podal lastnik objekta,* vendar je predlogu za registracijo treba tako overjeno izjavo priložiti.

*Z ljubljanskega sodnega registra so mi lani februarja pojasnili, da "itak nimajo pristojnosti za preverjanje lastništva". Vsekakor pa preverjajo, če je izjava priložena :). (Sam pred pripravo osnutka izjave vedno preverim ZK-lastništvo objekta in poizvem po morebitnih neregistriranih odsvojitvah, in pri registraciji družbe ali spremembe poslovnega naslova na podlagi lažne izjave ne bi sodeloval.)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Vsekakor mora bit priložena izjava. Samo kaj, ko se po mojih izkušnjah zadeva konča pri kljukici na papriju.

Pa da se ne bova narobe razumela. Nedvomno je, da izjava mora bit in nedvomno je da so sankcije, če se to ugotovi. Samo verodostojnosti izjave se večinoma ne preverja.

Mare2 ::

Vikking je izjavil:

Izvršitelju se pokaže sklenjena najemna pgodoba in primopredajni zapisnik. Torej ne more kar tako križem kražem rubit.


Nekateri rubežniki se zelo (preveč) zagnani. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rubež, čeprav sm v najemu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20530425 (23980) 49106
»

S.p. - izjava lastnika objekta

Oddelek: Loža
358966 (8249) Miha 333
»

s.p. za delo od doma?

Oddelek: Loža
305779 (4301) St235
»

Podjetništvo?

Oddelek: Loža
427861 (6756) Mobidick
»

Pravno vprašanje -- semantika v soglasju za poslovanje

Oddelek: Loža
111325 (974) lopov

Več podobnih tem