» »

Tudi rum je lahko odlična pijača

Tudi rum je lahko odlična pijača

««
7 / 7
»
»»

kamiKaZaA ::

NuMaN je izjavil:

Še več bi prihranil, če ne bi kupoval alkota in celo imel avta.
Tako kot jaz po novem.

Ah, če se vsemu odpovem in pričnem živeti kot asket, zakaj potem sploh živeti in samo kupčkati denar? Kaj s tem narediš, če ne trošiš in samo šparaš in se odrekaš vsem dobrotam in dobrinam? Prvo alkohol, potem meso, potem sladko, potem... V čem potem sploh uživati v tem enem in edinem življenju? :D

Denar na TRR me ne osrečuje, če si potem s tem denarjem ne privoščim čisto nič in ga samo kupčkam vsaki novi mesec. ;)

Rad uživam v življenju. :)

NuMaN ::

Saj nisem rekel, da se odpoveš vsemu luksuzu.
Sicer avta nisem imel nikoli, glede alkota pa tudi nisem rekel, da je ta odločitev za nedoločen čas.

Ampak odkar ga ne kupujem, so postale četrtinke brezpredmetne takorekoč, posebej ob bebavih pogojih (moraš prej to pa to, ne smeš uporabiti za to pa to, zadeva ne sme v biti v tej pa tej akciji) ...

Kako penziči temu sledijo, mi ni jasno.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

jest10 je izjavil:

Že če bi malo bolj pobrskal, bi pri nas dobil nižje cene od višje navedenih za večino stvari. Ampak potem ne bi bila tako velika razlika in bi se težje hvalil ane:))

Te pa najdi te 4 pijače (imaš imena vseh 4 pijač) bistveno ceneje kot je skupna cena 524,69€ ne pa da pametuješ in nekaj bluziš, da se da to ceneje dobiti. Pogoj je seveda dostava v Slovenijo. Izvoli. Oder je tvoj.

jest10 ::

kamiKaZaA je izjavil:

jest10 je izjavil:

Že če bi malo bolj pobrskal, bi pri nas dobil nižje cene od višje navedenih za večino stvari. Ampak potem ne bi bila tako velika razlika in bi se težje hvalil ane:))

Te pa najdi te 4 pijače (imaš imena vseh 4 pijač) bistveno ceneje kot je skupna cena 524,69EUR ne pa da pametuješ in nekaj bluziš, da se da to ceneje dobiti. Pogoj je seveda dostava v Slovenijo. Izvoli. Oder je tvoj.

https://malva.si/products/suntory-the-y...

https://malva.si/products/the-macallan-...

Že samo za dražja 2, po manj kot 5 min googla.
In to je leto in pol kasneje, se pravi je tudi inflacija povišala cene

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

jest10 je izjavil:

Že samo za dražja 2, po manj kot 5 min googla

Odlično. Novi izračun. Skupna cena v Sloveniji 455,27€. Skupna cena v Avstriji 308,09€. Prihranek 147,18€. Če izbiram med nakupom iz naslanjača ali pa da se morem nekam zapeljati, da prišparam 147€ in porabim za to 1,5 uro prostega časa bom izbral slednje. Še vedno sem prišparal slabih 150€. Meni to ni par eurov prihranka kot je to tebi. Nismo vsi tako bogati kot ti, da bi lahko kupovali samo online (iz naslanjača).

jest10 ::

kamiKaZaA je izjavil:

jest10 je izjavil:

Že samo za dražja 2, po manj kot 5 min googla

Odlično. Novi izračun. Skupna cena v Sloveniji 455,27€. Skupna cena v Avstriji 308,09€. Prihranek 147,18€. Če izbiram med nakupom iz naslanjača ali pa da se morem nekam zapeljati, da prišparam 147€ in porabim za to 1,5 uro prostega časa bom izbral slednje. Še vedno sem prišparal slabih 150€. Meni to ni par eurov prihranka kot je to tebi. Nismo vsi tako bogati kot ti, da bi lahko kupovali samo online (iz naslanjača).

Če se malo potrudiš, boš pa našel še kaj ceneje, pa tudi kakšno akcijo.
Pa za Avstrijo boš tudi moral kar nekaj € povišati cene. Več kot leto in pol nazaj, so bile zadeve pač cenejše.

In ja, res je, nisi tako bogat, kot sem jaz.

Si pa kot Avstrijci na plaži na Jadranu 30 let nazaj, ki so se pogovarjali o tem, koliko kaj košta ...
Danes smo zgleda mi taki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

jest10 je izjavil:

In ja, res je, nisi tako bogat, kot sem jaz.

Saj to ravno pravim. In meni se že spača zapeljati v Avstrijo, če vem da bom prihranil vsaj 20€. 1,5 uro prostega časa in 70 kilometrov vožnje mi ne predstavlja problem v zameno za vsaj 20€ prihranka (goriva porabim nekje 5-6€ za takšno vožnjo na relacijo, kjer večino časa vozim v najvišjih prestavah).

Saj ne grem to vsak dan, niti vsak teden. Občasno, ko pa grem pa je z namenom prihraniti. In na prosti čas ne gledam, da more biti striktno porabljen za to in to in da ne sme biti porabljen za 1 uro vožnje z avtom in do pol ure potem porabiti za nakup v trgovini. Prosti čas je za mene prosti čas med katerim ne študiram kako ga porabiti. Se ne obremenjujem s tem kot recimo ti in @Okapi, kjer imata skozi plane za kaj je smiselno ga porabiti in za kaj niti pod razno.

Kakorkoli obrneš, je to neke vrste obveznost.
Nikoli sam nisem gledal letanje za akcijami kot porabo prostega časa, ampak kot delo.

Glej Avstrija ima nižji DDV in nižje trošarine na alkohol in posledično so končne cene nižje. In po to se večinoma hodi gor, ko so kake akcije ali kuponi, zmagaš pa ko je akcija in še kuponi, ker v Sparu na akcijsko ceno lahko še daš kupon -25% in ti odšteje od akcijske cene. En lep primer iz letošnjega nakupa. Šampanjec Canard Duchene Charles VII je bil znižan iz 56€ na 37€ in uporabil sem še kupon -25% in ga kupil slabih 28€. Končni popust -50%.

Seveda pa še zmes kupiš kaj ostalega, če je akcija. Recimo Milka (različni okusi) 250g-300g je bila po 3€ s pogojem, da vsaj 3 kupiš. In potem še to vzemeš pa še kaj ostalega, kar je ceneje kot pri nas, če si že enkrat gori (v Avstriji).

kamiKaZaA je izjavil:

Glej Avstrija ima nižji DDV in nižje trošarine na alkohol in posledično so končne cene nižje. In po to se večinoma hodi gor, ko so kake akcije ali kuponi, zmagaš pa ko je akcija in še kuponi, ker v Sparu na akcijsko ceno lahko še daš kupon -25% in ti odšteje od akcijske cene. En lep primer iz letošnjega nakupa. Šampanjec Canard Duchene Charles VII je bil znižan iz 56€ na 37€ in uporabil sem še kupon -25% in ga kupil slabih 28€. Končni popust -50%.

Seveda pa še zmes kupiš kaj ostalega, če je akcija. Recimo Milka (različni okusi) 250g-300g je bila po 3€ s pogojem, da vsaj 3 kupiš. In potem še to vzemeš pa še kaj ostalega, kar je ceneje kot pri nas, če si že enkrat gori (v Avstriji).

Toliko huje. Jodlarji imajo za nas druga pravila - pri nas v Sparu ne moreš uporabiti četrtinke za alko.

Kaj pa vem, mogoče so dobrohotni in vedo, da je pri nas alkoholizem velik problem.

NuMaN je izjavil:

Toliko huje. Jodlarji imajo za nas druga pravila - pri nas v Sparu ne moreš uporabiti četrtinke za alko.

Kaj pa vem, mogoče so dobrohotni in vedo, da je pri nas alkoholizem velik problem.

Jodlarji nimajo nobenih pravil za nas. Spar je namreč nizozemska firma ustanovljena leta 1932 s preko 10.000 trgovina po Evropi in preko 50 milijardami prometa. In mendžerji v Avstriji so se odločili, da dajo na enkrat 4 kupone z -25% na vso hrano in pijačo, katere lahko pri enem nakupu porabiš. Pri nas pa imamo drugačne menedžerje in so dali samo 1 kupon in še ta se ne more izkoristiti na žgane pijače in ne more kombinirati z že akcijskimi cenami.

Hvala. Torej so avstrijski meneđerji bolj dobrohotni do plebsa kot naši.

Kot kaže je tako. Čeprav v končni fazi so si verjetno rekli "masa je kasa" in služijo raje, da prodajo več izdelkov z nižjo maržo kot pa malo izdelkov z visoko maržo, ker potem raje folk zmes troši pri konkurenci, ko ni akcije v Sparu.

Zato pa imajo boljše akcije kot Spar Slovenija in dajo več kuponov, katere še koristiš na akcijske cene. Folk pa troši kot zmešan. Zaključek: kot kaže so dosti boljši menedžerji od tistih, ki vodijo Spar Slovenija in naloga menedžerja je da poveča prodajo in da je od prodaje dobiček. Čimvečji seveda. In kot kaže formula s 4 kuponi -25% deluje, četudi je na alkohol in na akcijske cene. Nekdo od menedžerjev je izračunal, da se to za Spar Avstrija izplača in to podkrepil še z rezultati, da se je prodaja od takrat dvignila. Če pa ne bi šlo skozi oz. ko več ne bo šlo skozi, pa bodo to znižali na 2 kupona ali 1 kupon ali pa ukinili.

gruntfürmich ::

Okapi je izjavil:

:)) Eni znate uživati in se voziti eno uro po par evrov cenejsi rum, eni pa gremo v najbližjo trgovino po rum, ali pa ga naročimo in ga prinese poštar na dom, potem pa uzivamo ob pitju ruma, medtem ko se vi vozite.

Potem pa si kupi boljši avto, da ti bo tudi vožnja v veselje, ne samo popivanje na kavču.
Morda se boš še spravil kam ven, na cesto, zapeljal kam... recimo na strelsko tekmo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

mancslo ::

Alko DA, več kot 40€ za 7dcl NE. Še hujši so naši kletni pivovarji. 5€ za dobre tri požirke piva... (malo pivo)

Roko na srce imaš prav. Vstopni viskiji, rumi od znamk v rangu 30-40€ so dovolj dobri (okus, pitni), da tisti dražji niso pretirano vredni, ker so že njihovi vstopni za ne preveč zahtevnega zelo dobri. Se pozna med viskijem za 30-40€ in tistim nad 100€, ampak en Glenlivet za 30€ ali Glenfiddich 12 za 40€ (cene brez popusta) sta dovolj dobra, da ni potrebe za posegati po dražjimi.

Isto pri rumih. Diplomatico Mantuano za 30€ ali Plantation za 52€ (s popustom prideš na 39€) sta zelo dobra in po dražjih ni resne potrebe, ker sicer so boljši, to ja, ne pa toliko boljši in že pri teh uživah v samem pitju.

https://www.interspar.at/shop/weinwelt/...

https://www.interspar.at/shop/weinwelt/...
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Whisky (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1099245367 (6959) Okapi
»

Konjak (strani: 1 2 3 )

10123134 (1537) Okapi
»

Pospešeno staranje alkoholnih pijač - sam svoj mojster

Oddelek: Znanost in tehnologija
352524 (1180) Mercier
»

Žgane pijače

2510875 (9844) Steinkauz
»

Dostojen liquor shop v Sloveniji (Ljubljana)

278517 (7710) Kenpachi

Več podobnih tem