Forum » Zvok in slika » VGA pini na kablu
VGA pini na kablu
daKine ::
zaj sn na netu gledo pa sn najdo, da so pini taki
1. Red video
2. Green video
3. Blue video
4. Monitor ID 2
5. not used
6. Red return
7. Green return
8. Blue return
9. no pin
10. Sync return
11. Monitor ID 0
12. Monitor ID 1
13. Horizontal sync
14. Vertical sync
15. not used
zaj pa me zanima kaj je 10. pin (sync return)? namrec ta se mi je odlomo na kablu, slika ni nic spremenjena, samo me vseeno zanima kaj bi naj Sync return blo
1. Red video
2. Green video
3. Blue video
4. Monitor ID 2
5. not used
6. Red return
7. Green return
8. Blue return
9. no pin
10. Sync return
11. Monitor ID 0
12. Monitor ID 1
13. Horizontal sync
14. Vertical sync
15. not used
zaj pa me zanima kaj je 10. pin (sync return)? namrec ta se mi je odlomo na kablu, slika ni nic spremenjena, samo me vseeno zanima kaj bi naj Sync return blo
Brane2 ::
Masa.
Povsod kjer piše "return", gre za maso določenega signala. Ker pa so vse mase povezane med sabo v monitorju, kljub izgubi enega pina stvar še naprej dela, ker gre tok pač skozi preostale pine mase.
Ni idealno, a bi moralo delati še naprej. Po moje ni vredno zaradi tega menjati kabla...
Povsod kjer piše "return", gre za maso določenega signala. Ker pa so vse mase povezane med sabo v monitorju, kljub izgubi enega pina stvar še naprej dela, ker gre tok pač skozi preostale pine mase.
Ni idealno, a bi moralo delati še naprej. Po moje ni vredno zaradi tega menjati kabla...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop hišnega kinaOddelek: Zvok in slika | 5780 (3620) | ninjaxx |
» | pc-projektorOddelek: Pomoč in nasveti | 707 (576) | marco1992 |
» | PIC18F4550 in ds18s20Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1983 (1662) | snow |
» | vga-video adapterOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3435 (3159) | roli |
» | Zelo pocasno utripanje LED diode (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8691 (7896) | a13misko |