Forum » Navijanje » koliko se da naviti Leadtek A280?
koliko se da naviti Leadtek A280?
profii ::
zanima me koliko se da naviti grafo od leadteka a280 (ti4800se)??? do zdej sem probu 280/570 sam zanimame kolk je zdravo se vec?
[Če si že tako len, da ne pogledaš za obstoječimi temami, bi lahko dal vsaj smiselen naslov -OwcA]
[Če si že tako len, da ne pogledaš za obstoječimi temami, bi lahko dal vsaj smiselen naslov -OwcA]
- spremenilo: OwcA ()
Oblivion ::
Kako samo tako malo? Kolko ma gpu 4800se? Jst sm svojega leadtek 4200 spravil na 315/685, tko da bi mogla tvoja kartica met kaj vec. To bi ti moral odgovorit Mr. X, ker ima on ti4400 in ti bo znal povedat do kolk gre. Vsekakor pa se dosti vec kot to.
profii ::
sej vem da se da vec sam ne vem do kolk bo stabilna. sej hlajenje zgleda kr ok. nebi rad prevec tvegu
Oblivion ::
Meni je gf4 ti 4200 delal na 305/585 stabilno. Zdej pa preizkusi malce do kje ti gre. Poizkusaj visat po 5 mhz gor in in en 3dmark in tko ponavljej dokler vidis da je stabilno, ko pa se ti pojavijo artefakti oz. opazis da je nestabilna znizej za 10mhz in stvar bi mogla delat stabilno. Vsaj tko pravi Morphling. Al se motim?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oblivion ()
frenk ::
profii: nimaš kej skurt če nimaš voltmoda...najprej večaj takt gpuja po 5mhz in pri 290 ali 300 po vsakem višanju tudi sprobaj(zaženi zahtevno igro li pa 3dmark03)...ko ne bo delal več uredu pač zmanjšaj takt...boš vedu kdaj, verjem mi...ko končaš s tem pa se loti še rama...ram bi mogu it do 590 ali 600 brez problema poj pa začni s preverjanjem na vsakih 5mhz
c3R4R ::
zanima me koliko se da naviti grafo od leadteka a280 (ti4800se)??? do zdej sem probu 280/570 sam zanimame kolk je zdravo se vec?
Na to vprašanje to bi odgovorila grafa kar sama. Ni posebnega pravila do koliko se lahko navije določen model. Eni več, drugi manj.
Sicer pa tko naredi kot ti je rekel Oblivion v njegovem drugem postu.
Na to vprašanje to bi odgovorila grafa kar sama. Ni posebnega pravila do koliko se lahko navije določen model. Eni več, drugi manj.
Sicer pa tko naredi kot ti je rekel Oblivion v njegovem drugem postu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3R4R ()
OwcA ::
Leadtek GF4 samo 310/575 KAKO TO
WinFast A280 LE TD
@profii: lenoba si!
(Najraje bi zaklenil, ampak se je tema že preveč razvila.)
WinFast A280 LE TD
@profii: lenoba si!
(Najraje bi zaklenil, ampak se je tema že preveč razvila.)
Otroška radovednost - gonilo napredka.
MrX ::
moja ti4400 ki je isti k... kot 4800se se navije do 295/630. z boljšim hlajenjem pa bi šlo še višje.
MrX ::
navil sem jo na 299/649, ker nimam stranske stranice ohišja, ker mi en kolega že 1 teden reže dve luknje za zalmana F1.
moja gre na 320/600 in to je blo stestirano pri 8 urnem delovanju 3dmark2001(cel šiht)...ampak ne pridem preko 12k pik...mal je čudno tole glede na to da sm s silurotom pršu na 12k+ brez da bi ga navijal
Dr_M ::
frenk: pri najprej na 250/575, pol pa poroci. jest sm tut dubu sam 7k pik ker se mi je gpu pregrevu, potem sm pa spustu za 5mhz, sm dubu pa neki cez 9k pik.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
250/575...9865
320/575...10171
250/600...9735
320/600...10165
320/590...10140
300/600...10042
250/575...9595
torej tole so rezultati današnjih testov...
320/575...10171
250/600...9735
320/600...10165
320/590...10140
300/600...10042
250/575...9595
torej tole so rezultati današnjih testov...
WhiteWolf ::
HM, jst dobim neke cez 14600 pik!
Leadtek A280Le Td 315/600,
BARTON2500+ @2300Mhz, 11.5*200 (5,3,2,2) pri 1.75,
1GB Twinmos/Winbond CH5.
Leadtek A280Le Td 315/600,
BARTON2500+ @2300Mhz, 11.5*200 (5,3,2,2) pri 1.75,
1GB Twinmos/Winbond CH5.
m.i.h.a: trenutno nič navito 1700+, 8rda+, 256MB ram, ...ampak to ni pomembno, ker na tej konfiguraciji(nenaviti) je dal siluro 12k+ ven...z navitim sistemom in silurotom sm dobu tud 15k+
Matr komaj en dan imam to kartico pa so ze problemi!
Vcasih ko restartam kisto mi preden ko nalozi sistem kao "dezuje" po monitorju! Potem je v Windowsah vse vredu!!! Cudno to? Isto dela tudi z nenavito graficno! Se vecji hec je v tem, da tako dela tudi kolegu, ki jo je kupil isti dan in v isto trgovini (vceraj), ceprav je ni niti enkrat samkrat navil! Ker sprva sem mislil, da je morda zato, ker sem navijal, sedaj pa vidim, da temu ni tako. Potem ko pa enkrat resertira, pac problem kar cudezno izgine! Moj kolega ima cisto drugacno konfiguracijo sistema, problem je enak!
A se naj sekiram, oz. ali lahko to reklamirama? Drugace imam zelo dobro prevetreno ohisje, tako da ni problem v pregrevanju (sploh ce to dela tudi ko ni navito)!
Ima se kdo enak problem?
Vcasih ko restartam kisto mi preden ko nalozi sistem kao "dezuje" po monitorju! Potem je v Windowsah vse vredu!!! Cudno to? Isto dela tudi z nenavito graficno! Se vecji hec je v tem, da tako dela tudi kolegu, ki jo je kupil isti dan in v isto trgovini (vceraj), ceprav je ni niti enkrat samkrat navil! Ker sprva sem mislil, da je morda zato, ker sem navijal, sedaj pa vidim, da temu ni tako. Potem ko pa enkrat resertira, pac problem kar cudezno izgine! Moj kolega ima cisto drugacno konfiguracijo sistema, problem je enak!
A se naj sekiram, oz. ali lahko to reklamirama? Drugace imam zelo dobro prevetreno ohisje, tako da ni problem v pregrevanju (sploh ce to dela tudi ko ni navito)!
Ima se kdo enak problem?
OK. Sem postudiral kaj je problem!
Ko se Windowsi zaganjajo je locljivost 640*480 in horizontalni refresh 40!
Problem je v tem, da vedno ko le locljivost 640*480 in ce je horizontalan frekvenca manjsa ali enaka 60 potem se v temi vidi kao "dez"! Tudi v igrah, kjer je temna (crna podlaga)! Ce ne verjamete vsi lastniki doticne kartice zatemnite sobo (ali pocakajte na noc) in pri tej locljivost in refreshu manjsem od 60 boste videli nepravilnosti!
Obstaja nov bios na winfastovi strani, me zanima ce je ze kdo poskusil? Ali se pri novem biosu lahko izgubi overclok potencial? Zanima me, ce bi potem, ko bi dal nov bios na grafo, bilo mozno, da bi se graficna slabse navila?
Ko se Windowsi zaganjajo je locljivost 640*480 in horizontalni refresh 40!
Problem je v tem, da vedno ko le locljivost 640*480 in ce je horizontalan frekvenca manjsa ali enaka 60 potem se v temi vidi kao "dez"! Tudi v igrah, kjer je temna (crna podlaga)! Ce ne verjamete vsi lastniki doticne kartice zatemnite sobo (ali pocakajte na noc) in pri tej locljivost in refreshu manjsem od 60 boste videli nepravilnosti!
Obstaja nov bios na winfastovi strani, me zanima ce je ze kdo poskusil? Ali se pri novem biosu lahko izgubi overclok potencial? Zanima me, ce bi potem, ko bi dal nov bios na grafo, bilo mozno, da bi se graficna slabse navila?
kje pa si najdu nov bios. na nobeni njihovi uradni strani ni novga biosa.
DjTonic ::
Bios za A280 je iz dne (2003/3/4) kot piše klik. Saj preden updataš nov bios lahko narediš image starega če ti nebo všeč nov samo daš starega nazaj in je
no to je pac bios k ga majo te zadnje graficne. sam on je reku nov bios. se pravi novejsi od tega.
HM, sele sedaj, ko sem zelel updatat, sem ugotovil, da ze imam ta bios nalozen.
Samo zanima me ali imajo tudi ostali lastniki doticen kartice enak problemcek?
Samo zanima me ali imajo tudi ostali lastniki doticen kartice enak problemcek?
whitewolf: ja jest mam tud ta problemček
profii: ne men se ne zdi...če bi loh ket silurota kupu bi ga šu zdele iskat...ah sj ni dnarja
profii: ne men se ne zdi...če bi loh ket silurota kupu bi ga šu zdele iskat...ah sj ni dnarja
silurota dubis povsot, sam je tko od oka 10-15k sit drazji...tko da...
morphling1 ::
Siluro ni čisto nič boljši od Leadteka (razen kake izvedenke s hitrejšim spominom, samo so tudi temu primerno dražje). Verzija A280LE ki sem jo imel na testu se je brez težav navila na 320/320 kar je za ta denar daleč najboljši deal trenutno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
morphling1: ja navija se že lepo ampak jest dobim 2k točk manj kot pa s silurotom...to na popolnoma isti konfiguraciji...sicer je možno da so bli drugi driverji ampak to nebi smel nardit tolk razlike
Dej ne pisat take neumnosti, kartici sta popolnoma enaki saj sta obe narejeni po referenčnem designu in med njima ni opaznih razlik razen parih pik zaradi drugačnih biosov. 2k pik razlike pa pripiši sebi.
Tisto debato, kjer govoriš o tem sem videl in se mi ni zdelo vredno komentarja, lahko samo povem da sem z default frekvenco na A280 in najboljšo možno sliko se pravi brez kakrših koli optimizacij, dosegel 13576 pik, z navito na 320/320 pa 15572 na P4-ki
Tisto debato, kjer govoriš o tem sem videl in se mi ni zdelo vredno komentarja, lahko samo povem da sem z default frekvenco na A280 in najboljšo možno sliko se pravi brez kakrših koli optimizacij, dosegel 13576 pik, z navito na 320/320 pa 15572 na P4-ki
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ja jaz se tukaj tudi strinjam z Morphlingom takšnih razlik preprosto ne more biti vsaj na Default frekvencah ne. Jaz mam sicer že več kot pol leta Leadtekovo A280 LE TDH My VIVO in jo tudi brez težav navijem na 320/320. Drugače pa na Default z Bartonom 2500+ (Nič OC) dobim okrog 11500 točk se mi zdi nevem točno ker že dolgo nisem 3dmarka pognal
TribesMan ::
frenk malo počekiraj svojo instalacijo winsev, mogoče maš kak šrot instaliran, ki ti požre procesorski čas. Jest sem mel tak problem, ko sem dokupil TV tuner, zadeva je mela mali programček, ki je laufal v trayu in je lovil kode iz daljinskega upravljalca, kasneje sem prek testiranja v sandri ugotovil, da mi ta programček požre 20% performans ko je vklopljen, ko sem ga pa ugasnil je blo pa ql. Podobno je bilo z raznimi cheap winmodemi, ki v ozadju laufajo neke programe, ki ti hitro odžrejo 5-10% Mal poglej v task manager, kakšni programi ti laufajo izklopi vse tiste pri katerih zraven ne piše system pol pa stestiraj. Sicer pa pri tvoji frekvenci procesorja ne bidal roke u ogenj, da lahko dobiš kaj več kot 11k. Probaj malo navit procesor, vsaj na 1800MHz toliko gre vsak Athlon. Pa boš videl da se da dobit precej več.
Je pa zanimivo da dobim jest s svojim R9100 64Mb več pik kot ti.
LP
TribesMan
Je pa zanimivo da dobim jest s svojim R9100 64Mb več pik kot ti.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
zdele sm še enkrat probal in sm dobu z default(250/513) 11600 pik, z navitim(320/600) pa 11900...300 pik razlike se mi zdi še vsen premal...morm povedat še da je to z default hlajenjem, torej termalna pasta le čez polovico gpu in ram-a
Razlika je def. premajhna in to je lahko samo posledica nestabilne (pregrevanja), če si opazil da test včasih štekne pa, potem pa gre naprej je rezultat dosti nižji. Probaj malo spustit gpu (ene 10 MHz) pa povej, tam okrog 1000 pik razlike bi sigurno moralo biti.
Drugače pa sveža inštalacija winsov z vsem potrebnimi gonilniki, ti bi dala pravo sliko.
Drugače pa sveža inštalacija winsov z vsem potrebnimi gonilniki, ti bi dala pravo sliko.
Pri tej grafi je vse ql razn 2 stvari!
1. Ventilator na njej je PREglasen!
2. Motijo me tist crte, ki se pojavljajo na crnem zaslonu preden prides v Windovse, to se vidi le v temi, pri belem dnevu ne!
Drugace pa je jaz ne morem naviti stabilno čet 310/591! (14379 točk v marku2k1)!
Aja pa tisti ki navijate kar preko driverjev, tiste cifre za navijanje niso realne, npr. nastavis ram na 300, ko pa pozenes Rivatuner vidis, da je dejansko na 294!
1. Ventilator na njej je PREglasen!
2. Motijo me tist crte, ki se pojavljajo na crnem zaslonu preden prides v Windovse, to se vidi le v temi, pri belem dnevu ne!
Drugace pa je jaz ne morem naviti stabilno čet 310/591! (14379 točk v marku2k1)!
Aja pa tisti ki navijate kar preko driverjev, tiste cifre za navijanje niso realne, npr. nastavis ram na 300, ko pa pozenes Rivatuner vidis, da je dejansko na 294!
zdej sm vidu da z winfox-om loh pogledaš tud timinge rama, pa me zanima če bi loh to spremenu(verejtno s flashanjem grafičnega biosa) oz. če bi doprineslo do kšne razlike
bom zdele probal še kako se obnese malo manj navit gpu in ram
bom zdele probal še kako se obnese malo manj navit gpu in ram
Evo moj Benchmark v 3DMarku2001SE Leadtek A280 LE TDH 320/320 (Navito v Detonatorjih) 13274 3D Marks CPU Barton 2500+ @ 11×177Mhz FSB, 2×256MB PC 2700 Ram DC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Navijanje | 58545 (27277) | LittleDevil |
» | GF ti 4200Oddelek: Kaj kupiti | 1403 (1016) | Easx |
» | Flashanje biosa grafični (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3713 (3304) | planetparty |
» | Kje naj kupim GF4 Ti4200? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4353 (3343) | frenk |
» | WinFast A280 LE TDOddelek: Navijanje | 1405 (1012) | Tic |