Forum » Problemi človeštva » Slovenija 14. najboljša država za biznis
Slovenija 14. najboljša država za biznis
Temo vidijo: vsi
jype ::
PrihajaNodi> Ampak problem je da si lahko ze v drugem poskusu klosar.
Jaz sem bil že pred prvim poskusom klošar.
Še vedno sicer zgledam kot klošar, ampak sem tudi delodajalec, kar je za gospodarstvo načeloma dobro.
Še vedno sicer zgledam kot klošar, ampak sem tudi delodajalec, kar je za gospodarstvo načeloma dobro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
PrihajaNodi ::
A lahko razumeš, da je pri nas cena nižja - ampak je nižja tudi vrednost?
Pri nas se ogromno časa izgublja na slabi organizaciji in neumnostih. Če recimo rabiš nekoga za izdelavo netrivialnih kalupov za brizganje palstike in potrebuješ visoko kvalitetne izdelke, je precej bolje iskat partnerje v Nemčiji čeprav so triktrat dražji - ampak so vsaj sposobni izgotovit ustrezen izdelek.
Pri nas te pa prepričujejo majstri, da je kupček dreka pred teboj točno tisto kar si naročil in predvsem potreboval.
Zakaj potem nemška avtomobilska industrija išče partnerje v Sloveniji? Partnerje kot recimo Iskra ISD - Plast d.o.o.. Saj se strinjam, da marsikaj v Sloveniji ni OK, ampak ne razumem zakaj je potrebno pavšalno popljuvati vse po vrsti brez nekih tehtnih argumentov.
Prevent si pa pozabil zakaj so svabi odsli na Poljsko?
PrihajaNodi> Ampak problem je da si lahko ze v drugem poskusu klosar.
Zakaj se venomer vse vrti okoli tebe? Me spominjas na Jezusa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrihajaNodi> Prevent si pa pozabil zakaj so svabi odsli na Poljsko?
Že spet "če popolnoma vsem ne uspe v prvem poizkusu, potem nima smisla živeti" argument?
PrihajaNodi> Zakaj se venomer vse vrti okoli tebe? Me spominjas na Jezusa.
Že spet "če popolnoma vsem ne uspe v prvem poizkusu, potem nima smisla živeti" argument?
PrihajaNodi> Zakaj se venomer vse vrti okoli tebe? Me spominjas na Jezusa.
Zgodovina sprememb…
No potem pridejo rubezniki, ti odpeljejo hiso, gres v osebni stecaj in konkuriras bosanskim cistilka.
Ali pa pricakujes da se bo taksna oseba naucila phytona, jave...in iskala sluzbo v Silicijevi dolini?
Zgodovina sprememb…
GGGGG ::
Ampak problem je da si lahko ze v drugem poskusu klosar.
Zakaj bi bil klošar? Saj ne greš all in vsakič.
It's crazy how some people feel that 2-5 years in a business is a long time to get RICH. However they don't feel that 40 years at a job is a long time to STAY BROKE!!
Prevent si pa pozabil zakaj so svabi odsli na Poljsko?
Pozabil je še precej podjetji. http://www.acs-giz.si/slo/clani.html
Pa tudi tukaj ni čisto vseh. npr vsaj še za ta 2 vem iz glave.
http://www.bizi.si/GKN-DRIVELINE-SLOVEN...
http://www.bizi.si/ODELO-SLOVENIJA-D-O-...
PrihajaNodi> No potem pridejo rubezniki, ti odpeljejo hiso, gres v osebni stecaj in konkuriras bosanskim cistilka.
Jaz nisem imel nobene hiše (in je še vedno nimam), pa nisem šel še nikoli v osebni stečaj.
Jaz nisem imel nobene hiše (in je še vedno nimam), pa nisem šel še nikoli v osebni stečaj.
Daedalus ::
Lahko te danes povozi avto na prehodu za pešce. Je treba znati oceniti tveganje in malo premisliti, kaj in kako. Lahko pa se greš ruleto...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Je treba znati oceniti tveganje in malo premisliti, kaj in kako.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zato pač ne greš na vse ali nič. Ali pa tega ne delaš s svojim denarjem.
Koliko si jih že ustanovil?
Ustanoviti podjetje danes v Sloveniji je ruska ruleta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GGGGG ()
PrihajaNodi> Ustanoviti podjetje danes v Sloveniji je ruska ruleta.
Kaj pa _ni_ ruska ruleta?
Načeloma nebesno telo znatnih dimenzij, ki se bo nekega dne zaletelo v planet, zagotovo danes že obstaja, tako da je dejansko vse brez smisla.
Ampak če se hočeš imet fino v svojem življenju, se ti splača pretvarjat, da bo civilizacija napredovala dovolj hitro, da se bomo morebitnim katastrofam še dolgo časa lahko izogibali.
Kaj pa _ni_ ruska ruleta?
Načeloma nebesno telo znatnih dimenzij, ki se bo nekega dne zaletelo v planet, zagotovo danes že obstaja, tako da je dejansko vse brez smisla.
Ampak če se hočeš imet fino v svojem življenju, se ti splača pretvarjat, da bo civilizacija napredovala dovolj hitro, da se bomo morebitnim katastrofam še dolgo časa lahko izogibali.
ohnowhy ::
PrihajaNodi je izjavil:
Se strinjam, je čisto možno in precej verjetno, razlika med teorijo in prakso. Ampak sedenje na riti in čakanje, da država porihta in servira, ne vem, če je dejansko kaj boljše. Danes lahko preko interneta marsikaj narediš, recimo, se izobrazuješ, analiziraš, tržiš (na voljo so različna orodja) itd... Vsem verjetno ne bo uspelo, morda pa tebi bo; bo težko in bo hudo, tudi negotovo, grizel se boš, ampak ne smeš obupat, ker potem je game over.
]Zato pač ne greš na vse ali nič. Ali pa tega ne delaš s svojim denarjem.
Ustanoviti podjetje danes v Sloveniji je ruska ruleta.
Ja ker banke ti pa dajo kredit na lepe ucke. Se v Avstriji ga dobis hitreje.
Eno, je bilo za notranji trg pa se mi ni dalo zajebavati z neplacniki.
PrihajaNodi> Eno, je bilo za notranji trg pa se mi ni dalo zajebavati z neplacniki.
Kul. Kar začni z naslednjim, izkušenj imaš itak že več kot 90% prebivalcev.
Kul. Kar začni z naslednjim, izkušenj imaš itak že več kot 90% prebivalcev.
perci ::
Men je dabest, da končno nekdo kej pozitivnega pove. Večina folka sam jamra non stop čez državo, tko da respect za iKst-a.
Tudi meni se sploh ne zdi tok slabo zadnje čase. Mislim, da počasi obračamo zadeve na boljše. Največ se pa naredi na tem, če se neha jamrat in čakat, da drugi rešijo tvoje probleme ampak vzameš stvari v svoje roke, nehaš jamrat in tako pomagaš, da napredujemo kot družba.
Tudi meni se sploh ne zdi tok slabo zadnje čase. Mislim, da počasi obračamo zadeve na boljše. Največ se pa naredi na tem, če se neha jamrat in čakat, da drugi rešijo tvoje probleme ampak vzameš stvari v svoje roke, nehaš jamrat in tako pomagaš, da napredujemo kot družba.
PrihajaNodi> Ne se hecat.
Mislim popolnoma resno. Tudi jaz sem že ustanavljal podjetja, pa se ni vse vedno izšlo po načrtih, ampak da bi zaradi tega zdaj na mestu cepetal in kričal, mi pa ne pade na kraj pameti.
Mislim popolnoma resno. Tudi jaz sem že ustanavljal podjetja, pa se ni vse vedno izšlo po načrtih, ampak da bi zaradi tega zdaj na mestu cepetal in kričal, mi pa ne pade na kraj pameti.
Men je dabest, da končno nekdo kej pozitivnega pove. Večina folka sam jamra non stop čez državo, tko da respect za iKst-a.
Na boljse kam in kako? Notranje potrosnje ni oz je v Nemciji 75% vecja nam pa nekako raste bdp. Sicer pa nas denar gre vecinoma v banke DUTB one pa necejo financirat nicesar. Ce je zunaj soncek se ne pomeni da je dan lep.
Ja ker banke ti pa dajo kredit na lepe ucke. Se v Avstriji ga dobis hitreje.
A ti kdo brani, da greš v Avstrijo po kredit? Sicer kredit ni edina oblika financiranja.
Ne se hecat.
Edina logična poteza.
Ja nabite obrestne mere so v Avstriji. Res je ni edina oblika financiranja imas tu se starse, sorodnike...
Zgodovina sprememb…
PaX_MaN ::
PrihajaNodi je izjavil:
Res je ni edina oblika financiranja imas tu se starse, sorodnike...
Pa Gates, Murdoch, Page, Mayer, Slim, Zuckerberg, Koum, ..., ni da ni.
En se te bo že usmili za tvoj superduperawsmlon produkt.
PrihajaNodi je izjavil:
Res je ni edina oblika financiranja imas tu se starse, sorodnike...
Pa Gates, Murdoch, Page, Mayer, Slim, Zuckerberg, Koum, ..., ni da ni.
En se te bo že usmili za tvoj superduperawsmlon produkt.
A od Beckama zene pa nisi dal zraven? Je tud podjetnica.
V Avstriji moraš kredit dejansko vrniti. Zato ne hodijo tja.
Tako je. Ga pa dobis. In njihovi bankirji govorijo slovensko. Resno.
Zgodovina sprememb…
Ja nabite obrestne mere so v Avstriji. Res je ni edina oblika financiranja imas tu se starse, sorodnike...
Pa kickstarter pa indiegogo pa razni lokalpatriot privatniki...
Oz., lahko tudi izbereš kakšen biznis, ki zahteva minimalen denarni vložek.
Tako je. Ga pa dobis. In njihovi bankirji govorijo slovensko. Resno.
Evo, problem rešen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GGGGG ()
PaX_MaN ::
PrihajaNodi je izjavil:
A od Beckama zene pa nisi dal zraven? Je tud podjetnica.
...
Sicer pa, raje bi dal Kim Kardashian. Ker bi pri njej imel večje šanse.
Mater ko berem nekatere tu je kot bi bral sveto pismo. Slovenski notranji trg je podn, za izvoz v tujono je pa bplj primetna Poljska. Hell, se Izrael je super, pa je vojno obmocje.
Mavrik ::
Če boš ponavljal nepodprte laži, le-te ne bodo nič manj res. Prav na nobeni točki še nisi uspel podpreti svoje izjave, a lahko v naslednjih sporočilih to popraviš?
The truth is rarely pure and never simple.
Za ustanavljanje in vodenje podjetji je pa bolj primerna Slovenija. Pa ne samo od Poljske, tudi od Nemčije, Avstrije, Italije...
mn ::
PrihajaNodi je izjavil:
Mater ko berem nekatere tu je kot bi bral sveto pismo. Slovenski notranji trg je podn, za izvoz v tujono je pa bplj primetna Poljska. Hell, se Izrael je super, pa je vojno obmocje.
Kaj pravzaprav želiš povedati. Uspeti kjerkoli na svetu je težko. Slovenija ni nič drugačna. Večino podjetij na začetku propade. Kjerkoli v svetu. Spet Slovenija ni nič drugačna. Ampak ljudje, ki so dovolj odprte glave, da vidijo priložnost za uspeh in so dovolj uspešni da projekt tudi speljejo lahko uspejo v Sloveniji. Slovenski standard je še vedno relativno visok, denar se tudi še vedno najde. Kaj pravzaprav hočeš? Ali boš spet rekel, da je vse brez veze ker je šel Prevent na Poljsko?
matijadmin ::
Jaz vse bolj podobno mislim, da so pri številnih neuspehih kolektiva krivi prav glasni in nesposobni nergači tako v javnem, še bolj pa v zasebnem sektorju.
49106 ::
Ne moremo govoriti o relativnem visokem standardu, če je samo na štejerskem 1100 gospodinjstev brez električne energije.
thramos ::
Meni je tudi všeč, če se ljudi spodbuja k dvigovanju riti, k spremembam.
Ni mi pa všeč, da se ljudi zavaja, da so določene stvari v redu, čeprav niso. Takšno govorjenje je škodljivo, ker odvrača pozornost od zadev, ki jih je potrebno spremenit.
Tudi meni se ne zdi tako slabo - ampak statistični podatki, ki zajamejo tudi tisto, česar sam ne morem videti govorijo svoje. Če se bomo slepili, da ni potrebno narediti nekaj bolečih rezov na različnih področij, se bomo čez čas nekateri spet spraševali, kaj gre narobe. Par izbrancev (premalo) pa se bo še naprej čudilo, da je vse super.
Za ustanavljanje in vodenje podjetji je pa bolj primerna Slovenija. Pa ne samo od Poljske, tudi od Nemčije, Avstrije, Italije...
A bo imel prav tisti, ki bo čim večkrat ponovil svojo laž?
thramos> Če se bomo slepili, da ni potrebno narediti nekaj bolečih rezov na različnih področij
Če se bomo slepili, da bodo ti rezi pomembno spremenili karkoli, ne da bi ljudi izobrazili v tem, da gre tistim, ki investirajo čas in druga sredstva v boljšo prihodnost, bo slabše.
thramos> A bo imel prav tisti, ki bo čim večkrat ponovil svojo laž?
A Forbes? Sej se mi je zdel, da so se zlagal, da smo najbolj davčno obremenjena država!
Če se bomo slepili, da bodo ti rezi pomembno spremenili karkoli, ne da bi ljudi izobrazili v tem, da gre tistim, ki investirajo čas in druga sredstva v boljšo prihodnost, bo slabše.
thramos> A bo imel prav tisti, ki bo čim večkrat ponovil svojo laž?
A Forbes? Sej se mi je zdel, da so se zlagal, da smo najbolj davčno obremenjena država!
Zgodovina sprememb…
Tudi meni se ne zdi tako slabo - ampak statistični podatki, ki zajamejo tudi tisto, česar sam ne morem videti govorijo svoje.
Hmm, a si mi ti prej napisal, da moje izkušnje niso pomembne? :)
49106 ::
Kako brez elektrike? Sploh nimajo priključka, zaradi naravne nesreče...?
Tisto, ki je povezano s kupno močjo.
http://www.24ur.com/novice/slovenija/na...
O, a že sprevračamo izjave?
Hmm, a si mi ti prej napisal, da moje izkušnje niso pomembne? :)
Ja, saj pravim, da je moje opažanje nepomembno. Zgleda res pišem nerazumljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Ja, nerazumljivo se mi zdi. Razni indexi, faktorji, ocene itd kažejo tako dobro, da nas Forbes uvrsti na 14. mesto.
Kaj ima to veze z nepomembnostjo osebnih opažanj?
Sicer pa razni statistični podatki kažejo, da se investitorji odločajo za druge države.
Sicer pa razni statistični podatki kažejo, da se investitorji odločajo za druge države.
PrimozR ::
Zakaj potem nemška avtomobilska industrija išče partnerje v Sloveniji? Partnerje kot recimo Iskra ISD - Plast d.o.o.. Saj se strinjam, da marsikaj v Sloveniji ni OK, ampak ne razumem zakaj je potrebno pavšalno popljuvati vse po vrsti brez nekih tehtnih argumentov.
Ker smo dovolj ugodni, dovolj blizu, znamo jezik, poznamo zahteve, itd. Pod črto je še vedno velik del razvoja opravljen v Nemčiji, tukaj se pa precej le izdeluje, pa še to včasih le kake bolj simpl komponente. So izjeme, seveda, ampak večina razvoja se pa dogaja drugje.
PrimozR ::
Aja, sicer pa v drugo stran, Saxonia Franke vedno več stvari seli v Slovenijo, po novem baje da tudi orodjarno (ne vem pa točno kaj proizvajajo tukaj, mislim da razne plastične kose za avtomobilsko industrijo). Do sedaj so orodjarje imeli na severu, pa so baje težave s kakovostjo. To seveda ne pomeni nujno, da smo v Sloveniji boljši, je pa priročno, da za težave zveš nekaj dni prej in se na krivca lažje dereš :)
sheeshkar ::
Ker smo dovolj ugodni, dovolj blizu, znamo jezik, poznamo zahteve, itd. Pod črto je še vedno velik del razvoja opravljen v Nemčiji, tukaj se pa precej le izdeluje, pa še to včasih le kake bolj simpl komponente. So izjeme, seveda, ampak večina razvoja se pa dogaja drugje.
Ravno to je po mojem mnenju eden večjih problemov, kar se tiče vlaganja v Slovenijo. Večinoma smo postojanka za investicije tipa šivanje avto prevlek, medtem ko se visokotehnološka podjetja raje usmerijo v druge države (preden bo kdo povlekel en pozitiven primer in to posplošil na celotno gospodarsko sliko - obstajajo izjeme, vendar ena lastovka še ne prinese pomladi). Nekaj razlogov za to so prevelika obremenitev visokih plač, pomanjkanje socialne kapice (ali podobnih spodbud), počasna pravna država in predolgi postopki (in podkupnine) pri pridobivanju gradbenih in ostalih dovoljenj.
Za "nizkotehnološke" investicije verjamem, da smo lahko visoko na raznih lestvicah (in tega sem vesel, vsaj nekaj). Kljub mnogim pomanjkljivostim je potencialna delovna sila v Sloveniji dobro izobražena, veliko nas govori vsaj en tuji jezik, infrastruktura države je razmeroma dobra, nizke plače so razmeroma manj obremenjene kot drugje, zaradi anomalij na trgu dela so SPji izjemno ugodna rešitev itd.
Dolgoročno moramo ohraniti ugodno okolje za "nizkotehnološke" investicije, kjer se zaposljuje cenejšo delovno silo. Hkrati pa moramo nujno izpeljati potrebne reforme, ki bodo spodbudile tudi "visokotehnološke" investicije, kjer bodo delo (predvsem pa izkušnje) dobili tudi visokokvalificirani ljudje, ki danes večinoma iščejo zaposlitev v tujini. Te so izjemno pomembne za nadaljni razvoj naše države in potencialni vzpon med najbolj napredne države v EU in svetu (samo s šivanjem prevlek ne bomo nikoli dohiteli Nemčije, Danske, Švice ipd.). Zaenkrat še nismo tam, imamo pa dobre pogoje, da nam nekoč to tudi uspe.
Marjanu Hojsu ne zmanjka dela in vedno vec zaposluje, pa tudi place niso slabe. Verjetno se gospodarska slika res spreminja.
Me je Big_Al prehitel... Tolko o tem, kdo vidi Slovenijo kot dobro državo za biznis.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Dolgoročno moramo ohraniti ugodno okolje za "nizkotehnološke" investicije, kjer se zaposljuje cenejšo delovno silo. Hkrati pa moramo nujno izpeljati potrebne reforme, ki bodo spodbudile tudi "visokotehnološke" investicije, kjer bodo delo (predvsem pa izkušnje) dobili tudi visokokvalificirani ljudje, ki danes večinoma iščejo zaposlitev v tujini. Te so izjemno pomembne za nadaljni razvoj naše države in potencialni vzpon med najbolj napredne države v EU in svetu (samo s šivanjem prevlek ne bomo nikoli dohiteli Nemčije, Danske, Švice ipd.). Zaenkrat še nismo tam, imamo pa dobre pogoje, da nam nekoč to tudi uspe.
Z ostalim se strinjam, nisem pa prepričan, da bi morali ohranjati okolje za ceneno delovno silo. Konec koncev lahko vidimo, kam nas je to pripeljalo. :) Če gre oboje - spodbujanje dejavnosti z visoko dodano vrednostjo pa tudi nizko, super, ampak dvomim, da je z vidika sodobne države in razmer izvedljivo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23903 (20630) | BigWhale |
» | DOHODNINA 2017, inženirji potegnili kratko... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 30614 (24595) | St235 |
» | Stroski delodajalca za tehnike Slo vs Aut (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33715 (30690) | Matko |
» | Spisek: Kaj je dobrega v tej državi. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19194 (15122) | technolog |