» »

Težave s servisom

Težave s servisom

skuiki11 ::

decembra 2013 sem odpeljala svoj skuter na popravilo zaradi manjšega padca ( zdrs na cesti, izkoristila sem kasko, potrebna je bila menjava le enega kosa plastike). Dobila sem ga nazaj 11.aprila 2014 šele! Seveda sem vsak teden jih obiskovala in jih skorajda že preganjala. razmišljala sem že o menjavi servisa, vendar nisem želela komplikacij ker je bila zavarovalnica že povezana z njimi.
Ko sem ga dobila je zgledal v redu, že prve dni voženj pa sem opazila da mi odpadajo vijaki (očitno ko so sestavljali motor nazaj jih niso pravilno pritrdili). Ko sem jih hotela sama privit nazaj so se vrteli v prazno in sem opazla da so prekratki in se ne ujemajo. Seveda sem si motor še enkrat bolje ogledala in opazila še da mi je počil manjši kos sprednje plastike na krmilu. Ni hudo, vendar ne želim da mi sčasoma popoka do konca. nekateri deli plastike so bili tudi zamaknjeni saj se niso pravilno prilegali skuterju. Skuter sem odpeljala nazaj k mehaniku, saj je bil tako ali tako čas za 1.servis....Prijazno so mi zamenjali še problematične vijake, ter ga ponovno sestavili in povedali da glede ujemanja kosov ne morejo veliko storiti saj se novi kos nikoli ne more 100% ujemat s starimi ter mi medtem še slikali počeno plastiko na krmilu in mi povedali da bodo opravili reklamacijo, saj se to včasih zgodi in da me pokličejo ko prispe nov kos. To je bilo konec aprila. Sedaj smo že decembra 2014 in ne duha ne sluha od njih.
ne gre za velike stvari, počen je manjši kos,žal je spredaj zelo viden, sicer me to ne ovira pri vožnji vendar ne želim da mi popoka do konca. Glede ujemanja kosov plastike na motorju me niti toliko ne moti, čeprav mi je žal ker je bil motor nov. Seveda jih večkrat pokličem in včasih se mi zazdi da niti ne vedo o čem govorim. Nazadnje ko sem jih obiskala so si ponovno zapisali mojo številko ampak še vedno nisem prepričana da so plastiko sploh naročili. Morda me ne jemljejo resno ker sem študentka. Kaj lahko v tem primeru storim? zanima me vaše mnenje...

Klemzz ::

Če se platsika ne ujema je še kej druzga poškodvanga. ZKatero znamko, predvidevam skuterja, imaš in na kater servis si ga peljala?

skuiki11 ::

Piaggio Typhoon nov model, PVG

MIHAc27 ::

Čak 1 leto že čakaš na skuter? Ma dej te levake že enkrat v časopis ali jim naredi slabo reklamo. Pritoži se tudi na zavarovalnico, da malce pritisnejo nanje.

Mislim 1 leto..... po moje se kak sinček od mehankarja vmes vozi z tem motorjem naokoli. Ti pa lepo tiho.

skuiki11 ::

Ne..Na skuter sem čakala 4 mesce...ampak ko sem ga dobila nazaj vijaki niso bli prav pritrjeni oz. sploh niso bli primerni in spredaj je bla plastika počena pr krmilu..zej se z njim vozim ampak so mi oblubli reklamacijo in da me pokličejo ko pride nov kos da mi zamenjajo to kar je počlo ker se je zgodilo zarad njihove napake očitno med sestavljanjem.... In čakam zej že od aprila na ta novi kos....pač razumem da je nov model in da morejo kos iz tovarne nabavit ampak a res to traja tolko časa? :/

Machete ::

Jaz bi počakal še ene dve leti, pa potem mogoče kako novo temo na forumu odprl.

GTX970 ::

skuiki11 je izjavil:

Piaggio Typhoon nov model, PVG

Kaj pravijo na servisu ?
Tvoj del jim nosi osel iz Južne Koreje ?

Piši na Piaggio in povej, da so tile v KP nesposobni
http://static.piaggio.com/contact_us/fo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

tku009 ::

Začni komunicirat pisno, obvezno priporočeno in s povratnico.

Vikking ::

Tako kot je povedal tku009, za začetek pa lahko kontaktiraš preko email-a http://www.zps.si/ ter poveš zgodbo in ti naj svetujejo.

Vsekakor jim nisi pripeljala 30let star skuter, da se vijaki ne bi ujemali. Imaš opravka z popolnoma nesposobnimi serviserji, ter te nategujejo in te bodo v nedogled.
Vsekakor zahtevaj vzpostavitev stanja kot se v garanciji/reklamaciji zahteva, zahtevaj da uporabijo originalne vijake. Vijake ki jih je predpisal proizvajalec skuterja, saj s tem ogrožajo tvoje življenje. Ko uporabljajo neke čudne krajše vijake ki ne pašejo.

Posvetuj se tudi s svojim zav. agentom, da delo ni bilo opravljeno strokvno, rezervni deli so bili uporabljeni neoriginalni, ker vijaki so pri vožnji odpadali in še bodo dokler ti bodo tiščali noter neke čudne vijake.
skupaj zahtevajte oz. se poskusi poiskati drugega serviserja. S tem bodo težave zgleda v nedogled. Poleg tega skuter ni visko tehnološka zahtevna znanstvena fantastika, da bi se delo tako dolgo vleklo.

Tukaj je treba nastopiti ostro in hitro, ter pisno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorji, skuterji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Na cesti
69483291 (4270) hojnikb
»

skuter blokade

Oddelek: Na cesti
3522765 (836) Filip144
»

Gilera Runner 50

Oddelek: Loža
224794 (541) A. Smith
»

Nakup scooterja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8418436 (10322) tech level
»

Kateri kitajski skuter

Oddelek: Loža
2422755 (21817) Primorec

Več podobnih tem