» »

HOI - Hearts of iron

HOI - Hearts of iron

Vlady ::

Diplomacija, vojna, demokracija, fašizem, tehnologija,...
Ja Hearts of Iron je realnočasovna potezna strategija zelo podobna Europa Universalis 2, le da se dogaja v času druge svetovne vojne.
Postavite se lahko v vlogo katerega koli "predsednika" države, ki je obstajala v tistem času. imate popoln nadzor nad vojsko in industrijo, s tem pa posredno na državljane. Zbirate železo, premog, nafto, gumo in IC-je (Industrijske točke). Državo imate razdeljeno na več "provinc" ali območnih enot. V vsaki lahko gradite industrijo, infrastrukturo, bunkerje in protiletalsko zaščito. IC-je dobite z industrijo, torej več ko jo zgradite, več IC-jev imate.
IC-je porabljate za: potrebe državljanov, potrebe vojske (oskrbe in vzdrževanje), razvijanje novih tehnologij in za izdelavo novih vojaških enot. Glavni cilj tehnoloških raziskovanj je odkritje in izdelava atomske bombe, s katero lahko zelo hitro "sesujete" sovražnika.
imate tri vrste miselnosti: demokracija, fašizem in komunizem. Državnih uredite pa je več (odvisno katero državo upravljate), v demokratični državi, pa ste nekoliko "omejeni" z napovedovanjem vojn drugim državam, saj potrebujete podporo državljanov. :)
V originalni verziji igre imate tri različne kampanije, ki se začnejo različno, končajo pa ob enakem datumu (1936-1948, 1939-1948, 1941-1948).
Z zavzemanjem drugih držav, dobite njihovo industrijo, z industrijo lahko naredite več. Zgleda zelo linearna igra, vendar se vam lahko vojna sreča kaj hitro obrne in končate zopet na začetku. Diplomacija je dokaj kompleksna, saj le stežka dobite kako državo na svojo stran.
Imate veliko vrst enot, katere vedno znova "upgrade"-date z novejšimi tehnološkimi izumi. Enote združujete v armade, katerim lahko dodelite kakega dobrega generala. Imate kopne, morske in zračne enote.
Grafika sicer ni čisto nič posebnega, prav tako zvok ne, vendar je zabava pri igranju tako velika, da vas igra prav pritegne k igranju in boste nehali igrati šele, ko boste imeli že čisto rdeče oči. >:D
Igra ne zahteva veliko glede računalnika in memorije. Ima pa igra kar precej bug-ov, kar je zelo slaba stran igre. Vedno znova boste vlekli dol nove patch-e in se matrali "popraviti" tisto, kar niso naredili že na začetku. Z verzijo 1.01 bo skoraj nemogoče igrati multiplayer. Vendar s patch-i to kmalu popravite in zabava je nepopisna :) Tudi tisti z 56k lahko igrajo čisto normalno brez lag-a!
Igra ima tudi svoj editor, v katerem lahko zemljevid malo "priredite", dodate nove države (vsa imena in zastave so v igri tudi Slovenija!!!!) in igrate kako novejšo verzijo svetovne vojne.
Umetna inteligenca je dokaj na nizkem nivoju, zato se boste kmalu odločili za igranje preko interneta.
Igro tudi priporočam vsem, ki ne marate velikega "nasilja" v strateških igrah.
Če pa vas veseli igranje Risk-a ali Europa Universalis 2 pa tole igro morate imeti!!! :D
Že nekaj časa s fan-i te igre (tudi iz drugih držav) "organiziramo" ob vikendih internetne spopade, ki so sila zanimivi in če vam bo igra všeč, se lahko pomerite tudi z "najbolšimi". >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Europa Universalis IV Grand strategy (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12910047 (4677) Zmajc
»

Ekonomske(gospodarske) igre

Oddelek: Igre
101082 (711) ahac
»

Dobra strategija?

Oddelek: Igre
212850 (2059) GabrieLeo

Večigralstvo za začetnike :]

Oddelek: Igre
1451938 (25274) Tilen
»

Empire: Total War (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20414545 (7785) nejko8

Več podobnih tem