Forum » Pomoč in nasveti » Crknil disk med delovanjem
Crknil disk med delovanjem
beta1 ::
Pozdravljeni,
To nedeljo je izdahnil svojo dušo moj trdi disk Seagate Baracuda 2TB 7200.14 (flashan pri nakupu na takratni zadnji firmware), ki je delal normalno 2,5 leta. Bij je pa storage disk.
Crkno je med delovanjem, ko je seedal torrente :) Začel je naenkrat šklocat in škrtat ter TILT GAME OVER. Komp zaštekal itd...
Danes sem poizkusil srečo in samo škloca, nato pa se ogasne. Kaj narediti? Je kakšna finta kako ga ubutiti od mrtvih?
Na srečo so vsi pomembni podatki bili redno kopirani na zunanji disk, tako da neke velike škode ni. Mi je pa malo škoda za ostali material :)
Vsak namig dobrodošel.
LP
To nedeljo je izdahnil svojo dušo moj trdi disk Seagate Baracuda 2TB 7200.14 (flashan pri nakupu na takratni zadnji firmware), ki je delal normalno 2,5 leta. Bij je pa storage disk.
Crkno je med delovanjem, ko je seedal torrente :) Začel je naenkrat šklocat in škrtat ter TILT GAME OVER. Komp zaštekal itd...
Danes sem poizkusil srečo in samo škloca, nato pa se ogasne. Kaj narediti? Je kakšna finta kako ga ubutiti od mrtvih?
Na srečo so vsi pomembni podatki bili redno kopirani na zunanji disk, tako da neke velike škode ni. Mi je pa malo škoda za ostali material :)
Vsak namig dobrodošel.
LP
2x'=2 ::
Enako se je meni zgodilo, z enakim diskom. Nisem našel nobene rešitve, žal.
Moj je še v garanciji.
Moj je še v garanciji.
Izbeglica ::
Postavi ga v zamrzovalno skrinjo za dve uri, nato ga vzemi ven in počakaj, da se segreje na sobno temperaturo preden ga ponovno vklopiš.
Nekaterim je to pomagalo...
Nekaterim je to pomagalo...
hojnikb ::
to pomaga samo za reševanje podatkov (kar op tako nerabi delat, ker jih ma že drugje)..
#brezpodpisa
hojnikb ::
HDDji so hit or miss, tako da tudi če kupiš wd, ti to ni garancija, da se to spet ne ponovi.
#brezpodpisa
bobby ::
TILT GAME OVER!!! Nič ne bo.
Nikoli več Seagate!
Kot da ti kater drugi disk pa ne more crknit,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
driver_x ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 29964 (22899) | Miha 333 |
» | Internet brez kabla-preko satelita ali kaj naj iscemOddelek: Omrežja in internet | 2801 (2387) | beta1 |
» | Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14731 (12403) | kratos |
» | Motorno olje, količina za servisOddelek: Na cesti | 6129 (5703) | tomaz- |
» | Kateri disk z največjo garancijo kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1661 (1364) | cosmos |