» »

Kateri disk z največjo garancijo kupiti

Kateri disk z največjo garancijo kupiti

misso ::

Dones je šel pri punci disk rakom žvižgat ;(( , pa sprašujem kateri diski imajo največ garancija (ata priklop) na internetu sem zasledil da SEAGATE ima 5 let garancije ma še kateri proizvajalec toliko let garancije.

p.s. nerabi perfomance ampak da bo tih, zanesliv in čim več garancije :8) pa nerabi veliko prostora okoli 80g bo bilo čist zadosti

pikachu004 ::

po moje je dobro pogledat za kasnega 120GB al 160GB ker se mi zdi da je
veliko boljsa izbira kot 80GB glede cene/kapacitete. kaj pa ves, ce racunas na 5 letno garancijo ga mislis vrjetno tudi tolko casa imet..
po moje ti bo cez 4-5 let prav prislo malo vec prostora :D
kateri ima pa garancijo.. tega nebi vedu..
nej ti se nekdo pove kje ga moras kupit ker te kot nekateri pravijo (tudi na tem forumu) lahk zajebavajo ko hoces unovcit garancijo
..

Zheegec ::

Mislim, da imajo novi Seagate z NCQ 5 let garancije. Dobri diski, samo so samo večjih kapacitet... glej malo cenike.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

misso ::

Glede garancije je pa tako, vsak se jo hoče na veliko izogibat(prodajalci) vem iz lastnih iskušen.

p.s. Na koncu zaradi garancije pa ugotoviš da je najlažje oz najceneje kupit tako bol vročo robo,saj pri njih veš da nimš garancije in se nič nesekiraš če ti tisk crkne:8)

neo977 ::

wd raptor ima 5 let garancije...
(samo je dragi, odvisno za kaj rabis)

cosmos ::

Po zanesljivosti: Seagate potem WD

Sta pa oba proizvajalca vseliko bolj zanesljiva od Maxtor-ja in prenovljenih IBM aka Hitachi diskov.
Slednji, predvsem 2.5" diski, cepajo kot vojaki na ruski fronti ;)

Disk lahko vedno pošlješ na evropski sedež proizvajalca, če ti prodajalec noče priznati garancije. Samo sledi navodilom, ki jih dobiš na proizvajalčevem site-u.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

Eagle ::

Če hočeš zanesljivost in dolgo garancijo pol je odgovor enostaven: Seagate
kupi kaj od tega
SEAGATE SERIAL ATA 160Gb 7200 8Mb cache 26k
SEAGATE SERIAL ATA 120Gb 7200 8Mb cache 24k

in boš meu mir z 5let garancije..

ADF ::

Nekaj o tej seagate-ovi garanciji:

Še več, Seagate je nedavno objavil, da imajo po novem vsi njihovi diski kar petletno garancijo. Pohvalno, vendar podrobnejša preučitev pokaže, da slovenska distributerja za Seagate (in torej tudi prodajalci) ponujajo le tri leta. Zakaj je tako? Pozanimali smo se in prišli do »drobnega tiska«, ki pravi, da Seagate kot »pravo« garancijo dejansko priznava le tri leta. V tem času lahko okvarjeni disk vrnete prodajalcu in ta ga bo brez težav vrnil Seagatu. Če pa se vam disk pokvari v naslednjih dveh letih, Seagate pričakuje, da ga boste (vi kot končni kupec) poslali neposredno njemu. Se pravi, v Veliko Britanijo! Besedilo natančno navaja, da boste transportne stroške in morebitno carino (k sreči smo že v EU) plačali vi. Če diska ne bo moč popraviti, vam bodo v denarju povrnili vrednost diska. Vendar, pozor – dobili boste toliko denarja, kot je disk vreden zdaj (se pravi, ko je star štiri ali pet let in seveda nekaj desetkrat manjši, kot so sodobni diski) in ne toliko, kot je bil vreden ob nakupu. Pravzaprav logično, vendar ko to seštejemo s stroški transporta, smo zagotovo v minusu. Če malo poenostavimo, za transport boste zapravili 100 evrov (diska vendarle ne moremo dati v navaden paket), vrnili pa vam bodo 50 evrov. Lepo, ne? Mimogrede, eden od distributerjev celo dvomi, da je taka »garancija« sploh v skladu z evropsko in slovensko zakonodajo. Možno je sicer, da se bodo distributerji dogovorili in vračanje četrto in peto leto okvarjenih diskov kot dodano vrednost prevzeli nase, vendar vsaj trenutno velja, da imajo Seagatovi diski triletno garancijo, tako kot vsi drugi, in nič več.

Link

bond007 ::

Hmm jst nikakor ne bi kupoval WD - meni osebno sta že dva crknila (80 JB serija), par dni nazaj pa še prijatlu eden 120 GB. Pa tudi tu po forumu so se oglašali ljudje pri katerih je bila situacija podobna. Poleg očitno velike pokvarljivosti, je za WD znalčilno ZELO moteče piskanje med delovanjem ( zelo visoka frekvenca) , sedaj lahko da je kaj drugače, če so prešli na tekočinske ležaje...

cosmos ::

ADF ne vem kje je ta tipson dobil info o poštnih stroških ampak iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da me je stalo pošiljanje Maxtor diska na Irsko približno 3000 sit, poštne stroške v nasprotni smeri, pa je kril proizvajalec.

Disk sem zapakiral v peno (0 sit - imel doma - emabalaža, ki jo dobiš zraven rač. komponent) , upošteval debelino in velikost paketa, ki ga predpisuje proizvajalec. In popisal vse številke ter izpolnil RMA obrazec, vse 0 sit:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

neo977 ::

cosmos:

Kje si dobil peno, ki jo predpisujejo? Jaz imam 3 maxtorjeve diske, ki jih ravnokar posiljam. RMAje imam ze porihtane, kupil pa sem paket na posti, zdaj pa bi jih moral se samo spakirat, pa ne vem kako peno uporabit (kao ne smes tistih stiroporckov pa vreck z baloncki)

edit:
to ni tista pena ko je poleg osnovne plosce, ne? ker pise 2 inch.. tisto pa je ravno pol cm.

jaz imam diske v antistaticni vrecki, vrecko pa v plasticni skatlici od diska. zdaj pa bi se te skatlice nekak moral zlozit v paket

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neo977 ()

leonius ::

amm, cosmos, te lahko vprašam, kaj je bilo narobe z diskom?so ga potem 4 free popravili? ker meni sumljivo cudno disk ne dela, winsi ga zaznajo v device managerju, medtem ko particije ne pokaze ( motorcek zanic), waranty je do maja 05.
IMHO

bastadu ::

100 EUR za potne stroške si je vsekakor nekdo kar izmislil...

cosmos ::

Peno lahko dobiš tudi v Astri za Bežigradom, tam kjer se z Dunajske zavije proti Parmovi,oz. Delovi stolpnici, oz Biljardni hiši, oz. Piazza pizzeriji, pa ne me vprašat kera ulca je to, k nisem TAXI >:D

Kar se tiče diska, moj sploh ni delal, pa še nobene SLO garancije nisem mel, v obeh primerih.

Ni pa važno kaj je narobe, ker moraš tako ali tako pognat diagnostični program (ki ga dobiš na Maxtor strani) in potem si zapišeš kodo, ki ti jo da (ena koda je pač za to, če diska sploh ne prepozna)
Za RMA rabiš prej opisano kodo, pa serijsko pa še eno cifro (za oboje sem se moral kar pomatrat, da mi je uspel dobit prave cifre z diska)
Ko to vse vpišeš, dobiš RMA number in slediš navodilom za pošiljanje.
Če doma nimaš 5cm pene, greš kupit v Astro, ne bi smel bit več kot jurja, pa še full je bo ostal.
Če doma nimaš škatle, mislim da so tiste na pošti kakšnega jurja

Tko da v najslabšem primeru, še vedno ne bi smelo bit več kot 5k sit

Na pošti pa, če se ne motim, sem poslal kar priporočeno ali neki podobnega.
Pa še nek carinski listek si takrat moral izpolnit (zdaj tega za EU več ni treba) s katerim si kasneje dokazal, da je bila zadeva kupljena pri nas (tko da tisto plačevanje carine, ki ga omenjajo na Monitorju je čisti BS)

Aja pa v enem primeru sem poslal 30GB 5400rpm disk, nazaj pa dubu 40GB 7200rpm disk :D
Drugače pa mislim, da jih nikoli ne popravljajo, ker v primeru da disk nima garancije, ti ga enostavno ne bodo vzel, če pa jo ma, pa dobiš drug disk.
Je pa res, da kakor sem slišal, verjetno večina diskov, ki jih dobiš niso novi diski, ampak refurbished, torej na nek način dobiš popravljen disk.

Aja za 100 Eurov greš pa lahko že sam gor, če vzameš Easyjet
tko da zgleda da so na Monitorju navajeni vse osebno opravt >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

ADF ::

... morda so se zanimali za kakšno "fragile" različico pošiljanja.

Drugače pa je paket do 2kg za EU cca. 4K SIT za USA in Kanado pa cca. 10K SIT:
http://www.posta.si/Namizje.aspx?tabid=...

bastadu ::

Zelo je odvisno, preko katere logistične službe pošiljaš. Nekatere gledajo vglavnem težo, nekatere samo velikost paketa, nekatere oboje... Naprimer mene je stalo pošiljanje cca. 25kg težkega monitorja z Nemčije samo €25, poceni ne?

misso ::

Odločil sem se da bom kupil disk Seagate 120 ali 160g prostora, pa me zanima kje se jih da kupiti(da so na zalogi) v Ljubljani, pa da nepreveč nekomplicerajo zaradi garancije.

cosmos ::

naprimer AGT

lepo delajo s stvarmi, tko da sam tam kupujem diske


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RMA za WD disk

Oddelek: Strojna oprema
164140 (3795) ender
»

Trdi disk - katera firma ?

Oddelek: Kaj kupiti
151758 (1455) Tomson
»

Kateri 300 gb disk?

Oddelek: Kaj kupiti
91162 (921) MEDENA
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939093 (6048) dela
»

Kje prodajajo diske Seagate?

Oddelek: Kaj kupiti
241486 (1220) Gapis

Več podobnih tem