» »

Nakup DSLR fotoaparat

Nakup DSLR fotoaparat

wlad ::

Pozdravljeni. Zanima me,kateri fotoaparat se splača kupiti: Canon EOS700D +18-55
Canon EOS 700D +18-135 , Canon EOS600 D+18-55 , Nikon D7100 +18-105VR ,Nikon D3200+18-105VR.
Hvala in lep pozdrav.

fujtajksel ::

Glede na to kar si napisal, katerikoli. Poglej temo Vse o DSLR

TehDucky ::

Veliko pomaga, če poveš za kaj ga potrebuješ.

Ali bo hobi slikanje on the go, raznih prireditev, rojstnih dnevov, življenja doma in v naravi, ali imaš namen za slike si vzet čas tako pred posnetkom in po posnetku? Se pravi stojalo, iskanje popolne svetlobe in ostrine, kontest slike? Za tem pa še "photoshop" obdelava?

Za slednje vzameš DSLR 700D oz. za podobno ceno pri Nikonu če ti bolj odgovarja. Preveri še, če kateri izmed znancev slika in ima ali Canon ali Nikona, pa kupiš istega in ti lahko posodi objektive, če je dobra duša.

Če pa rabiš zelo dober fotkič, ki pa je po možnosti še lahek in mobilen, pa kupi Mirrorless. Sony kar prevladuje na mirrorless fotkičih. Tukaj pa še primerjava mirrolessov, če pa hočeš DSLR nujno pa zgoraj levo klikni type DSLR.
Snapsort link

Tukej pa še en guide za mirrorless fotoaparate.
http://www.tomsguide.com/us/best-mirror...

V vsakem primeru pa vedi, da so osnovni objektivi zelo začetniški in ponujajo slabo kvaliteto slike, popačenja ob straneh so velika ter zaslonka ponavadi ni bolj odprta kot pa F4. Srednje dobri objektivi stanejo od 300€, malo boljši pa od 500€. Tisti za okoli 50-200€ so ponavadi dobri samo za določen način slikanja. Recimo 40mm ali 50mm pancake objektiva sta izredno majhna ampak nista zoom in se moraš premikat, če hočeš stvar v objektivu kot si želiš. Imata pa zelo odprto zaslonko, 50mm ima tudi F1.4.

Pa če se imaš kej rad ne kupuj v bigbang, jaz sem svoje kupoval v http://www.notebooksbilliger.de/foto+fi...

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TehDucky ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zrcalnorefleksni fotoaparat

Oddelek: Kaj kupiti
161543 (964) koyotee
»

Kateri DSLR fotoaparat (strani: 1 2 )

689754 (3431) errhec
»

dslr fotoaparat-za začetnika

153883 (3178) bluefish
»

nikon d90 + nikkor 16-85 ? (strani: 1 2 )

7011713 (9965) zcetrt

Več podobnih tem