» »

Brisalci

Brisalci

1
2
»

radmannsdorf ::

Olórin je izjavil:

brislci ne morejo zdržat 5 let no daj no.
Če drugega ne že samo guma brisalcev postane čisto trda in brisalec ne briše več dobro. Še več..namesto da bi brisal, začne brisalec skakat po šipi in postane glasen.

Da ne govorim o tem kako se brisalci spraskajo in puščajo črte.

Zagotovo so ti vsaj gumice brisalcev menjali.

Sorry, ampak tale je pa bosa. Če bi ti vedu po kolk let ma folk gor brisalce, pri nas mamo 4 avte pr bajti, pa za 3 vem da se ne menjajo praktično nikoli, kombi - mogoče vsake 5 let-se ne spomnim več, osebni sem letos dal gor bosch aerotwin-prej še niso bili zamejani pa je avto pr hiši 6 let. na službenem ki ga imam pa že 8. leto pa sem jih menjal 1x. v kratkem bom dal gor bosch aerotwin, samo zato ker ful nižji in maš boljši razgled skoz šipo :)

Alamar ::

Ja, če je avto v garaži ali pod nadstreškom. Če je zunaj pozimi pod mrazom in poleti na 50+, ni šans, da ti odlično brišejo čez 5 let. Enkrat pozabiš pokrit, se ti prišvasajo gor in je konec z gladkostjo...

RejZoR ::

Doma sicer imam nadstrešek ampak ne stoji vedno pod njim, v službi pa je vedno pod milim nebom.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Olórin ::

radmannsdorf je izjavil:

Olórin je izjavil:

brislci ne morejo zdržat 5 let no daj no.
Če drugega ne že samo guma brisalcev postane čisto trda in brisalec ne briše več dobro. Še več..namesto da bi brisal, začne brisalec skakat po šipi in postane glasen.

Da ne govorim o tem kako se brisalci spraskajo in puščajo črte.

Zagotovo so ti vsaj gumice brisalcev menjali.

Sorry, ampak tale je pa bosa. Če bi ti vedu po kolk let ma folk gor brisalce, pri nas mamo 4 avte pr bajti, pa za 3 vem da se ne menjajo praktično nikoli, kombi - mogoče vsake 5 let-se ne spomnim več, osebni sem letos dal gor bosch aerotwin-prej še niso bili zamejani pa je avto pr hiši 6 let. na službenem ki ga imam pa že 8. leto pa sem jih menjal 1x. v kratkem bom dal gor bosch aerotwin, samo zato ker ful nižji in maš boljši razgled skoz šipo :)

zagotovo ni, ker ti ti prrehistoric brisalci zagotovo brišejo slabo. vsaj glede na moje standarde kako mora brisalec brisat.

Ampak hej, če so tebi ok, je to pač dobro zate. Privarčuješ tistih 15-20 eur letno na brisalcih, to je pa tudi nek dosežek.

Je pa tudi vprašanje koliko se sploh voziš. Jaz letno naredim okoli 50.000 km. Če jih ti narediš 10.000 letno je dokaj razumljivo da ti brisalci zdržijo dolgo, saj jih niti ne obrabiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Olórin ()

radmannsdorf ::

se strinjam, vse je v tem kolk je človeku ok. novi so ziher boljši :)

SeMiNeSanja ::

Jaz imam na VW tudi tako izkušnjo, da so prvi originalni brisalci zdržali celo večnost (5+ let).
Silom prilike sem bil potem prisiljen zamenjati jih za nek krš, ki so ga prodajali na črpalki, ki sem se ga potem dokaj hitro znebil.

'Original VW' brisalci, ki so mi jih potem dali gor na uradnem servisu, pa se mi zdijo najmanj 1/2 slabši od tistih prvotnih na novem avtu. Zdržijo kakšne dve leti, potem pa že moraš menjavati gumice.

Če bi vedel, čigave brisalce so prvotno vgradili v tovarni, bi jih šel koj nabaviti.
Ne vem, ali v tovarni vgrajujejo proizvod enega dobavitelja, za rezervne dele pa prodajajo brisalce drugega, ali so tekom let menjali dobavitelja, ki preprosto ni več tako kakovosten kot prvotni. Lahko pa tudi da so prvotni brisalci bili čisto preprosto preveč vzdržljivi in so namerno 'popravili' recepturo, da bi lahko malo več prodali (v tem pokvarjenem svetu to nebi bilo nobeno presenečenje).

Martin Krpan ::

Dobaviteljev ima navadno taka velika firma kot je VW več ,celo na istem tipu vozila so lahko deli različni.

Prvi brisalci verjetno niso nič boljši od vseh naslednijh in dlje zdržijo ker , je takrat tudi steklo še popolnoma novo in gladko.

MisterR ::

Poleti na sejmu kupil bosch brisalce, top šit! Verjetno so ponaredek (ali pa tudi ne) ampak za 20€ (sprednji) se mi zdi bestbuy. Napram ostalim čunga lunga variantam ki sem jih imel priliko uporabljat (na drugih vozilih).

MrStein ::

Robi :P je izjavil:

Dvomim da bi zastonj menjali in ne napisali na račun ?

Včasih kaj "zastonj" naredijo. V narekovajih, ker to trikrat "not prinesejo" v zaračunanih postavkah (olje za 15 EUR na liter??? Kaj je od NASA-e?).
Je pa čudno, da ti ne bi omenili.
Sicer sem jaz moje brisalce menjal nedavno po treh letih. "Beru", če se ne motim. Na enem se je začela trgati guma, sicer pa so še bili OK.

Cene (vsaj za AeroTwin) pa so precej divje. Sem že dvakrat iz Amazon-a naročil, ker je tudi za polovico ceneje, kot pri nas.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Robi :P ::

MrStein je izjavil:

Robi :P je izjavil:

Dvomim da bi zastonj menjali in ne napisali na račun ?

Včasih kaj "zastonj" naredijo. V narekovajih, ker to trikrat "not prinesejo" v zaračunanih postavkah (olje za 15 EUR na liter??? Kaj je od NASA-e?).
Je pa čudno, da ti ne bi omenili.
Sicer sem jaz moje brisalce menjal nedavno po treh letih. "Beru", če se ne motim. Na enem se je začela trgati guma, sicer pa so še bili OK.

Cene (vsaj za AeroTwin) pa so precej divje. Sem že dvakrat iz Amazon-a naročil, ker je tudi za polovico ceneje, kot pri nas.

Tut če bi zamolčali da niso menjali bi videl da so vsaj gumice nove če že cel brisalec ne

GrimReaper ::

Danes sem dal gor nove Bosch Aerotwin, in na začetku brišejo perfektno. Cena pa ista kot pri prejšnjih SWF.
Sicer pa po mojih izkušnjah pri večini stvareh še največ prišparaš če že takoj kupiš kvaliteto, kot pa da moraš potem 2x kupovati.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

kuglvinkl ::

GrimReaper je izjavil:

Danes sem dal gor nove Bosch Aerotwin, in na začetku brišejo perfektno. Cena pa ista kot pri prejšnjih SWF.
Sicer pa po mojih izkušnjah pri večini stvareh še največ prišparaš če že takoj kupiš kvaliteto, kot pa da moraš potem 2x kupovati.

Kje si kupil?
Your focus determines your reallity

GrimReaper ::

Avtodeli Boke Koper, preko interneta, ampak to je blo že začetek 2013, pa sem jih šparal.
Zdaj bi verjetno kot je MrStein rekel, na Amazonu. Ali pa vsaj pogledal v kakšno avto trgovino, ki jih je zdaj v Lescah kar nekaj. 2 leti nazaj je bil v glavnem samo Euroton, kjer sem dobil samo SWF.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Guma na brisalcu

Oddelek: Na cesti
396259 (5050) Gambino
»

Vgradnja novih sedežov (strani: 1 2 )

5713119 (10193) mat xxl
»

Brisalci na vozilu

4610365 (7753) ...:TOMI:...
»

avtobrisalci: super dobri, tihi in ne predragi ?

134364 (3732) RejZoR
»

Brisalci (metlice) za Megane 1 - Problem

Oddelek: Loža
51145 (984) Krusell

Več podobnih tem