» »

avtobrisalci: super dobri, tihi in ne predragi ?

avtobrisalci: super dobri, tihi in ne predragi ?

PujsaPepa ::

Zdravo,
pred 10 leti ko sem nazadnje kupoval so bili Bosch (modri ali plavi ?) ali Champion daleč najboljši in neslišni in ne pretirano dragi.
Katere se zdaj splača kupit (in še približna cena, če jo veste ? oz. kje kupovat v LJ:)

RejZoR ::

Sam sem gledal Bosch AeroTwin in MicroEdge, sam jih je pri nas blazno težko dobit al pa jih imajo samo lokalne štacune z avtodeli, na speltu pa ne. Drugače pa sem tud gledal za raznimi silikonskimi, ki so teoretično bolj odporni na vročino, vodo in umazanijo ampak kakor sem bral so določene "Top Shop" verzije zelo različne. Enim delajo nadsuper, drugim grozno škripajo. Pa kar me je motilo, da je večina silikonskih bila narejena tako, da na steklu pušča tanek sloj snovi, ki naj bi pomagala še lepše odbijat vodo ampak se v precej primerih izkaže, da je to slabo in tud če zamenjaš za navadne brisalce tisti sloj še dolgo ostane na steklu in dela probleme.

Vsekakor pa frameless verzije, ki izgledajo lepše in povzročajo manj hrupa zaradi vetra ker so nižje na steklu in običajno imajo še spojler na vrhu, ki jih med vožnjo še bolj tišči k steklu, da bolje brišejo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kamuee ::

rejzor has a point. Ja jst tut predlagam aerotwin. Na svojmu sm meu prej navadne pol so mi šli po gobe sm nabavu od vleota in morm rečt da so valeo naravnost katastrofa, po moje najslabši kr sm jih dal kdaj na avto, mi je poču film in sm poklicau na BOSCH servis naroču aerotwin za svoj model avta, dal 34€ za oba, imam dej 1,5-2 leta nism ziher in brišejo še zmer kot novi neslišni in lepo po celi šipi, na AC pr visiki hitrosti brišejo brez problema lepo pedantno. Tko da jih vsakmu zlo priporočam kr niso tko dragi so pa zlo kvalitetni.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

RejZoR ::

Drugače pa pomaga če dokaj redno z vlažno krpo obrišeš brisalce po dolžini rezila ter občasno ročno zbrišeš sama stekla z mešanico kisa in vode, spereš in nato do suhega obrišeš s suho krpo. Eni priporočajo tud za brisalce, da lepše odstrani maščobo in depozite prahu in ostale svinjarije ampak ne vem kako to vpliva na samo gumo brisalcev. Vsekakor pa (preverjeno) zelo pomaga če rezila brisalcev po dolžini dobro obrišeš z mokro krpo. Boste presenečeni kako umazana bo krpa od maščobe in prahu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

djordjevic ::

Jaz imam zdaj že drugi komplet enih noname čajniz stajle aerotwinov. Prvi komplet sem kupil pred dvema letoma in pol čisto iz firbca, ker so bili res super poceni (7 evrov za oba komada) in so mi neverjetno fajn služili do zdaj. Običajno sicer sledim motu, da ne kupujem poceni, takrat vsaj pa s tem nisem falil. Zdaj imam spet ene noname, ampak ti niso tako dobri. So ultra univerzalni in imajo ene 11 nastavkov zraven, da jih ja dobiš na vsak model avta, ampak kot rečeno - tisti prvi so bili nekoliko boljši. So pa tudi ti za svoj denar kar dobri.
No grave is deep enough to keep us in chains.

PujsaPepa ::

kamuee je izjavil:

sm poklicau na BOSCH servis naroču aerotwin za svoj model avta, dal 34€ za oba, imam dej 1,5-2 leta nism ziher in brišejo še zmer kot novi neslišni in lepo po celi šipi, na AC pr visiki hitrosti brišejo brez problema lepo pedantno. Tko da jih vsakmu zlo priporočam kr niso tko dragi so pa zlo kvalitetni.


Tudi pozimi in v snegu so neslisni in lepo čistijo sneg dol ? Nekje sem bral da niso ok v snegu.

GrimReaper ::

Jest mam SWF Visionext, ker se Boschevih v Euroton ni dal dobit. So pa 33€.
Pač drugi na ADAC testu.
Prvič so mi še škripali in delali lise, ampak se potem hitro unesejo. Če ne dobiš Aerotwin, bodo tud teli dobri.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

RejZoR ::

Ma jezst bi si jih zrihtal iz tujine če bi točno vedel kateri Bosch AeroTwin morajo bit za Hyundai i30, faceliftan model. Na eBay pa na Amazonu jih imajo kot dreka in po dost ok cenah. Ker podatke za prvotni model i30 sem našel sam so baje neki spreminjal nastavke pri brisalcih in za mojega to ne velja več.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Fizikalko ::

Jaz sem naročil Bosch Aerotwin preko Ebaya, če kupiš 2 kompleta, daš 25 EUR na komplet s poštnino vred. Zmaga.

dvihtelic ::

a bo še kdo naročeval preko e-baya?

bozicek ::

Jaz sem tole nasel

http://www.ebay.de/itm/2-Wischergummi-f...

in je nekam sumljivo poceni (moja nemscina ni ravno na nivoju). Ce prav razumem tukaj dobis samo gumice.
Kar v mojem primeru sploh ni panike, ker na Alfi 147 so itak AeroTwin brisalci ze serijsko gor (pac samo preimenovano in Alfa znak gor)
Darila letos samo za poredne

Fizikalko ::

To je za gumice po moje normalna cena.

iro ::

Slovenski proizvod, jih kdo uporablja?
rosil
http://www.brisalci.si/

RejZoR ::

Problem silikonskih je zgleda, da vsi puščajo na steklu nek film, ki je zelo dvorezna zadeva...

Pa tud kako se voda obnaša ko zadane steklo je zelo različno. Recimo ta film na steklu je že fajn pri visokih hitrostih kjer voda kar sama drsi iz šipe, če pa greš 50km/h in mal pada dež pa imaš po parih kapljicah tako šipo, da nič ne vidiš.

Najbolj je problem v tem, da pri navadnem steklu ko kapljica dežja prileti na površino ostane v enem kosu in se samo razpaca. Pri teh filmih na steklu pa se razprši na več deset manjših kapljic, ki optično poslabšajo vidljivost in imaš občutek, da je šipa bolj mokra kot je dejansko. Sploh če je že mal proti večeru, ko se luči nasporti vozečih avtomobilov lomijo skozi vsako kapljico in izgleda grozno.

Sam sem imel nekaj časa en nano premaz za šipo in je v hudih nalivih sicer bil super ampak pri počasnejši vožnji pa sem skoz imel zgoraj omenjen problem, tko da ga nisem več dajal gor.

Verjetno ga bom porabil za ogledala in stranske šipe in za luči, da se bo svinjarija manj prijemala gor...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Guma na brisalcu

Oddelek: Na cesti
395507 (4298) Gambino
»

Brisalci (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6215188 (13246) GrimReaper
»

S čim čistite notranjo stran veterobranskega stekla?

Oddelek: Loža
3210336 (2070) YaN-cH
»

Brisalci na vozilu

Oddelek: Na cesti
469905 (7293) ...:TOMI:...
»

Brisalci (metlice) za Megane 1 - Problem

Oddelek: Loža
51069 (908) Krusell

Več podobnih tem