Forum » Programiranje » Arduino MySQL
Arduino MySQL
abcd123 ::
Zdravo,
rad bi izdelal aplikacijo za Arduino mega 2560, ki bi shranjevala temperaturo v MySql bazo.
Del kode programa:
Na tak način mi je uspelo shranjevati v bazo, če pa bi rad shranil temp, temp1 in temp2 v bazo pa se podatki ne shranijo. Te spremenljivke so trenutne temperature zajete iz senzorjev.
Mogoče kdo ve kako lahko shranjujem temp, temp1 in temp2 v bazo?
rad bi izdelal aplikacijo za Arduino mega 2560, ki bi shranjevala temperaturo v MySql bazo.
Del kode programa:
float temp; float temp1; float temp2; char INSERT_SQL[] = "INSERT INTO tabela(Temperatura, Temperatura1, Temperatura2) values (22,34,4)";
Na tak način mi je uspelo shranjevati v bazo, če pa bi rad shranil temp, temp1 in temp2 v bazo pa se podatki ne shranijo. Te spremenljivke so trenutne temperature zajete iz senzorjev.
Mogoče kdo ve kako lahko shranjujem temp, temp1 in temp2 v bazo?
- spremenilo: abcd123 ()
tabela je taka:
id - int
Temperatura - float
Temperatura1 - float
Temperatura2 - float
id - int
Temperatura - float
Temperatura1 - float
Temperatura2 - float
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Fant samo ne zna uporabiti spremenljivk da bi sestavil SQL query ...
Poigraj se s string funkcijami. Predvidevam da uporabljaš C?
Poigraj se s string funkcijami. Predvidevam da uporabljaš C?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Uporabljam C.
Očitno narobe sestavljam query. Mi lahko prosim kdo namigne kako lahko dodam spremenljivke v query, ker nikakor ne morem vstavit teh spremenljivk.
Očitno narobe sestavljam query. Mi lahko prosim kdo namigne kako lahko dodam spremenljivke v query, ker nikakor ne morem vstavit teh spremenljivk.
videc ::
En primer (vir):
char q[1024]; for (i=0;i<nb_of_subscribers*hits_subscriber;i++) { RandomSub= rand() % nb_of_subscribers + 1; RandomContent= rand() % (contents_tag*tags) + 1; sprintf(q,"INSERT INTO CONTENT_HITS(CONTENT_ID,SUBSCRIBER_ID) VALUES(%d,%d)",RandomContent,RandomSub); mysql_query(conn, q); }
Če prav razumem bi potem mogel biti query približno tak????
sprintf(q,"INSERT INTO tabela(Temperatura,Temperatura1, Temperatura2) VALUES(%f,%f,%f)",temp,temp1,temp2); mysql_query(conn, q);
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sql-t stored procedureOddelek: Programiranje | 1058 (925) | detroit |
» | problem z linuxom (rabim cimprej prosim)Oddelek: Operacijski sistemi | 1447 (1263) | Isotropic |
» | Termometer na USB vodilu (načrt, vezja, izkušnje in slike) :P (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35345 (23521) | SloMusty |
» | strcpy reče segmatation faultOddelek: Programiranje | 1494 (1445) | MasterMind |
» | Funkcija z logičnimi operaterji.... (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5501 (4847) | CaqKa |