Forum » Programiranje » [C#] delo z form
[C#] delo z form
Yacked2 ::
Pozdravljeni,
imam eno bolj začetniško vprašanje kar se tiče uporabne večih formov. Ugotovil sem, da obstaja show in showDialog možnost. Katera se kdaj uporabi ?
FORM1:
Button1: s pritiskom na gumb, se pojavi form2, to okno pa se skrije
FORM2:
Button1: s pritiskom na gumb, se spet pojavi form1, to okno pa se zapre
Sem poiskušal z veliko možnostmi, samo enkrat se mi tudi ko uporabim križec za izhod iz programa program še vedno teče v ozadju.
Lp
Yacked2
imam eno bolj začetniško vprašanje kar se tiče uporabne večih formov. Ugotovil sem, da obstaja show in showDialog možnost. Katera se kdaj uporabi ?
FORM1:
Button1: s pritiskom na gumb, se pojavi form2, to okno pa se skrije
FORM2:
Button1: s pritiskom na gumb, se spet pojavi form1, to okno pa se zapre
Sem poiskušal z veliko možnostmi, samo enkrat se mi tudi ko uporabim križec za izhod iz programa program še vedno teče v ozadju.
Lp
Yacked2
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
black ice ::
Show dialog onemogoci upravljanje z ostalimi okni programa, medtem ko je to doticno okno odprto, medtem, ko Show omogoca upravljanje z drugimi okni. (govorim na pamet, mozno, da je obratno).
Priporocam, da začneš uporabljati WPF namesto Win Form.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Yacked2 ::
Show dialog onemogoci upravljanje z ostalimi okni programa, medtem ko je to doticno okno odprto, medtem, ko Show omogoca upravljanje z drugimi okni. (govorim na pamet, mozno, da je obratno).
Zakaj WPF ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Ker lahko hitreje narediš kvalitetnejši grafični vmesnik.
Sicer pa odvisno od posameznika. Tule so lepo opisali prednosti in slabosti posamezne tehnologije.
Sicer pa odvisno od posameznika. Tule so lepo opisali prednosti in slabosti posamezne tehnologije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Ne vem zakaj mi ni popravilo prispevka... Verjetno sem bil prepozen.
Zgornji komentar ni nujno, da bo veljal tudi za tebe. Tule so lepo opisali prednosti/slabosti posamezne tehnologije.
Zgornji komentar ni nujno, da bo veljal tudi za tebe. Tule so lepo opisali prednosti/slabosti posamezne tehnologije.
Miko55 ::
Nočem odpirat nove teme. Imam 2 forma, form2 odpiram s ShowDialog() ko pa ta form zaprem (z Hide()) se form1 za nekaj časa skrije in potem pojavi nazaj, če pa namesto ShowDialog uporabim Show pa se ne skrije. Je mogoče narediti da se nebi skril, hočem pa uporabit ShowDialog().
Zaenkrat sem samo probal da ko form2 skrijem takoj za njim dat form1.show() ampak vseeno ne pomaga,kakšna ideja?
Zaenkrat sem samo probal da ko form2 skrijem takoj za njim dat form1.show() ampak vseeno ne pomaga,kakšna ideja?
Miko55 ::
Nočem odpirat nove teme. Imam 2 forma, form2 odpiram s ShowDialog() ko pa ta form zaprem (z Hide()) se form1 za nekaj časa skrije in potem pojavi nazaj, če pa namesto ShowDialog uporabim Show pa se ne skrije. Je mogoče narediti da se nebi skril, hočem pa uporabit ShowDialog().
Popravljeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# iz form2 v form1,textboxiOddelek: Programiranje | 1944 (1570) | Keki |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1400 (1225) | jizzer |
» | [C#]naključno generiranje okenOddelek: Programiranje | 905 (761) | whatever |
» | [visual C#] dogodek na Form2 sproži dogodek na Form1Oddelek: Programiranje | 1353 (1269) | Beezgetz |
» | [C#] Dostop do objekta iz različnih formOddelek: Programiranje | 2163 (1876) | Kekec |