Forum » Pomoč in nasveti » sredi noči se mi je ugasnil računalnik
sredi noči se mi je ugasnil računalnik
northpole1 ::
Zjutraj se se je 2x prizgal potem pa vec ne,prav tako je lucka na monitorju samo utripala.Malo sem povonjal,ce bi pregorel napajalnik pa ni nic smrdelo,prav tako ne vidim nobenih razlik pri grafični in matični,le praha je veliko gor,ampak ne vem,ce bi blo to kar naenkrat krivo.Ce mi kdo,lahko da kaki uporaben nasvet,naj pise bi bil zelo hvalezen.lp
paraboŁa ::
Čisto možno je, da se ti pregreva in ugaša zaradi tega. Spucaj kišto pa boš videl če ti še to dela. Lahko pa je kriv tudi kakšen program z luknjami ali update ki ti nabija procesor.
Runnagain ::
Okvarila se je lahko ena izmed komponent:
- napajlnik
- matična plošča
- grafična kartica
- ...
Svetujem ti, da kišto res najprej presesaš in spihaš prah iz hladilnikov.
Nato se loti sistematičnega testiranja oz. vzemi ven grafično in ostale kartice in prižgi računalnik.
V kolikor se ti bo prižgal, je okvarjena verjetno grafična ali katera izmed ostalih kartic, ki jih mogoče imaš. Če se račuanlnik vseeno ne prižge, je kriv napajalnik ali pa matična. Zamenjaj napajalnik in poskusi ponovno prižgati računalnik...če se le ta prižge, imaš krivca, če se ne, pa tudi.
Lp, Runnagain
- napajlnik
- matična plošča
- grafična kartica
- ...
Svetujem ti, da kišto res najprej presesaš in spihaš prah iz hladilnikov.
Nato se loti sistematičnega testiranja oz. vzemi ven grafično in ostale kartice in prižgi računalnik.
V kolikor se ti bo prižgal, je okvarjena verjetno grafična ali katera izmed ostalih kartic, ki jih mogoče imaš. Če se račuanlnik vseeno ne prižge, je kriv napajalnik ali pa matična. Zamenjaj napajalnik in poskusi ponovno prižgati računalnik...če se le ta prižge, imaš krivca, če se ne, pa tudi.
Lp, Runnagain
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem - Hisni racunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2170 (1532) | krefi |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1052 (732) | mailer |
» | Ugašanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1730 (1516) | Mafia cod 2 |
» | Računalnik se ne zažene!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2777 (2523) | s1e2x3y |
» | pomoc prosimOddelek: Strojna oprema | 1707 (1368) | ABX |