Forum » Loža » Kam prijaviti trgovino, ki mi ni vrnila denarja?
Kam prijaviti trgovino, ki mi ni vrnila denarja?
cen1 ::
Spletna trgovina mi v 30 dneh po preklicu naročila ni vrnila denarja in ne odgovarja na klice. Kam prijaviti? Tržna inšpekcija? Policija? Tožba?
- spremenil: Mavrik ()

GTX970 ::
Tirs.
http://www.ti.gov.si/si/ -> zakonodaja in dokumenti http://www.ti.gov.si/si/zakonodaja_in_d... -> Obrazci http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf/f1?... -> oddate prijavo kršitve predpisov, ki sodijo v našo pristojnost;
http://www.ti.gov.si/si/ -> zakonodaja in dokumenti http://www.ti.gov.si/si/zakonodaja_in_d... -> Obrazci http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf/f1?... -> oddate prijavo kršitve predpisov, ki sodijo v našo pristojnost;
Janac ::

RejZoR ::
Glej da objaviš za katero stran se gre, ko boš dobil denar nazaj. Da vemo katere strani se moramo izogibat...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
tt2advanced ::
V takih primerih lahko tudi podaš reklamacijski zahtevek na npr. banki pride pa v upoštev sam v primeru, da je bla stran verified by VISA al pa mela MC securecode, v nasprotnem primeru si sam odgovoren - VEDNO. Glede prijave ni smiselno v večini primerov denar nikoli ni povrnjn. Btw. pr spletnih nakupih majo trgovci možnost 10 dni rezervacije na znesek, preden ga stornirajo al pa knjižjo, dokler je znesek v rezervaciji znotraj tega roka, lahko še vedno zadeva ni poknjižena.
What Else Is There?
BCSman ::
Imam primer, ko mi podjetje ni poslalo artikla naročenega preko neke primitivne spletne trgovine, po mučnih poskusih da se je sploh model javil, mi je rekel da se mu ne splača poslat in predlaga preklic naročila, sem se strinjal. No zdaj bo že en mesec, vračila ni, model ko mi ga je enkrat spet uspelo dobit na telefon (na maile itak ne odgovarja) je dejal češ da je urejeno, potem pa spet stalno nedosegljiv.
Sedaj me zanima, ali naj pošljem raje priporočeno pismo ali priporočeno s povratnico podjetju, kjer naznanim do kdaj naj vrnejo denar preden jih prijavim tržnemu inšpektoratu? Namreč če pošljem s povratnico lahko da sploh ne sprejmejo in bo slabše kot da pošljem samo priporočeno?
Druga stvar je kakšen datum naj jim dam kot zadnjo možnost za vračilo denarja. Če pošljem pismo 2.4. naj napišem noter da imajo čas do recimo 5.5.? Prekratek rok seveda ne sme bit, ker se ne ve kdaj sploh dvignejo pismo, če sploh. Predolg pa verjetno tudi nima smisla?
Če še vedno ne bo vračila, tržnemu inšpektoratu predložim seznam poskusov kontaktov, korespondenco, kopijo zadnjega pisma skupaj s poštnim dokazilom, dokazilo o plačilu, sliko ekrana v spletni trgovini kjer je bil zaključek nakupa viden ... je še kaka pomemba stvar za priložit da prijava ne bo zavrnjena kot pomanjkljiva?
Gre se za relativno mali znesek, a mi ni škoda časa za ukvarjanje s prijavo takih bleferjev in nategunov.
Reklamacija preko banke ni možna, saj se je šlo za UPN nakazilo, spletna trgovina namreč sploh ne omogoča plačil s kartico.
Sedaj me zanima, ali naj pošljem raje priporočeno pismo ali priporočeno s povratnico podjetju, kjer naznanim do kdaj naj vrnejo denar preden jih prijavim tržnemu inšpektoratu? Namreč če pošljem s povratnico lahko da sploh ne sprejmejo in bo slabše kot da pošljem samo priporočeno?
Druga stvar je kakšen datum naj jim dam kot zadnjo možnost za vračilo denarja. Če pošljem pismo 2.4. naj napišem noter da imajo čas do recimo 5.5.? Prekratek rok seveda ne sme bit, ker se ne ve kdaj sploh dvignejo pismo, če sploh. Predolg pa verjetno tudi nima smisla?
Če še vedno ne bo vračila, tržnemu inšpektoratu predložim seznam poskusov kontaktov, korespondenco, kopijo zadnjega pisma skupaj s poštnim dokazilom, dokazilo o plačilu, sliko ekrana v spletni trgovini kjer je bil zaključek nakupa viden ... je še kaka pomemba stvar za priložit da prijava ne bo zavrnjena kot pomanjkljiva?
Gre se za relativno mali znesek, a mi ni škoda časa za ukvarjanje s prijavo takih bleferjev in nategunov.
Reklamacija preko banke ni možna, saj se je šlo za UPN nakazilo, spletna trgovina namreč sploh ne omogoča plačil s kartico.
starfotr ::
Kontaktiraj banko in podaj reklamacijo. Morda ti uspe. Hkrati pa podaj prijavo na TIRS, lahko tudi na policijo.
DePalmo ::
Če je firma v SLO, TIRS in kličeš banko če lahko vseeno podaš reklamacijo na nakazilo oz. plačilo. Če je firma v tujini, kličeš direkt banko ker TIRS, kolikor vem, nima pristojnosti.
Pa poročaj če lahko reklamiraš UPN plačila. Nekaj mi je znano da lahko, ampak nisem prepričan. Samo zaradi te info pa ne bi klical svoje banke.
Pa poročaj če lahko reklamiraš UPN plačila. Nekaj mi je znano da lahko, ampak nisem prepričan. Samo zaradi te info pa ne bi klical svoje banke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DePalmo ()
tony1 ::
Imam primer, ko mi podjetje ni poslalo artikla naročenega preko neke primitivne spletne trgovine, po mučnih poskusih da se je sploh model javil, mi je rekel da se mu ne splača poslat in predlaga preklic naročila, sem se strinjal. No zdaj bo že en mesec, vračila ni, model ko mi ga je enkrat spet uspelo dobit na telefon (na maile itak ne odgovarja) je dejal češ da je urejeno, potem pa spet stalno nedosegljiv.
Jaz si z pošto na papirju je bi delal stroška (za kako velik znesek vračila gre tle? 30 EUR ali 3000 EUR?).
Danes se komunicira po e-pošti. Lepo napiši mail v katerem pozivaš k izpolnitvi pogodbenih obveznosti in vračilu v roku osmih dni, sicer boš podal prijavo ustreznim organom.
Ene dva, trije spletni podjetniki so takole postali presenetljivo kooperativni in 8. dan vrnili tisti drobiž. Prej pa silencio stampa...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Vračilo blaga kupljenega preko interneta? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 67971 (16158) | Groot |
| » | AGT Računalniki, AGT Trgovina (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Kaj kupiti | 334923 (70469) | igorpec |
| » | Nakup Micro SD 64GB za 15€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 26194 (20809) | Fritz |
| » | HP prenosnik, garancija in povračilo kupnineOddelek: Pomoč in nasveti | 1777 (1568) | domenc |