» »

Varnostnik - prevoz denarja

Varnostnik - prevoz denarja

matko2 ::

Pozdravljeni. Zanima me delo varnostnika, predvsem delo prevoznika denarja. Če je mogoče kdo na tem forumu zaposlen, ali je bil zaposlen kot varnostnik prevoznik, bi bil zelo hvaležen, če bi mi opisal kako zgleda delovnik, kakšni so delovni pogoji, oprema, ali ti dajo za vozit blindo ali prirejen avto itd.

Namreč NPK Varnostnik imam že narejen, se pa odločam med delom v trgovini ali pa kot prevoznik. Nekako me bolj vleče slednje, predvsem, ker se mi zdi delo manj dolgočasno kot če visiš 8 ur tam v štacuni (če se motim, naj me kdo popravi).
Delo v lokalu ali v intervencij me ne zanima.

Lp

Scorpia ::

Mislis 12 ur in ne 8ur? Kaksni starejsi ali z omejitvijo delajo manj ur. Drugace vsi po celodnevne, edino takrat kadar si prost, te klicejo, da gres drugam delat za par ur, recimo sportni dogodek itn... nima veze kje delas. Celo tisti, ki delajo v pisarnah, grejo na sportni dogodek varovat. Je nekak tako, ce delas v varnostni sluzbi, mores imet izpit varnostnika, ne glede na delovno mesto. Mogoce izjema kadrovska... ampak sam nisem mogel verjet, ko sem videl, da osebe ki so v pisarnah, posiljajo na teren...
Tako da,ce te dajo za prevoz denarja, ni receno, da bos samo to delal. Za prevoz denarje je treba imeti izpit orozja. V kolikor nimas, ti lahko firma placa, da gres delat izpit. Sam pol se vezes z pogodbo, kot bi mobitel kupil prek operaterja. V primeru prekinitve delovnega razmerja, mores placat stroske izpita. Prevoz denarja, se najvec opravlja v vecernih urah, ko se trgovine zapirajo. Tudi cez dan se opravlja...
karkoli ze, ce mislis imet vikende frej ali drugace normalen delovni cas, to ni za tebe. Varnostnike ki poznam imajo vsi na mesec cez 210 ur narejenih.
Sam sem dolgo nazaj delal kot varnostnik, sicer samo za 3 mesece in to stejem kot slabo izkusnjo, ko sem videl kaj se vse pocne. Je pa res, da ni fizicnega dela in vse to, kar je super. Pa se sam stojis ali sedis... prostega casa je pa malo. Se najdejo izjeme, ampak vse k poznam, niso izjeme.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

shadeX ::

Offtopic ampak smešno mi je videt varnostnika ki stopi iz avta s kovčkom v roki. Nič kaj posebnega ampak tisti kovček kar kliče da bi mu ga kdo izpulil iz rok. Cel v modrih lučkah ter z elektronsko ključavnico.

Najbolj neumen ropar lahko ugane kaj je not :D

Šimpanz ::

In kaj boš potem. Če hočeš vdreti v kovček se ves denar obarva in si brez vsega.
Drugače pa Matko najbrž boš dobil Cliota pa boš laufu od trgovine do trgovine pa pobiral denar.
Na blidiranca kar pozabi.

solatko ::

Šimpanz - Manjše, v večje z večjo količino denarja gre vedno blinda in 3-je varnostniki, oboroženi.
Delo krepa človeka

RejZoR ::

Ti sistemi imajo časovna varovala in varovala za oddaljenost od varnostnika/vozila, plus če zadevo odpreš na silo. Tko da lahko na kovčki žari napis "STEAL ME" pa to ne bo ničesar spremenilo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Martin Krpan ::

Tipičen prevoz denarja je kot je že napisal Šimpanz pobiranje vreč z denarjem po trgovinah v poznih večernih urah po zaprtju in prevoz z Cliotom v nočni terezor oz. banko.

Še vedno bolje kot celodnevno stanje v trgovini , vendar če imaš kakoršnokoli drugo možnost beži stran od tega poklica.

Tedo123 ::

Zdravo


Sem želel odpreti novo temo z naslovom "Prevoz in varovanje gotovine ter drugih vrednostnih pošiljk" oz. krajše "Prevoznik denarja", potem sem pa našel tole, tako da nove teme nisem odpiral.

Že dlje časa razmišljam o delu varnostnika - zanima me konkretno delo Prevoznik denarja. Ker nisem bil kot varnostnik nikoli zaposlen, se mi poraja precej vprašanj.
- Najprej me zanima, kolikšna je plača za prevoznika denarja (če imam podatke prave, naj bi imeli interventi in prevozniki denarja malenkost boljše plače od naprimer varnostnikov v trgovinah)? (Sicer sem po raznih forumih že našel precej podatkov glede teh plač, vendar gre po večini za več let zastarele podatke)
- Ali imate zaposleni varnostniki (ni pomembno ali gre za varnostnika, interventa, prevoznika denarja, varnostnika nadzornega centra,...) trenutno kaj boljše plače zaradi Covida (glede na to, da ne gre za javni sektor, sklepam, da teh Covid dodatkov ni, oz. če že so, so minimalni)?
- Zanima me tudi, (glede na to, da nikoli nisem bil varnostnik), ali lahko prevoznik denarja postaneš takoj, ali potrebuješ najprej kakšno leto (oziroma več) "nabirat izkušnje" po raznih trgovinah, prireditvah, klubih,...? Ob tem predpostavimo, da imam namen še preden se bom poizkušal zaposliti kot prevoznik denarja, opraviti oba "tečaja": najprej NPK varnostnik za cca 700 €, potem pa še Strokovno izpopolnjevanje za prevoz in varovanje gotovine ter drugih vrednostnih pošiljk za cca 250 €. Da ne pozabim še na tisto izobraževanje za ravnanje z orožjem...
- Po večini podatkov katere sem razbral iz raznih forumov, so ljudje (nekateri med njimi so tudi sami zaposleni na tem področju) nekako mnenja, da to delo opravljajo ljudje, ki nimajo možnosti druge zaposlitve in da večina zaposlenih komaj čaka, da zamenja službo. Baje so tudi odnosi nadrejenih znotraj teh varnostnih podjetij do podrejenih (varnostnikov, prevoznikov denarja, itd) precej slabi..? Primer: od kolegovega kolega sem izvedel, da so te sposobni dati delati dva dni zapored v nočno za 12 ur. Sepravi delaš recimo iz ponedeljka na torek in iz torka na sredo (dva dni zapored) od 18:00 do 06:00. Zaključiš torej v sredo ob šestih zjutraj, potem te pa že isti dan (sepravi v sredo) dajo delati ob 12:00 do recimo 22:00. Predpostavimo, da recimo drugi delovni dan prideš domov šele nekje malo pred 07:00, se čim hitreje odpraviš spat, ob 12:00 moraš biti pa ponovno že na delovnem mestu.


Že vnaprej lepa Hvala, če bo kdo podal kakšne informacije iz prve roke

solatko ::

Tedo123 - Za delo varnostnika sta potrebni samo dve stvari
1. Ko zjutraj ustaneš, moraš sovražit samega sebe.
2. Čez pol ure, moraš sovražit cel svet.

Samo v tem primeru boš s službo varnostnika zadovoljen, problemov veliko več, kot zadovoljstva v tem poklicu, je pa nočni čuvaj odlično delo ob študiju.
Delo krepa človeka

Gagatronix ::

Delat kot varnostnik, za tako vrsto dela moras biti specificna varianta psihopata--takega, ki sovrazi sam sebe.

Kot prvo v Sloveniji je 99% firm, ki zaposlujejo varnostnike, gnilih do fundamenta.

Kot drugo, za prevoz denarja bos potreboval izpit za orozje, za pridobitev katerega je potreben zdravniski pregled in psiholoska evaluacija. Vecina odleti na enem od dveh.

Kot tretje, ne obetaj si dobrih delovnih pogojev ali dobrega placila.

HotBurek ::

Gospod Tedo napiše konkreten post, v katerem na profesionalen način opiše dosedanje raziskave, plan izobraževanja, ter informacije ki jih še išče.


Eeee, in pol prva dva že usekata po poklicu oz. delovnem mestu; da je to služba za bolne psihopate, plača in odnosi slabi, pa sovražit moreš sebe in cel svet.

Ok, sem se nasmejal. Hvala. :))


Jst nimam nobenih relevantnih informacij, da bi pošeral. Gledam pa tako, da če bo šel gospod Tedo za varnostnika in poklic vzel resno, bo prej ali slej našel tiste preostale 1% firme, kjer potrebujejo resne, odgovorne in sposobne ljudi za varovanje, v zameno za temu primeren denar.

Go for it!
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HotBurek ()

Gagatronix ::

Ne, ne bo, vsaj ne v Sloveniji, kjer so varnostne firme na nivoju mafije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaposlitev pri Sintalu

Oddelek: Loža
116388 (5657) JaGuArKa#1
»

Identifikacija varnostnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18728931 (23502) krneki0001
»

Ali lahko varnostnik kaznuje ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10624724 (21527) St235

Begunska kriza - priložnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8411832 (9590) Jerry000
»

plača varnostnikov

Oddelek: Loža
149181 (4452) bleem

Več podobnih tem