» »

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop

Lizikasta družina

vir: Official Google Blog

Nexus 9 v vseh barvah

vir: Official Google Blog

Nexus 9 bo mogoče spariti z uradno tipkovnico

vir: Official Google Blog

Nexus Player je podobne velikosti, kot CD

vir: Official Google Blog

Player z daljincem in igralnim ploščkom

vir: Official Google Blog
Official Google Blog - Težko pričakovana izdaja L Androida, verzija 5.0, bo Lollipop. Večino novosti so pri Googlu že razkrili na I/O, Lollipop prihaja z ogromnim naborom novih API-jev (prek 5.000), prinaša seveda Material Design na velik nabor naprav, vse od pametnih ur in poceni mobilnih telefonov iz programa Android One prek dražjih naprav in tablic do televizorja v dnevni sobi v obliki Android TV. Spremenjen je prikaz opozoril na zaklenjenem zaslonu, dodan je način 'ne moti', kjer je mogoče nastaviti določene programe in osebe, za katere ta omejitev ne velja, še izboljšana pa je podpora za več uporabniških računov skupaj z računom gosta, ki zavaruje osebne podatke pred očmi, ki naj jih ne bi videle. Verjetno najbolj dobrodošla novost v Android 5.0 je, da je napravo mogoče zakleniti oz. odkleniti ne le s kodo PIN, geslom oz. vzorčkom, temveč po novem tudi z določenimi napravami, ki se s telefonom oz. tablico povežejo prek standarda Bluetooth (če je povezana pametna ura, telefon nima kode za odklep na primer).

Android 5.0 Lollipop bo že takoj na voljo na novih Nexusih (6, 9 in Player), medtem ko na Nexus 4, 5, 10 in 7 (pri slednjem ni znana generacija, verjetno le izdaja 2013) prihaja v nekaj tednih. Vredno je omeniti, da prva izdaja najave na Googlovem blogu ni vsebovala Nexus 4, komentarji na drugih novičarskih straneh pa nakazujejo, da je bilo na ta račun veliko negodovanja.

Napovedi za nova Nexusa so se izkazale za zelo točne. Nexus 6, ki ga jasno izdeluje Motorola, je na moč podoben Moto X letošnjega koledarskega leta, le da je večji. Mnogo večji. Zaslon je res kar 5,92-palčen in ima ločljivost 2560 x 1440 pik. Ta sicer ni LCD, temveč gre za zaslon tipa AMOLED, kar sicer sovpada s tehnologijo, ki je v uporabi v Moto X. Fotoaparat je identičen, ima 13 milijonov točk in je opremljen z optično stabilizacijo leč, Moto X pa je enak tudi razpored bliskavic. Prisotni sta dve, nahajata se v steklenem obroču okrog leče fotoaparata. Na sprednji strani sta seveda prisotna dva zvočnika, na vsaki strani zaslona eden.

V notranjosti se skriva Qualcommov Snapdragon 805, ki teče pri kar 2,7 GHz. Baterija se ponaša s kar 3220 mAh kapacitete, kjer je vsega 15 minut polnjenja dovolj za 6 ur avtonomije, ko je telefon izčrpan - gre za tehnologijo hitrega polnjenja. Sicer pri Googlu obljubljajo, da bo mogoče preživeti kar 24 ur, brez da bi bilo treba mobilnik polniti. Prisoten je standarden nabor povezljivosti, do LTE (naprodaj bo izdaja za Severno Ameriko ter izdaja za preostali del sveta), WiFi po 802.11ac, Bluetooth 4.1, ima NFC, itd. Stanje s pomnilnikom za podatke se je ponovno izboljšalo, saj bo Nexus 6 na voljo v 32 GB oz. v 64 GB izdaji, kjer bo mogoče izbirati med običajno belo oz. črno (polnočno modro) barvo zadnje stranice. Zanimivo je, da niso razkrili količine delovnega pomnilnika.

Nexus 9 je jasno 8,9-palčen, kakor smo pričakovali, izdeluje ga HTC. Razmerje stranic je prav tako pričakovanih 4:3, kjer je ločljivost enaka iPadovim Retina zaslonom, 2048 x 1536 pik. Matrika zaslona je tipa IPS LCD, na vsaki strani zaslona pa se, podobno kot na Nexus 6 ter na HTC-jevih mobilnikih, nahaja par zvočnikov s HTC-jevo tehnologijo BoomSound. Napovedi so imele prav, da se bo v napravi skrival 64-bitni procesor Tegra K1, ki vsebuje grafično jedro Kepler.

Nova tablica bo na voljo s 16 oz. 32 GB pomnilnika za podatke, v WiFi oz. LTE izdaji ter bo na voljo v treh barvah zadnje stranice, črni, beli in peščeni. Zadnja stranica je prevlečena z na dotik mehkim materialom, a so stranski robovi okrog zaslona izdelani iz aluminija, podobno kot na telefonu Nexus 6. Kamera na zadnji strani ima 8 milijonov točk in ima LED bliskavico, medtem ko ima kamera na sprednji strani 1,6 milijona točk. Baterija Nexus 9 ima 6700 mAh kapacitete, brezžično se s svetom zna povezovati prek WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, GPS in NFC, v primeru različice LTE pa jasno še z mobilnimi omrežji LTE.

A nov mobilni telefon in nova tablica nista vse, kar je novega pokazal Google. Pokazali so še Nexus Player, ki je Googlov vnovični pohod v dnevno sobo, saj na njem teče Android TV. Google Player bo izdeloval Asus, gre pa za 20 mm visok plošček s premerom 120 mm (približno enako, kot CD). V povečanem paku se skriva štirijedrni procesor Atom, ki teče pri 1,8 GHz, 1 GB delovnega pomnilnika in 8 GB pomnilnika za hrambo podatkov. Na napravo je mogoče priključiti le elektriko in kabel HDMI, žične mrežne povezave ne podpira, a zato podpira WiFi 802.11ac in Bluetooth 4.1. Predvajalniku sta priložena kabel HDMI in daljinski upravljalnik, ki vsebuje še mikrofon za glasovno iskanje in se povezuje prek Bleutootha. Dokupiti je mogoče še igralni plošček, ki je precej običajne oblike (po razporedu je še najbolj podoben Sonyjevim ploščkom za PlayStation) in se najverjetneje prav tako povezuje prek Bluetootha.

Nexus Player bo odličen za gledanje video vsebin z Googlove trgovine Play, ki seveda v Sloveniji ni na voljo, a bo že ob izidu podprtih še mnogo drugih servisov, do katerih imamo dostop. Med te spadajo YouTube, Dailymotion, TED in Red Bull TV, za lastnike digitalizirane zbirke DVD in BluRay filmov pa bo dobrodošla podpora za Plex, sicer bo na voljo še Netflix, Hulu, Vevo, itd. Sicer ima Nexus Player popolno podporo za protokol Chromecast, torej vedno obstaja možnost deljenja zaslona mobilnega telefona, tablice oz. osebnega računalnika.

Cene za trojico naprav še niso znane, saj se prednaročila začnejo zbirati v petek, 17. oktobra. Prve primerke bodo kupci prejeli pred koncem oktobra.

Dodatek:Nexus 6 je opremljen s 3 GB delovnega pomnilnika. Cena se bo v ZDA začela pri 649 dolarjih za odklenjen primerek. Cena Nexus 9 se bo bojda začela pri 399 dolarjih, medtem ko naj bi Nexus Player stal 99 dolarjev, igralni plošček zanj pa 39 dolarjev. Poleg dodatne obrazložitve, da bo nadgradnje na Android 5.0 Lollipop deležen tudi Nexus 4, smo prejeli še potrdilo, da nadgradnja prihaja za skoraj 2 leti in pol star Nexus 7 iz leta 2012.

Googlovo načelo vsaj 18-mesečne podpore naprav je torej mrtvo oz. je bistveno podaljšano. To je bilo sicer pričakovano, saj je bilo 18-mesečno načelo predstavljeno zaradi ukinitve nadgradenj za Galaxy Nexus, ki uporablja Texas Instrumentsov procesor. TI je namreč zapustil trg sistemskih čipov, zaradi česar Google ni imel več dostopa do novih gonilnikov za telefon.

137 komentarjev

«
1
2 3

snipex ::

Cene so že znane (vsaj za Nexus 6) in niso najboljše :http://motorola-blog.blogspot.com/2014/...

"Nexus 6 will be available for pre-order through the Google Play Store in late October starting at $649."

So me kar zelo razočarali s to ceno. Pričakoval sem dražjo napravo ampak ne toliko :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snipex ()

Dr_M ::

Torej na zahodu nic novega.
Letos je google prav razocaral s temi nexusi.

PrimozR ::

Ufa, tole je pa grda igra. Se mi zdi da se tale Nexus ne bo prodajal pretirano dobro. Nexus 9 naj bi bil za 16 GB WiFi sicer 400 USD.

Egidij88 ::

Bom ostal na štirki in desetki. Kolikor vidim, so na 6ki odrezali 16GB... to je dobro, ni pa dobra cena. V glavnem update izgleda dobim na obe napravi in se vidimo konec 2015. :)

Steampunk ::

Pred N4 so bile cene visoke (500€+), ta trend dveh let me/nas je kar razvadil. Za to ceno, 649€, je na trgu kaj boljšega (GPE naprave) in predvsem lepšega.
Nič, upam, da bo lizika na N5 delovala še boljše kot kitkat. Na naslednje leto.

Arctander ::

Sicer pri Googlu obljubljajo, da bo mogoče preživeti kar 24 ur, brez da bi bilo treba mobilnik polniti.


Je tole sarkazem, ali mislijo resno? *Kar* 24 ur brez polnjenja? Kao ful dobr?

nekikr ::

In kje so zdaj vrli forumaši, da popljuvajo tole 24urno delovanje baterije (kot pri vseh drugih mobilcih) in izredno visoko ceno (ki je enaka kot ostale high-end naprave)? A je to rezervirano samo za tisto drugo znamko? :)

zmaugy ::

Nexus 6 je videti cool, samo cena je malo visoka za android osebnega špijona.

FlyingBee ::

edino tablet je ok

noob96 ::

kdaj bo update za n5

PrimozR ::

Arctander je izjavil:

Sicer pri Googlu obljubljajo, da bo mogoče preživeti kar 24 ur, brez da bi bilo treba mobilnik polniti.


Je tole sarkazem, ali mislijo resno? *Kar* 24 ur brez polnjenja? Kao ful dobr?

Govorimo o 6-palčnem flagship smartphonu. Realnost je, da je 24 ur battery lifea prekleto dober dosežek. N4 recimo v eni uri poslušanja glasbe in vožnji z vlakom po vukojebinah mirno požre 10 % baterije, brez da bi bil prižgan displej. V isti situaciji s prižganim displejom gre v eni uri ~30 % (odprt je ponavadi Kindle app).

Trenutno idealna naprava bi bil pomojem Droid Turbo za GSM omrežja, 5,2", AOSP-like ROM, HUGE baterija, specsi sicer zelo podobni Nexus 6.

Arctander ::

Če si izposodim avtomobilsko primerjavo: Flagship je Tesla s spodobnim elektro dometom. Telefon, ki zdrži samo 24 ur je pa povprečen EV, ki ima sicer lahko ne vem kakšen dizajn in specse, ampak je žal omejeno uporaben.

FlyingBee ::

take primerjave vedno nehvaležno propadejo, gre se za to, da imata oba veliko baterijo v sebi, testi pa bodo pokazali kako in kaj, 24. uram se zaenkrat še noben ni približal, ni takega junaka

hojnikb ::

24ur screen time bi bil kr dosežek ja. mixed raba not so much.
#brezpodpisa

Dr_M ::

Arctander je izjavil:

Sicer pri Googlu obljubljajo, da bo mogoče preživeti kar 24 ur, brez da bi bilo treba mobilnik polniti.


Je tole sarkazem, ali mislijo resno? *Kar* 24 ur brez polnjenja? Kao ful dobr?


Ja lej, pri uporabi telefon zdrzi 12-16ur. Ce ne uporabljas veliko, pa jasno vec. 3 dni se kar da, ce res sparas.

hojnikb ::

torej v resnici sploh ne dobimo novga smarthpona, ampak samo phablet in tablico.
#brezpodpisa

Arctander ::

Hja. Iz stavka "da bo mogoče preživeti kar 24 ur, brez da bi bilo treba mobilnik polniti" sem razbral, da je mišljeno 24 ur običajne uporabe, ne pa 24 ur stalne uporabe. Mogoče bi bilo res dobro razčistiti, šta je autor htio da kaže.

PrimozR ::

Google pravi, da drži 24 ur, jaz nič. Očitno to pomeni 24 ur talk time in 10 ur brskanja po internetu. To je, glede na moje izkušnje z Nexus 4, prekleto odlično.

Battery**
3220mAh
Standby time (Ambient Display on ) up to 250 hours
Standby time (Ambient Display off) up to 330 hours
Internet use time (Wi-Fi) up to 9.5 hours
Internet use time (LTE) up to 10 hours
Talk time up to 24 hours
Video playback up to 10 hours

**Testing was conducted by Google using pre-production Nexus 6 devices and software. Talk time tests used default settings with Wi-Fi off and LTE on. Standby time tests used default settings with LTE on and Wi-Fi on. Wi-Fi internet tests had Airplane Mode on with Wi-Fi connected to a test access point, while loading three popular websites cached on a local server. The Nexus 6 loaded a page, waited 40 seconds, and then loaded a page from the next site. LTE internet tests had Wi-Fi off and LTE on, and used the same testing method as the Wi-Fi internet tests.

FlyingBee ::

uf, zdaj šele vidim 4:3, i ll pass

matr, a ne morejo nekaj res dobrega narediti? še epl za proti vtež ni več s svojimi grdimi zg. in sp. robovi

hojnikb ::

a res nemorejo nardit enga oneplus one killerja ?
ne pa da tupijo še z enim note like flagshipom.
#brezpodpisa

FlyingBee ::

a se ve od kje AMOLED? če ni zadnja sammyjeva mojstrovina, je veiko verjetnosti, da ne dosega kvalitete Note 4

hojnikb ::

verjetno je kr sammy-jev amoled.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Krigl ()

FlyingBee ::

heheh, mogoče naslednje leto Nexus 7 (2015), 7 inčev in totalni odfuk googla

če so se šli 6 inčne zadeve, bi vsaj Huawei moral oponašat, ki pa je HTC-ja oponašal ali bolje rečeno mu dal lekcijo za novi max
 Mate7

Mate7

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

namesto da bi naredil eno kompaktno zadevo ala z3c in zram zalimal še neko normalno ceno (~>400$)
#brezpodpisa

Gregor5816 ::

Glede na to, da je N6 od Motorole, kakšne so možnosti, da ga bodo prodajali tudi slovenski operaterji?

hojnikb ::

nična.
#brezpodpisa

kpkp ::

FlyingBee je izjavil:

a se ve od kje AMOLED? če ni zadnja sammyjeva mojstrovina, je veiko verjetnosti, da ne dosega kvalitete Note 4

Kdo drugi pa je sploh še sposoben izdelati take ekrane? Jaz mislim, da je Samsung in zgodovina Motorole podpira to tezo pa cena naprave tudi :D.

FlyingBee ::

uf, pa tablet je ista resolucija kot ipad, pa pod 300 ppi, beda ... samo še k1 me zanima v Denver preobleki

mirancar ::

mene isto zanima samo denver performance, obljublal so haswell level performance, da jih vidimo

Steampunk ::

hojnikb je izjavil:

nična.

sarkazem?

PrimozR ::

Gregor5816 je izjavil:

Glede na to, da je N6 od Motorole, kakšne so možnosti, da ga bodo prodajali tudi slovenski operaterji?

Pri trenutnem stanju zelo, zelo, ZELO majhna. Ena varianta, ki sem jo slišal, pravi, da Motorola noče v Slovenijo, ne obratno.

AvtoR ::

LOL, telefon (N6) ima višjo ločljivost od tablice (N9)? Tu ne vidim nobene logike!
Škoda, ker niso obdržali dimenzij N5 in samo nadgradili procesor, baterijo in fotosenzor!

arjan_t ::

mirancar je izjavil:

mene isto zanima samo denver performance, obljublal so haswell level performance, da jih vidimo


GPU performance primerjan z U verzijo haskella

hojnikb ::

Steampunk je izjavil:

hojnikb je izjavil:

nična.

sarkazem?

ne. A si že vidu kje kak motorolin telefon v prodaji pri nas v zadnjih letih ?
#brezpodpisa

Steampunk ::

hojnikb je izjavil:

ne. A si že vidu kje kak motorolin telefon v prodaji pri nas v zadnjih letih ?

Ne vem, ne spremljam kaj se dogaja z znamkami, zadnjo motorolo sem imel pred 10 leti, pa še ta je bila škart. Torej Nexus 6 bo v EU, razen SLO? Smeh ...

PrimozR ::

Aja, Android 5.0 ponuja trusted devices, a je našel kdo kak majhen, tanek Bluetooth tag, da bi se obnašal kot trusted device?

Za večje kose je na voljo http://www.made-in-china.com/showroom/j... (tudi na alibabi). Zgodaj naslednje leto pride Trackr http://bravo.thetrackr.com/

NubCake ::

Nič nebo z Nexus-om (prevelika cena), OnePlus One here i come! :)

PrimozR ::

Uporabnos OnePlus One se bo pokazala šele zdaj, ko pride ven Lollipop, saj bodo pri Cyanogenu pokazali, kako hitro lahko pripravijo C12S. 11ka za navadne naprave še vedno ni stabilna, pa je pred vrati 12ka, prvi snapshot (semi-stable) sem pa naložil šele mislim da februarja.

carota ::

Will it bend? :))

Nobene besede o tablici s tipkovnico?

Pebkac ::

AvtoR je izjavil:

LOL, telefon (N6) ima višjo ločljivost od tablice (N9)? Tu ne vidim nobene logike!
Škoda, ker niso obdržali dimenzij N5 in samo nadgradili procesor, baterijo in fotosenzor!


Zgleda da nimajo namena čisto opustiti normalno velikih telefonov, saj N5 še naprej ostaja v prodaji. Tako da še vedno obstaja upanje za recimo N5 2015 naslednje leto...

dr.Akula ::

...medtem ko na Nexus 4, 5, 10 in 7 (pri slednjem ni znana generacija, verjetno le izdaja 2013) prihaja v nekaj tednih.


Lahko posodobite novico; tudi Nexus 7 (2012 verzija) dobi Android 5.0 update: http://www.androidpolice.com/2014/10/15...

EDIT Še tole:
Zanimivo je, da niso razkrili količine delovnega pomnilnika.

Full specs za N6: https://sites.google.com/a/pressatgoogl...

3GB RAMa bo imel.
ni podatka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.Akula ()

martincek1 ::

PrimozR je izjavil:

Aja, Android 5.0 ponuja trusted devices, a je našel kdo kak majhen, tanek Bluetooth tag, da bi se obnašal kot trusted device?

Za večje kose je na voljo http://www.made-in-china.com/showroom/j... (tudi na alibabi). Zgodaj naslednje leto pride Trackr http://bravo.thetrackr.com/


https://www.kickstarter.com/projects/20... Tega bo v prihodnje precej.

Grega255 ::

PrimozR je izjavil:

Uporabnos OnePlus One se bo pokazala šele zdaj, ko pride ven Lollipop, saj bodo pri Cyanogenu pokazali, kako hitro lahko pripravijo C12S. 11ka za navadne naprave še vedno ni stabilna, pa je pred vrati 12ka, prvi snapshot (semi-stable) sem pa naložil šele mislim da februarja.


Stabilnost ROMa je diskutabilna, sam sem brez pomembnejših težav uporabljal CM11 (snapshot) na več kot dve leti starem HTC One X, na katerega je HTC seveda počasi pozabil s posodobitvami. Telefon je za moje pojme deloval podobno tekoče kot na stocku, seveda ob dodatnih funkcijah/bonbončkih kitkata.
Se pa strinjam, da je veliko odvisno od Cyanogena, kako se bo OPO odrezal v prihodnje. Če me spomin ne vara, so se v preteklosti že pisale uspešne zgodbe s podobnim sodelovanjem - GPE naprave, kjer je prav tako ena firma skrbela za software, druga pa za hardware.

PrimozR ::

Pebkac je izjavil:

AvtoR je izjavil:

LOL, telefon (N6) ima višjo ločljivost od tablice (N9)? Tu ne vidim nobene logike!
Škoda, ker niso obdržali dimenzij N5 in samo nadgradili procesor, baterijo in fotosenzor!


Zgleda da nimajo namena čisto opustiti normalno velikih telefonov, saj N5 še naprej ostaja v prodaji. Tako da še vedno obstaja upanje za recimo N5 2015 naslednje leto...

To je res ja, sem tudi sam malo začudeno gledal, da še ni EOL. Je pa res, da Nexus 6 (bemo, samo še X bi pritisnil, pa bi imel napisan Moto X :D) strojno ni pretirano različen od Nexus 5, procesor je nekaj malega hitrejši, okej, displej ima bistveno večjo ločljivost, to je pa to. Morda naslednje leto vidimo par Nexusov, ko bo Qualcomm imel na voljo 64-bitne procesorje? Oz. morda kaj z Intelovimi čipi (PLayer že uporablja Atoma)?

Mater še 6ka ni naprodaj pa že sanjamo :D

dr.Akula je izjavil:

...medtem ko na Nexus 4, 5, 10 in 7 (pri slednjem ni znana generacija, verjetno le izdaja 2013) prihaja v nekaj tednih.


Lahko posodobite novico; tudi Nexus 7 (2012 verzija) dobi Android 5.0 update: http://www.androidpolice.com/2014/10/15...

EDIT Še tole:
Zanimivo je, da niso razkrili količine delovnega pomnilnika.

Full specs za N6: https://sites.google.com/a/pressatgoogl...

3GB RAMa bo imel.

U, hvala za RAM specs, N7 sem pa videl :)

martincek1 je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Aja, Android 5.0 ponuja trusted devices, a je našel kdo kak majhen, tanek Bluetooth tag, da bi se obnašal kot trusted device?

Za večje kose je na voljo http://www.made-in-china.com/showroom/j... (tudi na alibabi). Zgodaj naslednje leto pride Trackr http://bravo.thetrackr.com/


https://www.kickstarter.com/projects/20... Tega bo v prihodnje precej.

Vem da bo tega precej, ampak jaz bi rad naročil zdaj, če bo pri kitajcih, da dobim nekako tam-tam z ROMom za 4ko. Da končno začnem zaklepati telefon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

sisemen ::

Juhu, izgovor za upgrade. V bistvu ne. Na svojem 3 leta starem telefon veselo gonim android 4.4.4 in verjetno bo v kratkem dobil tudi 5.0. Programi ne sledijo zmogljivosti procesorjev in ne vidim nobenega pametnega razloga za upgrade, lahko se sicer igrajo z številkami kot so npr. megapiksli ampak na telefonu odlicno deluje ves software, ki ga potrebujem. Kot že leta se sprašujem tudi zdaj, čemu ljudje sploh rinejo na nove telefone, ko pa ne ponujajo nič pretresljivo drugačnega.

PrimozR ::

Grega255 je izjavil:

Stabilnost ROMa je diskutabilna, sam sem brez pomembnejših težav uporabljal CM11 (snapshot) na več kot dve leti starem HTC One X, na katerega je HTC seveda počasi pozabil s posodobitvami. Telefon je za moje pojme deloval podobno tekoče kot na stocku, seveda ob dodatnih funkcijah/bonbončkih kitkata.
Se pa strinjam, da je veliko odvisno od Cyanogena, kako se bo OPO odrezal v prihodnje. Če me spomin ne vara, so se v preteklosti že pisale uspešne zgodbe s podobnim sodelovanjem - GPE naprave, kjer je prav tako ena firma skrbela za software, druga pa za hardware.

Ne sej zadeva dela zelo okej (se mi občasno kaj sesuje, bomo videli kako bo na stock, ker zaenkrat zapuščam svet custom ROMov z liziko), sam bizarno mi je, da jih še vedno nekaj moti in zadeva še vedno nima uradne oznake stable. Po enem letu. Posledično me skrbi, kako dolgo bo trajalo, da pride ven C12S. Načeloma sodelujejo precej bolj tesno z Oppom oz. kdorkoli je zdaj lastnik OnePlus One, morda imajo še Googlovo podporo (čeprav v to malce dvomim), ampak vseeno sem malo skeptičen.

V primeru GPE naprav pač Samsung, HTC, Motorola oz. Sony (do sedaj smo imeli One M7, Galaxy S4, Xperia Ultra in se mi zdi da Moto G, trenutno je naprodaj le One M8) predstavi telefon, da možnost Googlu da naredijo Google Play Edition, nato pa, tako kot za Nexuse, za nadgradnje skrbi Google.

sisemen je izjavil:

Juhu, izgovor za upgrade. V bistvu ne. Na svojem 3 leta starem telefon veselo gonim android 4.4.4 in verjetno bo v kratkem dobil tudi 5.0. Programi ne sledijo zmogljivosti procesorjev in ne vidim nobenega pametnega razloga za upgrade, lahko se sicer igrajo z številkami kot so npr. megapiksli ampak na telefonu odlicno deluje ves software, ki ga potrebujem. Kot že leta se sprašujem tudi zdaj, čemu ljudje sploh rinejo na nove telefone, ko pa ne ponujajo nič pretresljivo drugačnega.

Kater telefon pa to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

bobby ::

PIPI: CM nikoli ne bo več poimenoval "stable release",.. so se odločili za Nightly in pa "Mx" oznake.

http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanoge...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Dr_M ::

Edino pravilno, ker CM itak nikoli ni stable.

gddr85 ::

Pa sej niso resni, a res mislijo, da je fajn nosit 6" phone, mi je vseen če je stvar 8k res., nej se vsaj oni držijo nekih normalnih velikosti. ;((
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja Android 6.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5323575 (20105) MrStein
»

Kriptirani podatki Nexus 6 povzročajo težave

Oddelek: Novice / Android
4713073 (10345) Jst
»

Android 5.0 Lollipop je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6433787 (28632) PrimozR
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13745755 (37279) amacar
»

Nov Android bo 5.0

Oddelek: Novice / Android
4111972 (10043) PrimozR

Več podobnih tem