» »

Pečeni GeforceFX!!!

Pečeni GeforceFX!!!

«
1
2

_Mortal_ ::

Ste za Geforce-a FX odšteli krepko čez 100.000 SIT in se mu hočete maščevati? Nič lažjega! Naložite ohranjevalnik zaslona Matrix Reloaded ali DiveVisions in kmalu boste imeli pečenega (baked GeforceFX)! Problem je namreč, da termostat, ki krmili ventilator na procesorju enostavno preneha delovati minuto po zagonu omenjenih zaslonskih ohranjevalnikov. nVidia se je bliskovito odzvala in takoj medije obvestila, da je prišlo do napak v krmiljenju ventilatorja. Popravkov za dotična ohranjevalnika zaenkrat še ni, velja le opozorilo o (ne)nameščanju ali koristen podatek o radostni destrukciji, v primeru, da vam 3dMark03 prikaže premalo testnih pik.


KLIK!
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

pele-on ::

LOL:D

tha_man ::

Heh... zakaj mam občutek da ta ohranjevalnik ni edina aplikacija pri kateri se utegne to zgoditi? Auč :)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

CaqKa ::

does it still blows?

ripmork ::

ni kej ne,NVIDIA forever>:D

tile geforci fx imajo kar nekaj šibkih točk....verjamem da bo situacija drugačna,ko
pridejo novi driverji ven,ampak bi se moral pri Nvidii mal zamislit,namesto da razglašajo
svoj CINE-FX engine daleč naokoli in hvalijo svoje grafe kot oh in sploh svetovno čudo programiranja in tehnologije....

upajmo da se bodo mal bolj zresnil z NV35...

steiner ::

Baje je problem v najnovejših detonatorjih, tako piše tu.

_Mortal_ ::

Njihovi tako hvaljeni gonilniki>:D
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

MrX ::

to itak vsak ve da je FX serija za en qurc.

ce nv35 nebo za 10-15% boljsi od r9800pro, pol bo ostal najvecji uspeh nVidie GF4ti4200 :(.
samo nv35 jim lahko vrne njihov ponos.

sash ::

pa kaj ti drajveri zapečejo samo fx serijo al tud starejše serije kartic ???
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Golden eye ::

ja itka da samo FX5800 ki ima reguliranje ventilatorja!!! Druge grafične tega nimajo:D

swar ::

AHAHAHAHHAAAHHAHAHA ROFLMAO LOLOLOLOL
Kaj pravte na to Gayvidia lovers >:D
Da ne omenjam kako se dere ta ventilator kot da bi mel boeinga v sobi!
ATI ROX

Zheegec ::

Swar, your point is?
Pač napaka, bojo že popravli z novimi šoferji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sergio ::

ah, swar, ko bi ti vedel, kakšne potenciale v sebi skriva GFFX, ne bi bil tako glasen...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

MrX ::

sergio: naprimer kaksne?

Sergio ::

Poglej, začneva lahko s tem, da primerjava število DX inštrukcij za osenčevalnike.

GFFX ima max število inštrukcij za Vertex Shaderje kar 65536. 256 Static Flow inštrukcij

Pixel Shaderji? 1024 teksturnih ter 1024 Color inštrukcij. 128-bitna barvna preciznost.

Primerjava z R300 od ATIja:
256 vertex Shader instrukcij. 16 static flow inštrukcij.
Pixel Shaderji: 32 teksturnih ter 64 Color inštrukcij. 96-bitna preciznost.



A se razumemo? GFFX je v tem pogledu leta pred R300.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

tha_man ::

Ampak to je do konca debilen dizajn, če gonilniki kontrolirajo ventilator. To bi obvezno moralo biti rešeno v hardveru (kaj je že narobe s temperaturnim senzorjem oz. diodo v čipu? :\ ). Si predstavljate da nekdo napiše virus ki izklopi vent da vašem preljubem FX-u?

Saj nič ne rečem, zasnova samega čipa že možno da je kul in oh in sploh, ampak meni se tole vse bolj zdi kot nedokončan produkt ki ga je nVidia vrgla ven iz obupa. Posledice pa seveda trpijo uporabniki ki so odšteli visoke denarce zanj. Podobno kot prvi P4, le da je ta vsaj deloval kot je treba čeprav ni bil vreden svoje cene. FX pa še to ne...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

ripmork ::

sergio,teorija je NEKI,praksa je pa neki DRUZGA:\ :D !

TheJack ::

Se spomnim pogovorov izpred par let na točno tem forumu, ko je ven prišel famozni GF3 za 120 jurjev. Bilo je takrat nekaj takih, ki so to grafično tudi kupili (za 120 jurjev) ''za Doom 3'' in ker je ''oh in sploh revolucionarna''. Doom 3 pride ven čez slabega pol leta, so takrat govorili, in GF3 bo idealna kartica zanj.
Kaj se je potem zgodilo, se ve. Niti alfe ne izgubljajo vrednosti tako hitro kot grafikulje za sto jurjev in več. Njih ponosni lastniki pa so z njimi tako ali tako igrali le DX7 igre (ali pa, kot počne večina takih ljudi, sosedom kazali nvidiine demo programe). Potem so kupili GF4.

Zelo podobno je s potenciali GeForca FX. In pravzaprav še slabše. Na teorijo delovanja grafičnih kartic se sicer ne razumem najbolje, ampak eno je gotovo: izdelovalci igrer radi vidijo, da njihove igre igra čim več ljudi. Zato morajo igre delati tudi na DX7 grafičnih karticah, ki trenutno zasedajo večino trga (tudi zaradi nvidie in njihovih GF4 MX). Iger, ki bi delale samo na DX8 karticah, kaj šele DX9, ne bo še nekaj časa.
Še mnogo hujši problem bo, po moji kmečki logiki, z DX9+ funkcijami, ki naj bi bile huda prednost GF FX pred Radeoni (o tem govori Sergio). Ne samo, da takih iger še nekaj časa ne bo, vprašanje je, če sploh bodo, dokler dotične ''+'' funkcije ne postanejo splošno sprejet standard. Kdo bo pa delal igro, ki bo delala le na efiksih (ali pa tako, ki bo vso svojo lepoto pokazala samo na FXih)?!

Če se vrnem k prvemu odstavku.... Grafičnih kartic se po mojem ne splača kupovati na zalogo. Nobenega smisla nima danes kupovati kartice zaradi DX9, če bo pa takrat, ko bo prišlo ven konkretno število takih iger, že popolnoma zastarela. Cene grafičnih kartic padajo tako hitro, da je po mojem najboljše kupiti tako, ki bo še optimalno gnala igre, ki so zunaj tukaj in zdaj (ali pa pridejo najkasneje v mesecu ali dveh). Za neizbirčenega človeka je to 25-30 jurjev. Za bolj petičnega kupca (takega, ki hoče mehčanje robov in visoke fpsje) pa 50 ali 60 jurjev. Kar je več, je pa po mojem čisto preseravanje in stran metanje denarja. Še posebno, če kartico kupuješ zaradi funkcij, ki jih bomo vsaj še dve leti gledali le v demo programih (DX9) ali pa morda sploh nikoli (DX9+).

Senitel ::

Tole reče Radeon 9700 o svojih zmogljivostih:
VS20Caps
D3DVS20CAPS_PREDICATION No
DynamicFlowControlDepth 0
NumTemps 16
StaticFlowControlDepth 1
PS20Caps
D3DPS20CAPS_ARBITRARYSWIZZLE No
D3DPS20CAPS_GRADIENTINSTRUCTIONS No
D3DPS20CAPS_PREDICATION No
D3DPS20CAPS_NODEPENDENTREADLIMIT No
D3DPS20CAPS_NOTEXINSTRUCTIONLIMIT No
DynamicFlowControlDepth 0
NumTemps 12
StaticFlowControlDepth 0
NumInstructionSlots 96
MaxVShaderInstructionsExecuted -1
MaxPShaderInstructionsExecuted 0

Tole pa reče GeForce FX:
VS20Caps
D3DVS20CAPS_PREDICATION Yes
DynamicFlowControlDepth 24
NumTemps 16
StaticFlowControlDepth 4
PS20Caps
D3DPS20CAPS_ARBITRARYSWIZZLE Yes
D3DPS20CAPS_GRADIENTINSTRUCTIONS Yes
D3DPS20CAPS_PREDICATION Yes
D3DPS20CAPS_NODEPENDENTREADLIMIT Yes
D3DPS20CAPS_NOTEXINSTRUCTIONLIMIT Yes
DynamicFlowControlDepth 0
NumTemps 32
StaticFlowControlDepth 0
NumInstructionSlots 512
MaxVShaderInstructionsExecuted -1
MaxPShaderInstructionsExecuted 1024

Kaj to pomeni? Glejte moj članek o DX9 shaderjih.
Povedano enostavno: Tako Radeon kot FX sta zmožna "neskončno" (-1) inštrukcij v vertex shaderjih. Oba imata 256 instruction slotov, torej maksimalno 256 inštrukcij. Ker pa lahko uporabljamo še zanke, vejitve in podprograme lahko to število dvignemo kao v neskončnost. Vendar je FX kar bistveno bolj fleksibilen kar se vejitev v vertex shaderjih tiče. Podobno velja za pixel shdaerje, kjer ima FX lahko več inštrukcij (kvantitativno in kvalitativno). Tudi Radeon 9800 ne doseže FX-a v fleksibilnosti (ajde z f-bufferjem se da marsikaj doseči - za ceno števila inštrukcij v shaderju in posledično hitrosti). ATI bo potreboval R400, da pride kar se fleksibilnosti tiče čez FX-a...

TheJack ::

Aja, poleg vsega tega, bi povedal še nekaj konkretnih o FXu. Dejstvo je, da so z njegovim izidom pri nVidii pošteno zajebali, kar je dokaz, da v tej industriji nihče ni nedotakljiv (razen Microsofta, očitno). Tudi če si nekaj časa popolnoma na vrhu, si lahko že čez par mesecev drugi, ali te pa ni več sploh (3dfx). Nisem jaz avtor misli (ampak nek pisec pri Anandtechu), da je danes nVidia z FXom tam, kjer je bil ATi z Radeonom 8500. Too little, too late. Najprej so pol leta zamudili, potem se pa še izkaže, da njihov FX komaj sopiha nekje ob 9700-tki (oz. 9800-tki), čeprav bi moral (to so vsi pričakovali, glede na zamudo in nVidiin renome) narediti totalen raztur med konkurenco.
Da ne omenjam patetičnega hladilega sistema, zaradi katerega recimo jaz FXa (in nisem edini, po mojem) sploh ne bi hotel imeti v kompjuterju, ne glede na performanse. V zadnjem Jokerju piše, da je bil FX narejen za hitosti do 400 MHz, nakar so pri nVidii ugotovili (in to pravilno), da tak 9700-tke sploh ne bo ujel, kaj šele prehitel, zato so ga navili na 500 MHz, in ker se navite komponente grejejo, nanj montirali še 'overclockerski' hladilni sistem.

Kako najlažje ugotoviti, da je neko podjetje določen produkt zajebalo in da se tega dobro zaveda? Tako da kmalu po izidu napove naslednika. Po nekaterih virih naj bi bil NV35 nared še pred poletjem....

Senitel ::

TheJack: Vse te funkcije, ki jih ima GeForce FX so standard tako kot pixel shaderji 1.4 (Radeon 8500). Tukaj ni ene take stvari kot "DX9+". Funkcionalnost je tukaj in je (lahko) uporabna ta trenutek. Povedano drugače: letos bo zunaj hardware, ki bo podpiral 3.0 shaderje. Vse kar bo ta hardware imel več od FX-a je 512 inštrukcij v vertex shaderjih in polno podporo vejitvam, zankam in podprogramom v pixel shaderjih.

TheJack ::

Pa ravno o pixel shaderjih 1.4 sem hotel še kakšno reči. Nisem strokovnjak (daleč od tega), se pa nekaj spomnim tedanjih testov. In še dobro se spomnim, da so dotične pixel shaderje 1.4 (GF3 in 4 sta imela, če se ne motim, 1.1) Radeonu 8500 šteli bolj v breme kot pa v prednost. Radeon namreč 1.1 implementacije ni imel (ali nekaj takega - ne me prosim loviti na teh tehikalijah), zato je moral 1.1 ukaze (ki jih je uporabljala velika večina DX8 iger) prevajati v 1.4, zaradi česar je bil počasnejši od GeForca. Ali nekaj takega. Bistveno je, da pixel shaderji 1.4 Radeonu niso koristili - ravno nasprotno.

Glede ostalega ti, Senitel, težko kaj odgovorim, saj se na podrobne tehnikalije bolj malo spoznam. Je pa po mojem na mestu vprašanje: koliko (in pri čem) bo zaradi teh dodatnih funkcij profitiral lastnik FXa v primerjavi z lastnikom Radeona 9700/9800 v igrah, ki bodo izšle letos ali v prvi polovici 2004? To je bistveno vprašanje. Vse ostalo so po mojem mnenju bolj teoretične zadeve, ki igričarja niti ne zanimajo.

ripmork ::

jack,maš čisto prav,podpora dx9 je še vedno prej iluzija kot resničnost,in če bo kdo
kupoval fx-a5600ultra je utrgan!
-zakaj?
zato ker ko bodo prišli ven dx9 špili (recimo konec2003/2004)boš dobil enako zmogljivo
grafo za okol 30k!!!
ta trenutek dx9 podpora in ostale fancy tehnološke rešitve ne pomagajo nikomur-
no,le petičnežem,ki so nori na benchmarke,da se potem z njimi hvalijo po celi vasi)

se pa splača r9500pro-bo dobra grafa še nekaj cajta,ob ugodni ceni se pa noben ne bi branil
še dodatne podpore dx9 ane:D )

Senitel ::

Radeon 8500 ni bil počasnejši od GeForce 4 zaradi pixel shaderjev 1.4, ampak ker je GeForce 4 praktično že na papirju hitrejši (predvsem na račun "Lightspeed Memory Architecture 2"). Pixel shaderji 1.4 bodo zaživeli šele sedaj kot fall back za 2.0 shaderje (3D Mark 2003 anyone?). Isto bodo GeForce FX shaderji verjetno zaživeli šele, ko bodo developerji začeli ciljati 3.0 shaderje in do takrat bo še kar nekaj vode preteklo. Samo ko pridemo enkrat do tja bo ta hardware dovolj poceni in dovolj razširjen, kar bo povzročilo, da bomo shaderje 3.0 v igrah videli prej kot bi jih sicer. Praktično vse (razen kakšnih res low cost variant) kartice od sedaj naprej bodo DX9. Za igralce se bodo razlikovale predvsem v tem, kolk hitre bodo z vklopljenim FSAA in ANISO, za developerje pa v tem kolk DX9 funkcionalnosti bodo ponujale in Radeon 9700 (in 9500) je minimum - S3 z DeltaChrome cilje višje.
Verjetno noben sedanji lastnik Radeona 9700 ali GeForca FX nebo imel te kartice več čez eno leto, vendar jo bodo imeli taki, ki imajo sedaj recimo GeForce 4 Ti 4200, Radeon 9000. In ko se bodo developerji čez 6 mesecev spravli delat nov super špil, ki bo grajen okrog 3.0 shaderjev bodo zelo veseli, da je en določen procent uporabnikov že sposoben to poganjat...

RIPMORK: IL-2 Forgotten Battles je že zunaj in že podpira DX 9.0.

TheJack ::

Verjetno noben sedanji lastnik Radeona 9700 ali GeForca FX nebo imel te kartice več čez eno leto, vendar jo bodo imeli taki, ki imajo sedaj recimo GeForce 4 Ti 4200, Radeon 9000. In ko se bodo developerji čez 6 mesecev spravli delat nov super špil, ki bo grajen okrog 3.0 shaderjev bodo zelo veseli, da je en določen procent uporabnikov že sposoben to poganjat...


Ja, to pa zna biti res. Ampak še vedno sem prepričan, da se kartic za 100 jurjev in več ne splača kupovati, ker jih preprosto ne izkoristiš. Vedno si namreč en korak (ali več) pred aplikacijami. Ampak navsezadnje, kdo sem jaz, da bom drugim govoril, kako naj zapravljajo svoj denar?

Praktično vse (razen kakšnih res low cost variant) kartice od sedaj naprej bodo DX9.

Hja, od kdaj naprej? ATi še vedno ni predstavil svoje value DX9 kartice (v rangu 5200/9200) in osebno tudi ne vem, kdaj jo bo, Radeonov 9000 (in vseh taužent pod-in-nadvariant) se pa po mojem še sedaj proda na tone.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

CaqKa ::

kljub vsemu zgoraj napisanemu se ne morem strinjati s sergiom... teorija je eno praksa pa drugo kot je že zgoraj omenjeno...
sploh pa ob pomisleku ventilatorja .... uf... takrat mi pa do te grafične tak mine.. kot da me je sploh kdaj mikala?

MrX ::

a mogoce kdo ve kaksen hladilni sistem bo na nv35?

Clemento ::

GfFX je navaden CRAP!!! To smo vsi vedli ze takrat ko so prestavili izzid >:D
ker so mogl se mal cevovodov dodat ker drgac GfFX 5600 Ultra ne bi bla se tuk
kot r9500 hitra...nVidia izgublja tla pod nogami...ATI pa ji pocasi prevzema
privrzence...bo nVidia naslednji 3Dfx al se bodo preusmerili na izdelovanje osnovnih plosc....
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

kuglvinkl ::

Clemento NV40 se že računa... In to ne več na Sunovi strežnikih. :D

Če misliš, da se nVidii majejo tla pod nogami, se prekleto motiš.
Your focus determines your reallity

Clemento ::

Ma ne vem! Z gfFX so gotovo zavozili kar so gradili od rive 128 naprej....
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

kuglvinkl ::

O bemti, ne bit tak fatalist :) . Posel je posel, skorajda vedno imaš nihanja, če ti že ne rata naredit slab prosukt (redko), te pa udriha država, da imaš monopol.

Ne skrbi, nVidia je še kako najmočnejši igralec na trgu. Če bo pa ostala, bodo morali pa še kaj dodatno falit.
Your focus determines your reallity

Dr_M ::

usi neki pluvajo zdej po nvidii ker so mal zamudil z FXom, zaradi prehoda na 0.13um tehnologijo. zdej bo pa se ATI to zacel uvajat to, bodo pa (naravno) se oni mel tezave....in potem bodo usi zacel po ATIju pluvat....rajt???


kot ovcke mlade...
:\ :\ :\ :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ripmork ::

ja tut to se lahko zgodi,samo ATI-ju še ni treba zapeljat v 0.13um tehnologijo,ker
že z r300 in r350 žanjejo kar so sejali-velike uspehe namreč>:D :))

prav tako kot se AMD-ju ni mudilo z višanjem frekvenc procesorjev,ampak so kot radeoni
izkoristlil trenutne tehnologije DO KONCA in še malo dalj.....pa so čist lepo ujeli
intela,ki se z nabildanimi megaherci in hyperthreadingom hvali v kakšno mikrotehn.-0.09um
jim je že uspelo priti,medtem ko so njihovi sami procesorji polni napak in praktično
dosti manj izkoriščeni kot athlončki.....

da ne omenjamo še enkrat višje cene>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Sergio ::

ho ho ho, kaj slišim...

Fantje, tole bentenje čez Intel postaja vsak dan bolj neosnovano.

Dejstvo: Intel IMA najhitrejši procesor na trgu
Dejstvo: Intel vloži PRECEJ več v research&development kot AMD
Dejstvo: Inte ima danes OGROMNO taktično prednost pred AMDjem

Dejansko se zna zgoditi (čeprav ne bom dal roke v ogenj), da bodo najnovejši Celeroni primerljivo hitri kot Athloni, ter skladno tudi cenovno primerljivi.

AMD ima trenutno samo enega pravega asa v rokavu, in to so 64-bitni procesorji. Kaj se bo iz tega izcimilo, bo pa itak povedal samo čas.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ripmork ::

ja,dejstvo je da je več preračunljivih ljudi,ki kupijo VOLKSPROCESOR-ljudski procesor ki je hiter in poceni,kot pa tistih nekaj naivnežev/fanov/bogatinov ki se odločijo za
INTEL-BENZ z emblemom,ki se sveti na vsakem komercialnem panoju kot
znak od merđa:D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Sergio ::

RIPMORK, si pripravljan stati za svojimi besedami?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ripmork ::

v moji 2 in pol leta stari kišti se matra pentium3 800mhz.
-v kratkem(ko popravim ocene:\ )pa hop na eno orenk nadgradnjo.
seveda bo šel tudi proc..........in četudi naslednjo nedeljo zadanem na lotu
(kar se ne bo zgodilo,ker ga ne igram več) ne kupim p4....8-O
-JASNO DA BOM ATHLONA NABAVU(2100+TBb)

zakaj pa imam intelov procesor v moji kišti?
-ker je to moj prvi računalnik(večino otroštva sem preždel za nintendom),in
ko sem ga kupoval daljnega leta2000 sem povsod slišal le pentium,pentium,pentium!!!
-pa sem pentiuma nabavil......kar se je tudi še splačalo,kajti takrat so bili amd res še polni
problemov(nestabilnost,pregrevanje....)

sedaj pa je slika drugačna.
lansko leto je moj frend nabavil 2,4Ghz pentiuma 4,ko pa sem mu omenil athlona jerekel:
KVA? KAKŠEN ATHLON? KUGA PA JE TO? (no coment)
dejstvo je,da je intel s svojim marketinško opevanim pentiumom4 glavni petelin na kokošnjaku,vendar je ta petelin že skoraj impotenten:O ,poleg tega pa ga kure ne zanimajo več,ampak hoče samo še čimveč jajc,s katerimi se bo lahko pohvalil(jajca-denar)

-za kokošnjakom pa se skriva manj napihnjeni in nikoli opevani petelinček,ki skrbi
za veselja potrebne kure in ne samo to,poskrbi za vsako posebej:D ,čeprav nikoli
ne bo tako slaven kot "glavni na vasi"




morphling1 ::

Dober odgovor... NOT
Fant moj na koncu se pogleda samo finančno stanje, tako Amd kot Intel sta v tem poslu samo zato, da ustvarita denar. Amdju na žalost ne pomaga peščica računalniških navdušencev, ki je super zadovoljnih z nizko ceno in odličnimi performansami. Enostavno se ne preživeti s procesorjem za povprečno 70$ v malo prodaji (od tega amd-ju ostane bore malo) in s približno 5 miljoni mesečno prodanih procesorjev lahko narediš izračun kako naj bi imela taka tovarna sploh kaj finančnih rezerv za prihodnje produkte, ti gledaš zelo kratkoročno, trenutno si seveda zelo zadovoljen z res neverjetnim price/performanse razmerjem Amd procesorjev, kaj bo pa čez kako leto ali dve ? Prihodnost je res zelo negotova, sploh če pomisliš da vsak prehod na novo tehnologijo zmanjšanja tranzistorjev stane povprečno še enkrat več kot prejšnja. In vse tehnološke firme MORAJO imeti velike finančne rezerve za normalno prihodnjost in preživetje na neusmiljenem trgu. AMD praktično nima več finančnih rezerv, podjetje ima ogromno kreditov, navsezadnje zaradi premajhnih resourcov niso uspeli uspešno razviti SOI tehnologijo in so se morali hočeš nočeš obrniti na IBM ter jim seveda plačati, če tega ne bi storili bi bila usoda 64 bitnega procesorja zelo vprašljiva.
Tako da AMD kot znamka res nima lepih obetov in praktično je vse odvisno samo od Hammerjev, vseeno pa je realnost, da tudi če Amd kot tak ne preživi, to ne pomeni konec izdelave njihovih procesorjev, njihova baza znanja je ogromna in firma kot taka je neverjetno atraktivna za veliko kupcev.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

ripmork ::

vem da ima AMD finančne težave in da je prihodnost te firme res vprašljiva,ampak ne bom
se sekiral za prihodnost.....saj nisem zaposlen pri AMD-ju.....

in prav imaš morphling,intel in AMD sta samo podjetji,ki želita iztržiti čimveč denarja
...prav tako pa smo tudi mi samo kupci.....:D

meni je samo važno da dobim procesor......nič sentimentalnega sranja....
no,sicer si vsi želimo da se AMD pobere na noge,kajti brez konkurence cene narastejo v višave8-O :O

nič ne rečem,morda bo čez leto ali dve situacija popolnoma drugačna,samo veš,mene zanima ta situacija ki je sedaj,ko kupujem nov procesor......
in racionalno je nakup athlonovega procesorja daleč najboljša rešitev.....:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

speed machine ::

A ni naslov teme pečeni geforceFX, ne pa AMD vs. Intel.8-)

ripmork ::

no ja,res smo mal zašli s teme......:D

skratka,če hočte meti hitre in ql grafe,vzemite od ATI-ja

če pa ste NVIDIA fan,pa kupte od ATI-ja grafo pa narište gor NVIDIA logotip pa tisto
vilo,ki je marketinški "hit" za geforce fx:D

Super Sonic ::

zame osebno je fijasko da je karta ki stane nad 100k (kjerkol na svetu ze pac) lahko skurjena na tak neumen nacin-z ohranjevalnikom zaslona.
to je sramota-pa kokrkol obrnes8-O

kar se pa tice AMD-ja? morphling ima cisto prav, pa mislm da tist k misle da je AMd v neki prednosti-bil kadarkoli- se moti.
Intel pac vodi glavne posle... zal...

p.s.
ce celeron na 128 kesu lahko ujame amd- recimo durona 1.3 :P , sem jest partizan (pa je celi lahko navit na 7.8 herca)

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

amd ni v nobeni prednosti pri razvoju,ima pa eno odločilno prednost
-imenuje se pa CENA!!!!

:D

Sergio ::

RIPMORK: Gledaš zelo zelo preozko. Če nisi sposoben na zadevo pogledati iz objektivnega stališča, potem pa ne vem...

Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ripmork ::

pa sej ne šimfam čez intela tok----sej majo v redu procesorje......
no ti bom povedal eno zgodbico:

ko je ripmork(to sem jaz:D ) špilal igrice na 2.leti staremu kompjuterju lansko leto,je opazil
da mu igre vedno bolj štekajo......sicer je pametno redno posodabljal gonilnike in čistil disk,virusov pa tudi ni fasal...........toda predvsem nove igrice so mu vedno bolj "štekale"
....pa je znižal resolucijo,pa nastavitve,pa je probu s priprtimi očmi špilat da bi izničil
artefakte a la 640x480......ni dosti pomagalo......

pa je hotel nadgradit komp.------je pogledal cene PENTIUMOV-----in se zgrozil.....
pol je hotu (v paniki) kupit playstation2......se je v zadnjem trenutku premislil kljub
huronsko dobrim naslovom(FINAL FANTASY X).....pa si je še danes hvaležen,kajti igre za ps2
so zelo zelo drage.....da ne omenjam razjarjene mame,ki hoče gledat telenovelo pol pa zalot
mulca s "kišto" pred TV-jem.......bi se kmal ponovila zgodba z nint.64:D
(mario kart---ehh to so bli dobri stari časi---še dons nažgem kogarkoli:P )....

potem pa priletim na slo-tech lani jeseni.....in se marsičesa naučim......recimo da obstaja
athlon,ki je dosti cenejši in še vedno kvaliteten proc.......sprva skeptičen potem vztrajno berem teste,poste,benchmarke.............predlagam frendom....čakam na rezultate>:D ...
....vsi super zadovoljni..........pa rečem:ZDAJ BO PA CAJT ZA ATHLONČKA!:D .....
še mal ocene popravim pa nafehtam:D .....pa bom mel 2100+ v svoji kišti
(po vsej sreči upam ko pride ven gta vice city!!).....ne vem če je objektivno ampak
zgodbica je resnična...........8-)

CaqKa ::

po tem kar si sedaj napisal nisi niti malo objektiven...
igerce špilaj s konzolo tuki pa daj zdaj mir.
cpuji obstjajajo že ohoho let ne pa izpred 3-4 let nazaj!

Hux ::

Matrix 1 je zaj ze bil trikrat zaporedoma na TVju in se enrkat ga nisem gledal vec kot 20-30minut. To je taki bedni film da niti namisel nebi priso instalirat ta saver :8)

CaqKa ::

:(

^White^ ::

Veliko zanimivih stvari je bilo povedanih v tej temi. Js lahko edin ponovim to, da se po mojem ne splaca dat bistveno vec kot 40K za graficno kartico. Spilov sicer ze pol leta ne igram vec, tko da sm na tem podrocju zakljucil. Lahko se pa od vcasih spomnim podobnih situacij. Kje je bil recimo smisel kupiti GF3 ob izidu? Za postavljanje edino mogoce. Dooma itak se danes ni :) Nekateri tudi kupujejo komponente "vnaprej" - npr. pride cez pol leta en spil, ki bo imel take in take zahteve in nekateri ze pred pol leta nabavijo nove komponente (recimo graficno) za ta spil. Pol se pa datum prestavi se za 3 mesece, pa vidis, kako si se nategnil, ker bi ob izidu iste komponente dobil skoraj zastonj. Ampak dobr, ne bom zdej pravu, kako dnar zapravljat. Men se ga zdi za take stvari pac :)
GeforceFX mi je pa smrdel odkar so stvar prestavili. nVidia se je zajebala in to je destvo. Sploh pa so sli spreminjat pravila igre - prej so igrali na nove in hitrejse kartice na kratka obdobja. Potem pa kar na enkrat dolga pavza do FXa. In s tem so se zajebal, izgubili so vodstvo. Pa se druga stvar je tudi, da so graficne ze toliko doterane, da pri starejsih spilih ni toliko razlike. Vsaj kolikor sem slisal, na R9700PRO pa recimo ~2GHz lahko laufas vse spile prakticno v vseh resolucijah (dobr pustmo zdej extremne resolucije pa visok FSAA).
Sploh pa ko sem videl hladilni sistem na FXu me je kap zadela... Pa tega tornada nebi hotel imeti v kisti ce mi placajo.
Meni je prioriteta tisina. Zdele mam v racunalniku 3 80mm ventilatorje (1 za napajalnik, 1 za CPU, 1 za graficno). Vsi delujejo na slabih 5V in racunalnika se ne slisi, ce ni v sobi in zunaj popolne tisine. FX bi bila za mojo kisto katastrofa :)

Dr_M ::

jest bi pa useen raj mel FX kot katergakoli ATIja. glasnost pr men sploh ni pomembna. vazn da zadeva dela....screensaverjov pa tut nism nikol laufu :D :D :D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GForce FX in directx 9

Oddelek: Strojna oprema
131268 (1119) Zheegec
»

DirectX 9.1 Favors GeForce FX?

Oddelek: Strojna oprema
151399 (1037) freejack
»

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
837618 (7618) norvalk
»

ATi vs. nVIDIA

Oddelek: Kaj kupiti
312067 (1408) San
»

Radeon 9700 je zunaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1296732 (3999) ||_^_||

Več podobnih tem