Forum » Pomoč in nasveti » Sumljive objave na FB
Sumljive objave na FB
Grizzly ::
Zadnje čase na Facebooku videvam čudne objave. Gre za videoposnetke tujih oseb, ki jih všečkajo moji prijatelji. Nekaj takega:
XY liked this post from julij.
Osebi XY je všeč.
XY = ime in priimek mojega prijatelja
(pod vsako objavo je videoposnetek, ki ga je všečkalo >10.000 ljudi, za katere vem, da jih moj prijatelj ne pozna, saj gre za tuje profile).
Zanima me, kaj se dogaja z Facebookom. Je možno, da si kak heker lasti dostop do profilov mojih prijateljev? Malo je čudno in me spominja na Messenger, kjer se je prav tako dogajalo, da je "prijatelj" pošiljal čudne linke in imel hecno profilno sliko, on pa o tem ni ničesar vedel. Se podobno dogaja tudi z Facebookom ali pa imajo le moji prijatelji novo družbo? Je še kdo opazil kaj podobnega? So na delu hekerji? Me res zanima kaj se to dogaja, da pravočasno opozorim prijatelje oz. poskrbim, da mene ne doleti kaj takega.
XY liked this post from julij.
Osebi XY je všeč.
XY = ime in priimek mojega prijatelja
(pod vsako objavo je videoposnetek, ki ga je všečkalo >10.000 ljudi, za katere vem, da jih moj prijatelj ne pozna, saj gre za tuje profile).
Zanima me, kaj se dogaja z Facebookom. Je možno, da si kak heker lasti dostop do profilov mojih prijateljev? Malo je čudno in me spominja na Messenger, kjer se je prav tako dogajalo, da je "prijatelj" pošiljal čudne linke in imel hecno profilno sliko, on pa o tem ni ničesar vedel. Se podobno dogaja tudi z Facebookom ali pa imajo le moji prijatelji novo družbo? Je še kdo opazil kaj podobnega? So na delu hekerji? Me res zanima kaj se to dogaja, da pravočasno opozorim prijatelje oz. poskrbim, da mene ne doleti kaj takega.

AndrejS ::
To je glupi folk ki klika vse kar vidi in potrdi , da lahko neka aplikacija v njihovem imenu objavlja .
Grizzly ::
Sem si ogledal nekaj teh videoposnetkov. Nekateri so taki, da se vprašaš "wtf?", tako da ne verjemem, da bi šel nekdo kar tako všečkat posnetke, ki so res krneki. Sedaj je že nekaj 10 mojih prijateljev "všečkalo" te videoposnetke, nekaj je tudi takih, ki se na FB prijavijo 1-krat na pol leta, kar je še bolj sumljivo. V času ko sem si ogledal 1 minuto dolg posnetek, je število všečkov naraslo iz 394.178 na 394.986. Prilagam še nekaj slikice videoposnetkov, mogoče kdo celo prepozna katerega (lastniki objav so pa neki tuji ljudje).
Kar me pri tem najbolj moti je to, da imam poln wall takih "spam" objav in potem spregledam kaj pomembnega ali kar je res zanimivo videti. Če to res folk klika, ali lahko potem ta aplikacija (če gre res samo za aplikacijo) sama kadarkoli objavlja te posnetke, ali mora za vsako objavo folk nekaj klikniti? Ali sem morda sam tarča kakšne škodljive aplikacije in se mi prikazujejo stvari, ki jih moji prijatelji sploh ne počnejo? Se še komu dogajajo take stvari?
Kar me pri tem najbolj moti je to, da imam poln wall takih "spam" objav in potem spregledam kaj pomembnega ali kar je res zanimivo videti. Če to res folk klika, ali lahko potem ta aplikacija (če gre res samo za aplikacijo) sama kadarkoli objavlja te posnetke, ali mora za vsako objavo folk nekaj klikniti? Ali sem morda sam tarča kakšne škodljive aplikacije in se mi prikazujejo stvari, ki jih moji prijatelji sploh ne počnejo? Se še komu dogajajo take stvari?

shadeX ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kako začeti?Oddelek: Loža | 4804 (3790) | Daliborg |
| » | facebook vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 2380 (1382) | Bakunin |
| » | Facebook ima resen problem: ljudje delijo čedalje manj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 33963 (28624) | marS |
| » | Prvi vtis na Facebooku: Število prijateljev vpliva na privlačnost (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 32385 (27559) | smash |
| » | Nova funkcionalnost na Slo-Techu: socialna omrežja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Obvestila | 43910 (36847) | CaqKa |