» »

Slaba baterija? Električni brivnik.

Slaba baterija? Električni brivnik.

Velki ::

Torej ko polnim brivnik nekaj ur mi ta ob izklopu napajanja nekaj časa deluje (ga lahko zaženem in ugasnem kolikokrat si želim), nato naslednji dan ko ga prižgem se za zelo kratek čas prižge (manj kot 1 s) in nato ugasne. Ko ga hočem ponovno prižgati se ta sploh ne več prižge niti za kratek čas. Torej a je možno da je za to kriva baterija ali je najverjetneje kaj drugega?

RejZoR ::

Zelo verjetno baterija. Kolk pa je star in kakšen režim britja si imel (dnevno, na par dni itd)?

Če se ga da lepo odpret imajo ponavadi not 1x ali 2x AA NiMH baterijo. Tkod a ga lahko sam zrihtaš. Samo pazi na polariteto, ker imajo pogosto čudno postavitev. Najbolje, da s telefonom poslikaš preden pobereš ven baterije.

Sam sem tko zrihtal strižnik, kjer sem se nato 2 dni jebal z nedelovanjem, ker sem bateriji vstavil zaporedno, sta pa bili vzporedno. Šele ko sem dobro preletel vezje sem opazil, da moraš vbistvu obe bateriji obrnit v isto smer. Zato je pametno, da že prej pomisliš na to in se kasneje ne zajebavaš. Označeno seveda ni, ker ni mišljeno, da ga sam kdajkoli rihtaš, vsaj v večini primerov je tko. Aja, pa eni imajo baterije pricinjene, kar boš moral pač ročno predelat. Če ti cinjenje ni težavno je lahko opravilo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Velki ::

Star je nekje okoli 4-5 let, bril sem se na vsake 2-3 dni, najverjetneje je tudi problem v tem da ga nisem polnil pravilno. No hvala za nasvet bom probal odpret in bom videl če se da zamenjat.

RejZoR ::

Dvomim, da bi s "pravilnim" polnjenjem karkoli izboljšal. 4-5 let s tako frekvenco uporabe je crkot dost normalen scenarij/rezultat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opel - izklop Start/Stop (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7214100 (12424) Mavrik
»

Asus eee pc 4g (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
567947 (7460) hojnikb
»

Servis - po prevzetju zaznane napake

393838 (2806) solatko
»

Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...

437138 (5838) clothes
»

okvara kamere

Oddelek: Zvok in slika
181799 (1620) Tilen

Več podobnih tem