» »

Osnovnošolske kolobocije

Osnovnošolske kolobocije

Temo vidijo: vsi
«
1
2

Pithlit ::

Evo... tole me je danes presenetilo v nabiralniku. Naj povem da sploh nisem vedela da pišem "prošnjo" ampak obrazložitev za razredničarko. Pa da je tole uradni dokument komplet z glavo pa štempljem.

Torej cel halo glede neobveznega izbirnega predmeta. Jaz sem pa mislila da je dovolj da tamala reče "nočem" in je zadeva rešena, glede na to da je pač _neobvezna_ in _izbirna_ zadeva. Go figure. Pa da ne bo kdo mislil da se tamala kar tako izogiba tega - izbrala je italijanščino in tehniko, pa so se na šoli odločili da mulce raje 'posilijo' z umetnostjo in športom.

*edit* pozabila da se ST ne razume z dropbox-om (ali pa mogoče se, pa jaz ne znam). Anyway... link do slikce.
Life is as complicated as we make it...

Yacked2 ::

Hahahahahahha... Sklep, da ni potrebno obiskovati neobveznega izbirnega predmeta. Hmm kako bi izgledalo če bi bila prošnja zavrnjena..
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

noob96 ::

in ka bi zej rada?

Olórin ::

KOMISIJO so sestavili? Hahaha:D kekci :D

5 kur na kupu, ki so razpravljale ali tvoja hči potrebuje umetnost ali pa se bo zmožna prebiti skozi življenje brez nadvse pomembnega znanja mešanja tempera barvic :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Olórin ()

RejZoR ::

Ko sem bral spisek oseb v komisiji, sem pričakoval še postavko "Čistilka", "Varnostnik" in "Diler momil pred vhodom". Lol. mislim, glede na količino prisotnih, bi se že skor spodobilo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Tody ::

Eh, to pač napišejo da so sodelval v komisiji in imajo potem extra plačano :D Itak pa so to naredil med jutranjim kofetom :) Čistilke pridejo šele pol v službo in seveda niso bile deležne komisije...

noob96 je izjavil:

in ka bi zej rada?

Zlato uro s kukavico, kaj le?

Rada bi pokazala s kakšnim birokratskim strojem se v tej državici ukvarjamo. Da rabijo v OŠ(!!!) skoraj en mesec pa 6 (al kolk že?) ljudi, vključno z ravnateljico in socialno delavko, da se odločijo da otroku ni potrebno obiskovati neobveznega izbirnega (ki ga tamala niti izbrala ni) predmeta. Če tebi to ne deluje kot absurd, prav.

Ampak zlato uro s kukavico si mi pa še vedno dolžan.

RejZoR ::

Pa sej če je neobvezni, ti itaq ne morejo težit, torej zakaj se je s tem sploh treba ubadat? Pač ne gre in je stvar rešena.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Cervantes ::

OP pač želi pokazati na neizmernost absurdov, ki se dogajajo v šolstvu.
No, pa saj se zaradi objave na S-Tju ne bo spremenilo nič.
Vsaj link pošlji ministru za šolstvo (kdorkoli že je).

pegasus ::

Heh, ne razumete ... na ministrstvu jim bodo v tem primeru čestitali in jih dali drugim za zgled. Poanta teh komisij je, da je to blame game in komisija je odličen način, da ni nihče osebno kriv.

Ales ::

Čisto preveč zapletate okoli vsega skupaj... Konkretno za ta primer se mi zdi sicer komisija čisto odveč, za kako bolj delikatno odločitev pa pač ne.

Sicer nimam pojma, kako to poteka, ampak sklepam da ima šola neko stalno ali pa ad hoc komisijo, ki obravnava vse take prošnje, prijave, oz. kakroli pač že pride na vrsto. Verjetno je to hitreje, kot pa da moraš najprej sortirati predmete po zahtevnosti (za komisijo, za v koš, za čistilko, za razredničarko...), kar bi verjetno tako ali tako morala početi... ja komisija, ane.

V tem primeru so verjetno pogledali 3190. dokument po vrsti in zdolgočaseno zazehali ok in je nekdo v template vtipkal ime, priimek, predmet in dal print. Dvajset sekund dela.

Da so za delo v komisiji plačani pa ne dvomim... :))

Če pa ne bi bilo komisije bi pa čez leto dni prišla Pithlit sem in napisala: "Poslala sem pritožbo nad razredničarko na katero mi je odgovorila razredničarka in rekla naj se zaletim nekam. Kako to da nimajo komisije da odpira pošto??" >:D

Point dobre administracije je, da je dovolj robustna da pravilno obdela vse naloge, četudi je to pri nekaterih overkill.

@RejZoR, verjetno je treba šoli sporočit kam bo tvoj knedelj hodil, da si ne more sam sproti zmišljevat in špricat in pa zato da ga ne išče policija ko zgine neznano kam. Veš kok stane ura leta helikopterja? >:D Pač prijaviš oz. odjaviš ga, tudi če je neobvezen predmet.

Yacked2 ::

Ales je izjavil:

Čisto preveč zapletate okoli vsega skupaj... Konkretno za ta primer se mi zdi sicer komisija čisto odveč, za kako bolj delikatno odločitev pa pač ne.

Sicer nimam pojma, kako to poteka, ampak sklepam da ima šola neko stalno ali pa ad hoc komisijo, ki obravnava vse take prošnje, prijave, oz. kakroli pač že pride na vrsto. Verjetno je to hitreje, kot pa da moraš najprej sortirati predmete po zahtevnosti (za komisijo, za v koš, za čistilko, za razredničarko...), kar bi verjetno tako ali tako morala početi... ja komisija, ane.

V tem primeru so verjetno pogledali 3190. dokument po vrsti in zdolgočaseno zazehali ok in je nekdo v template vtipkal ime, priimek, predmet in dal print. Dvajset sekund dela.

Da so za delo v komisiji plačani pa ne dvomim... :))

Če pa ne bi bilo komisije bi pa čez leto dni prišla Pithlit sem in napisala: "Poslala sem pritožbo nad razredničarko na katero mi je odgovorila razredničarka in rekla naj se zaletim nekam. Kako to da nimajo komisije da odpira pošto??" >:D

Point dobre administracije je, da je dovolj robustna da pravilno obdela vse naloge, četudi je to pri nekaterih overkill.

@RejZoR, verjetno je treba šoli sporočit kam bo tvoj knedelj hodil, da si ne more sam sproti zmišljevat in špricat in pa zato da ga ne išče policija ko zgine neznano kam. Veš kok stane ura leta helikopterja? >:D Pač prijaviš oz. odjaviš ga, tudi če je neobvezen predmet.

Bolj smiselno je, da je otrok po defaultu odjavljen povsod. Na začetku leta pa dobijo prijavnico, kjer se označi kam bo hodil, papir podpišejo starši in je stvar urejena.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

jype ::

Yacked2> Bolj smiselno je, da je otrok po defaultu odjavljen povsod. Na začetku leta pa dobijo prijavnico, kjer se označi kam bo hodil, papir podpišejo starši in je stvar urejena.

Ja, super plan, čez en mesec bodo pa ukinili polovico administrativnih delovnih mest v šolstvu.

Eni ste res brez srca, brez občutka za sočloveka!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

bluefish ::

Yacked2 je izjavil:

Bolj smiselno je, da je otrok po defaultu odjavljen povsod. Na začetku leta pa dobijo prijavnico, kjer se označi kam bo hodil, papir podpišejo starši in je stvar urejena.
Pri nas je bilo ob uvedbi devetletke in teh izbirnih predmetov točno tako - vsak si je ob začetku leta oziroma ob koncu predhodnega izbral tri predmete in basta. Sicer OK, za polovico je bilo premalo prijav in se je bilo potem potrebno odločati za nesmiselne alternative.

Očitno so do danes zakomplicirali reč v želji po dodatni birokraciji.

PaX_MaN ::

Pithlit je izjavil:

Pa da ne bo kdo mislil da se tamala kar tako izogiba tega - izbrala je italijanščino in tehniko, pa so se na šoli odločili da mulce raje 'posilijo' z umetnostjo in športom.

To zgleda kot da jo je šola lastnoročno (ker je zmanjkal mest?) fuknila iz ITA/geek predmeta v hipster/olimpijc predmeta.
Potem je očitno zakaj mora bit cel postopek po ZUP in bohve čem še.

Siddh ::

Sem jaz edini ki ne vidi v tem nekega problema? Saj nikjer ne piše, da bi morala obiskovat umetnost. Pač so iz šole poslali sporočilo da učenka ne hodi k neobvezni izbirni dejavnosti. Mogoče je celo prišlo do napake in je bila učenka na seznamu za umetnost, dokler se ni vložila prijavnica za druge izbirne predmete ali pa kaj podobnega.

Definitivno pa ni to neko odvečno sranje, res je malo nesmiselno ampak vsaj vidiš, da na šoli dejansko nekaj delajo.

vudu ::

Vsak lahko pametuje in nekaj brez pojma piše.

Izbirni predmeti so predmeti, ki si ga učenec izbere ob koncih prejšnjega šolskega leta, s tem pa vodstvo šol dobi informacijo o interesih učencev. Tudi ravnatelji morajo obvezo delat učiteljem za naslednje šolsko leto. Torej kaj je zdaj tu narobe?

Predvsem to, da vsak nekaj pametuje in trola po forumuu. Od tega, da dobijo plačano za komisijo, do tega da so pametne kure na kupu ob kavici ne vem kaj delale, itd...

Nihče pa se ne vpraša, kaj zaboga sila učitelje v to, da birokratsko zapišejo vsako glupost, i je ne bi rabili. Bi verjetno velika večina kakšno uro raje z učenci kaj pametnega delala... Ampak tako pač je, če je karkoli narobe pa že prihajate starši z "glupimi" forami nad predvsem učitelje, ravnatelje, itd. kao., moj pa res ni naredil, zna vse, on že ne... Predvsem pa...naj bo po moje!

No kar hočem povedati - dokler bo za štirice hodiv šolo starš, ker kao otrok je vse na pamet znal..tako dolgo bo to. Baje pa itak starši še postajajo hujši v srednih šolah oz. celo fakultetah.

Ja, in sem oče. Gre mi na bruhanje ob trolanjih kot v tej temi..

poweroff ::

Brez skrbi, za članstvo in delo v takih komisijah niso NIČ plačani. Grem tudi stavit, da bi se učitelji z veseljem izognili takim birokratskim postopkom. Ampak vsiljuje jim jih nekdo drug.

In ja, del odgovornosti za birokracijo imajo/mo tudi starši, ki se radi pritožujemo, pravdamo po sodiščih itd. Birokracija je pač tudi obrambni sistem organizacije.
sudo poweroff

49106 ::

Tako se sliši, ko javna uprava zagovarja samega sebe.

Cervantes ::

A je s tem kaj narobe, če nekdo zagovarja samega sebe? Kdo ga pa bo?
Fak, sem spomnil: Matoz vendar!

Zgodovina sprememb…

Ales je izjavil:

Če pa ne bi bilo komisije bi pa čez leto dni prišla Pithlit sem in napisala: "Poslala sem pritožbo nad razredničarko na katero mi je odgovorila razredničarka in rekla naj se zaletim nekam. Kako to da nimajo komisije da odpira pošto??"

Če najdeš eno temo v kateri jokam na tak način ti častim pir.

Ales je izjavil:

1. Tamala je v šoli povedala da ne bo hodila ker predmeta ni izbrala.
2. V beležki dobim domov obvestilo razredničarke da tako pač ne gre.
3. V beležko napišem da tamala ne bo hodila ker predmeta ni izbrala in se ji zdi brezveze hodit.
4. V beležki dobim domov obvestilo da moram to napisat na A4 list (tudi besedice ne o kakšni prošnji!)
...
5. Skoraj en mesec zatem dobim ta dopis.

Po mojem bi moralo biti za neobvezni izbirni predmet povsem dovolj da se zaključi s točko 3.

PaX_MaN je izjavil:

To zgleda kot da jo je šola lastnoročno (ker je zmanjkal mest?) fuknila iz ITA/geek predmeta v hipster/olimpijc predmeta.

Resnici na ljubo: bili smo obveščeni da bosta izmed štirih predmetov ki so nam bili na voljo obstala le dva, za katera se bo odločilo največ otrok. Še vedno pa ne razumem zakaj taka kolobocija okoli neke neobveznosti.

Siddh je izjavil:

Sem jaz edini ki ne vidi v tem nekega problema? Saj nikjer ne piše, da bi morala obiskovat umetnost. Pač so iz šole poslali sporočilo da učenka ne hodi k neobvezni izbirni dejavnosti. Mogoče je celo prišlo do napake in je bila učenka na seznamu za umetnost, dokler se ni vložila prijavnica za druge izbirne predmete ali pa kaj podobnega.

Edini si ki teme ne bere najbolje. Ponovno, mi smo jasno in glasno povedali da tamala k tem predmetom ne bo hodila. Potem pa birokracija.

Naslednje leto ji zrihtam status športnika pa bo mir s temi neumnostmi.

*edit* glede komisije je verjetno tako da sta ravnateljica in pomočnica tam zavoljo protokola/odgovornosti. Razredničarka pač zato ker je razredničarka. Socialna delavka zato da pove da se otrok normalno razvija kljub temu da ne obiskuje nekega neobveznega predmeta (pa mogoče zato da pove da družina normalno funkcionira in ni to kar nek kapric). Ena od učiteljic je verjetno tak kot 'karakterna priča' ker je bivša razredničarka, druga pa... ne vem, ker je učiteljica športne vzgoje mogoče (glede na to da se gre pri drugem neobveznem predmetu za "šport").

Drugače me načeloma te komisije prav nič ne motijo... ampak v tem primeru je pač zadeva povsem brezveze in le kaže na to s kakšno birokracijo imamo opravka starši in učitelji (verjamem da se tudi njim ne lušta ravno za vsako malenkost tole zganjat).

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Državljani so odgovorni za birokracijo, ker se posložujejo pravic. Še vedno koristimo manj pravic kot se jih koristi v nekaterih državah, kjer je brirokracije manj.

Mal manj kofetkajte na šihtu, mogoč kj več nardite.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

vudu ::

Kofetkanje je zato, da se najbližji sosedi ne menijo češ: Glej jih! Ob dvanajstih hodijo domov.

Sicer pa imamo vsi možnost narediti nek pedagoški faks in iti "froce" čuvat. Po možnosti telovadbo.

Glede "kofetkanja"... eni očitno nimate pojma kako zgleda delo učitelja.

s6c-gEL ::

49106 je izjavil:

Državljani so odgovorni za birokracijo, ker se posložujejo pravic. Še vedno koristimo manj pravic kot se jih koristi v nekaterih državah, kjer je brirokracije manj.

Mal manj kofetkajte na šihtu, mogoč kj več nardite.

Birokracijo ustvarjajo na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, učitelji so le izvajalci...

Točno to. Plus ko pride policaj hočejo vsi ne vem kakšne zapisnike, hkrati pa taisti jamrajo o birokraciji...
sudo poweroff

Policaj, ki za pisanje kazni potrebuje 20 min? No, thnaks. Nemorem si vzeti prostega dneva, pa cetudi mi kdo kaj uspici.

Za povprečnega uslužbenca javne uprave je birokracija psihološko nad ravnjo višje algebre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

No ja... u glavnem pojma nimate (kar je razvidno iz tega da JU mešate zraven) kakšno delo ti ljudje dejansko opravljajo. *hint* ni 8-urni delavnik (prej kakih 12).

Tilen ::

Predvsem julija in avgusta, takrat je verjetno kar 16-urni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

M-XXXX ::

Tilen je izjavil:

Predvsem julija in avgusta, takrat je verjetno kar 16-urni.

Učitelji imajo točno toliko dopusta kot vsi ostali. Da si ti nerazgledan, je pa zgolj tvoja krivda.

Kdo govori o kakšnem dopustu? A sem stopil komu na žulj? Samo ne pisat o 12 urnih delavnikih učiteljev, lepo prosim.

qaqo ::

Take dopise do pri Mt.Goxu pisal preden je šlo vse v kurac.

"Priprave doma" naj se naredijo na delovnem mestu in naj se porabljen čas zabeleži, ovrednoti in plača, če presega 8 ur dnevno.

M-XXXX ::

Tilen je izjavil:

Kdo govori o kakšnem dopustu? A sem stopil komu na žulj? Samo ne pisat o 12 urnih delavnikih učiteljev, lepo prosim.

Jap, julija in avgusta se smuča.
Sem student in edina povezava z učiteljstvom je to, da je faks zraven mojega sam bedarij pa vseeno ni za govort.

Na njihovi šoli je v letu 2011 95 % strokovnih delavcev pridelalo okrog 200 ur plusa, ki niso plačane.

Se pravi malo več kot 30 minut na dan. Toliko o 12-urnem delavniku.

Tilen je izjavil:

"Priprave doma" naj se naredijo na delovnem mestu in naj se porabljen čas zabeleži, ovrednoti in plača, če presega 8 ur dnevno.

Pa ti veš v kakem stanju je naša država? Vključno s šolstvom pa zdravstvom? Kdo jim bo tko nadure plačeval? Ti?

Naše zdravstvo in šolski sistem sta med najboljšimi na svetu in za uporabnike praktično zastonj. Za polno funkcionalnost tako ugodnega sistema mora biti država v zelo dobrem stanju. Vpraš Jureta, če ne verjameš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Jaz mu verjamem. Sam ti se norca delaš.

Sploh ne. Samo tebi niso všeč odgovori, ker imaš zmotno prepričanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Glugy ::

ne štekam zakaj ko pa odloča posamezen učitelj ni dodatnih plačil ko pa odloča kolektiv učiteljev se jih pa dodatno plača. zakaj neki? sj a ni to odločanje že v plači zajeto?

Saj se jih ne... to je na forumskem zeljniku zraslo.

Ales ::

Pithlit je izjavil:

Ales je izjavil:

Če pa ne bi bilo komisije bi pa čez leto dni prišla Pithlit sem in napisala: "Poslala sem pritožbo nad razredničarko na katero mi je odgovorila razredničarka in rekla naj se zaletim nekam. Kako to da nimajo komisije da odpira pošto??"

Če najdeš eno temo v kateri jokam na tak način ti častim pir.

Hipotetičen primer, ki naj bi ponazoril zaželjenost komisije in se tudi ne nanaša nujno samo nate... Saj pomoje da si me razumela, ne? Ne maram preveč piva, lahko pa kak kozarec vina. Če boš jokala na ta način, seveda, javi. :D

1. Tamala je v šoli povedala da ne bo hodila ker predmeta ni izbrala.
2. V beležki dobim domov obvestilo razredničarke da tako pač ne gre.
3. V beležko napišem da tamala ne bo hodila ker predmeta ni izbrala in se ji zdi brezveze hodit.
4. V beležki dobim domov obvestilo da moram to napisat na A4 list (tudi besedice ne o kakšni prošnji!)
...
5. Skoraj en mesec zatem dobim ta dopis.

Po mojem bi moralo biti za neobvezni izbirni predmet povsem dovolj da se zaključi s točko 3.

Dvomim, da se kdo tukaj ne bi strinjal s tabo, z mano vred. Točka 3 bi morala biti dovolj. Ampak tega kafkijanskega zaporedja dogodkov do zdaj nisi nikjer omenjala. Jaz sem bil pod vtisom, da si pač tamalo izpisala in dobila odgovor sončne uprave s pridihom žvepla, trinajstimi žigi in krvavim prstnim odtisom.

U bistvu sem ravno to omenila. Ne ravno s temi besedami ampak... ja, sem. Konec koncev pa kar se šole tiče načeloma nima kaj zahtevat od mene dokler se gre za neobvezne stvari. Iz te teme je očitno da se motim, in da so tudi neobvezne stvari... skoraj obvezne. Nekako tko kot RTV prispevek (ni obvezen, ampak morš pa skoz neke obročke skakat v opravičilo).

Fora je tudi v temu da jaz nisem niti tega vedela da pišem prošnjo. Če bi, bi zadevo obravnavala malenkost drugače. Ker bi se komot lahko precej drugače razpletlo.

Imam pa na hladnem Beli Angel od Batiča. Super kapljica. Tudi precej, precej redka. Za užitkarjenje. Pa Mavričev Sivi Pinot za bolj regularne večere ob kakšni ribici. Drugače pa ja, pivo, neosvinčen union. Ker alkohol si redko privoščim. Mora bit fajn družba... pa da mi na šiht ni treba za tem, ali pa v avto.

Meizu ::

Uglavnem, šola kaj dosti itak ne more, saj direktive prihajajo iz ministrstva za šolstvo (thank you, captain obvious).

Da traja 1 mesec da dobiš odgovor na tvojo prošnjo obstajata le dva razloga: lena komisija, ali pa pač crowded school.

Problematika z izbirnimi predmeti (in to ne samo na OŠ, tudi SŠ ima konkretno isti problem), obstaja že veliko časa, praktično odkar so to sploh uvedli v šolski sistem. Denarja ni, plače so majhne, ergo še tisto malo predmetov, ki so stekli skozi šolsko leto s 5imi učenci so sedaj ukinili. Ostanejo le še najbolj popularni predmeti. Kar je večinoma brezveze, saj popularnost predmeta večinoma sploh ni vezana po parametru osebnega interesa ampak parametru težavnosti. Če že moraš nekaj izbrat, izbereš vsaj nekaj, kjer se najlažje pridobi oceno kajne? Sicer še vedno imaš "izbiro", ampak okrnjeno. Rešitev tega problema? Ne obstaja. Oziroma obstaja, neizbirne vsebina v OŠ skenslaš in vpišeš otroka v to kar si želi v neko popoldansko društvo/institucijo/etc. V 90% primerov bo tvoj otrok v tem primeru dejansko deležen boljše vzgoje in znanja mentorjev. Znajo bit pa denarna sredstva problem. Članarine pa to.

Oz. da ne bom preveč pametnjaril, ne vem kakšen je sistem v šolah danes, vem da so prijavne izobrazbene pogoje za poklic profesorja kar konkretno dvignili, včasih si bil lahko profesor z manjšo izobrazbo. Še vedno pa sem v redkokateri OŠ opazil profesorja, ki se mu vsaj delno sanja o tehniki in podobnem. Večino starejših profesorjev uči tehniko po nekih zastarelih metodah, ki so večinoma že pozabljene.

Anyway, ma 50 cents yo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Tilen je izjavil:

Ne vem sicer kje živiš, ampak v državni upravi se ne izplačuje nadur. Lahko jih pa koristiš, da greš kakšno uro prej domov (še vedno pa je obvezna prisotnost od 9h do 15h).

Še več - če ima človek več kot 20 nadur mesečno, se mu ne prenesejo v naslednji mesec in jih ne more koristiti.

Tolk o spoštovanju delovne zakonodaje...
sudo poweroff

lambda ::

Tilen je izjavil:

Ne spomnim se kje točno je bilo, ampak ena ravnateljica je odredila naj si vsi učitelji dosledno beležijo vse dejansko opravljene ure (normalno se obremenitev računa na ure pouka + nek pavšalni faktor + še določene druge drobnarije). No, ko se je izkazalo koliko dejanske obremenitve presegajo te pavšalne faktorje, je teta prišla precej v zadrego, ker so bili rezultati nekoliko drugačni, kot je pričakovala. Se je beleženje po hitrem postopku ukinilo ...

sci3nc3 ::

Meni po vsej tej debati še vedno ni jasno, kje je problem.

Mala je jasno dala vedeti, da predmeta ne bo obiskovala in sedaj je črno na belem, da ji predmeta ni treba obiskovati. Tako razumem jaz, če sem kaj spregledal, se opravičujem.

Res pa je, da so naredili cel kaos zaradi predmeta, ki je neobvezen, izbiren. Pa dajmo to analizirat:
Če je predmet izbiren, potem je posledično tudi neobvezen oz. je obvezen za tistega, ki ta predmet vzame. Ampak, če je predmet izbiren, potem ga mora nekdo najprej izbrati, ne morejo ti ga kar tako poriniti... zato predvidevam, da se je mala prijavila na ta predmet in se je potem premislila. Če je bilo kakorkoli drugače, se lahko zanislimo kako in zakaj je do tega prišlo (saj po zdravi pameti ne bi smelo).
Če so oni naredili celo komisijo, je to njihov problem in lepo pokaže na kakšnem nivoju je naše šolstvo oz. kako sposobna je šola. Zadevo bi lahko jaz (ki sem daleč od učitelja) rešil v 1 uri, ne pa v mesecu dni.

sci3nc3 je izjavil:

Če je predmet izbiren, potem je posledično tudi neobvezen oz. je obvezen za tistega, ki ta predmet vzame.

Vsaj v OŠ imajo neobvezne izbirne predmete in obvezne izbirne predmete. Tako da tvoja 'posledičnost' ne drži ravno.

sci3nc3 je izjavil:

Ampak, če je predmet izbiren, potem ga mora nekdo najprej izbrati, ne morejo ti ga kar tako poriniti...

Očitno temu ni tako. Kar bi vedel če bi temo prebral.

sci3nc3 je izjavil:

zato predvidevam, da se je mala prijavila na ta predmet in se je potem premislila.

Če bi temo prebral ti ne bi bilo potrebno predvidevat.

sci3nc3 je izjavil:

Če so oni naredili celo komisijo, je to njihov problem in lepo pokaže na kakšnem nivoju je naše šolstvo oz. kako sposobna je šola.

Karkoli so oni naredili so naredili po diktatu 'od zgoraj'. Šola sama na svojo roko ne more storiti skoraj nič ampak se mora pokoravat pravilom ki jih spišejo na ministrstvu.

sci3nc3 je izjavil:

Zadevo bi lahko jaz (ki sem daleč od učitelja) rešil v 1 uri, ne pa v mesecu dni.

Mhm... in jih tudi približno tako hitro tudi dobil po prstih. Bodisi s strani pristojnih organov, bodisi s strani staršev. Odvisno kako narobe bi ti to rešil.

Pomaga če se temo dejansko prebere preden se debatira.

driver_x ::

Pithlit je izjavil:

Imam pa na hladnem Beli Angel od Batiča. Super kapljica. Tudi precej, precej redka. Za užitkarjenje. Pa Mavričev Sivi Pinot za bolj regularne večere ob kakšni ribici.

Mogoče je pa v tem problem. Lahko da si kdaj javno omenila, da ceniš žlahtno kapljico, vest se je nato širila po ljudskem izročilu in na koncu si obveljala za alkoholičarko. Morda celo živiš v kakšnem manjšem kraju (da ne rečem zakotnem) ali se na kakšen drug način razlikuješ od ostalih in je to že zadosten razlog, da se glede tvojih otrok v šoli sestajajo komisije.

Mhm... jaz sicer priznavam da sem alkoholik in junkie, zato pa tako alkohol kot droge aktivno zavračam. Razen v izjemnih primerih ko se vsi relevantni faktorji lepo pokrijejo med sabo. Kar se zgodi, tko na uč, ene 3-4 krat na leto. Takrat pa celo popijem kakšen kozarček. Dobesedno. Ker me že eno veliko pivo lahko kar konkretno opali, dva sta pa že podvig... torej dva kozarčka vina pa sem zlatorumeno opohana. In folk to ve (glede na to da čisto zares živim v manjšem kraju... prvzaprav bi vas večina to kar za vas oklicala).

In ja, se baje tudi drugače precej razlikujem od ostalih. Čeprav ne vem zakaj naj bi to odigralo kakršnokoli vlogo. Razen zaradi diskriminatornih zakonov ki bi jih ta državica morala že kdaj porihtat... pa se klerofašistično gibanje nekako še kar upira (dokler jih davkoplačevalci ne bomo dobili po prstih z bruseljsko šibo).

Ampak ne glede na to. Še enkrat (da naju ne bo kdo preveč resno jemal): komisije niso izmišljotina lokalnih šolskih oblasti... ampak diktat centralne birokratske službe.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prilagajanje izobraževalnega sistema v današnjem hitrem rač . in informacijskem razvo

Oddelek: Loža
313872 (3079) kuglvinkl
»

poučevanje matematike in računalništva

Oddelek: Šola
153875 (2840) lebdim
»

Celo letno špricanje dodatne likovne!

Oddelek: Loža
142503 (1351) Roadkill
»

Verouk v šole (strani: 1 2 3 4 5 )