Forum » Pomoč in nasveti » Radeon 6870 xfx 1gb v starejši sistem ne dela
Radeon 6870 xfx 1gb v starejši sistem ne dela
Soldier ::
Zdravo!
Včeraj sem kupil rabljen radeon 6870 xfx 1gb gddr5..zadeva zahteva 2 PCIe napajanja, tega prej nism preveril. Zadevo sem montiral v starejši sistem athlon dual core 6000+(3200MHz po jedru), abit KN9-S osnovno ploščo, 1 mesec nazaj sem kupil nov napajalnik 550W znamke HKC. Ko startam se zaslisi en dolg pisk in sva kratka.
To se ujema z opisom (Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information)
Kartico sem sprobal v drugem računalniku skoraj enakih karakteristik, enako-nič. Nato sem probal zadevo v tretjem računalniku, novejšem, intel i5 2500k...napajalnik corsair 800W ..dela bp
Ali je možno, da procesor athlon 6000+ in osnovna plošča am2 nočeta delati v navezi z radeon 6870, ali je napajalnik še vedno preslab, čeprav po številkah zadostuje minimumu? namreč napajalnik je 550W, minimum za radeona je priporočen 500W.
Morda je problem v tem, da sta oba 6 pinska PCIe vtičnika na enem kablu? Torej zaporedno vezana.
Je imel kdo kakšne podobne težave in kako jih je odpravil
Lp
Včeraj sem kupil rabljen radeon 6870 xfx 1gb gddr5..zadeva zahteva 2 PCIe napajanja, tega prej nism preveril. Zadevo sem montiral v starejši sistem athlon dual core 6000+(3200MHz po jedru), abit KN9-S osnovno ploščo, 1 mesec nazaj sem kupil nov napajalnik 550W znamke HKC. Ko startam se zaslisi en dolg pisk in sva kratka.
To se ujema z opisom (Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information)
Kartico sem sprobal v drugem računalniku skoraj enakih karakteristik, enako-nič. Nato sem probal zadevo v tretjem računalniku, novejšem, intel i5 2500k...napajalnik corsair 800W ..dela bp
Ali je možno, da procesor athlon 6000+ in osnovna plošča am2 nočeta delati v navezi z radeon 6870, ali je napajalnik še vedno preslab, čeprav po številkah zadostuje minimumu? namreč napajalnik je 550W, minimum za radeona je priporočen 500W.
Morda je problem v tem, da sta oba 6 pinska PCIe vtičnika na enem kablu? Torej zaporedno vezana.
Je imel kdo kakšne podobne težave in kako jih je odpravil
Lp
Klemen86 ::
Zakej 6870 v ta sistem? Ne vidim nobenega smisla.
Glede problema, verjetno napajalnik ni dovolj močan.
Glede problema, verjetno napajalnik ni dovolj močan.
Soldier ::
Stara, grafična je crknla skupaj z starim napajalnikom, glede na to da pa 3d modeliram, pa ne rabim quad ali več core procesorja, ker program itaq niti dveh jeder ne zna uporabljat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Soldier ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nadgradnja racunalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6082 (4261) | filip007 |
» | Battlefield 3Oddelek: Pomoč in nasveti | 619 (515) | 69charger |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6721 (5208) | Gibbs007 |
» | Gamer PC za max 600 € (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10810 (9279) | NSA Agent |
» | Nakup novega računalnika - ramiOddelek: Kaj kupiti | 6220 (5889) | bojinjo457 |