Forum » Pomoč in nasveti » V sistem le v safe mode
V sistem le v safe mode
Irukandji ::
Pozdravljeni.
Windows 7 sem imel instaliran več kot leto dni in vse je delalo brez težav.
Nato se je med brskanjem po netu prikazal bluescreen. Ne vem kaj je pisalo ker
me ni bilo zraven. Računalnik se je resetiral sam in od takrat se je dalo v sitem prit le v safe mode. Računalnik sem formatiral in zopet ista zgodba.
Probal sem z isto verzijo win ki je bila prvo naložena poskusil sem tudi z dvema drugima in ista zgodba. Ko rač vklopim mi ponudi opcijo da zaženem sistem normalno ali v safe mode. Če izberem normalno mi avtomatsko resetira tik preden mi naloži namizje. V safe mode deluje normalno.
Ve kdo za kaj se gre?
Ali vsa strojna oprema deluje v safe mode?
Windows 7 sem imel instaliran več kot leto dni in vse je delalo brez težav.
Nato se je med brskanjem po netu prikazal bluescreen. Ne vem kaj je pisalo ker
me ni bilo zraven. Računalnik se je resetiral sam in od takrat se je dalo v sitem prit le v safe mode. Računalnik sem formatiral in zopet ista zgodba.
Probal sem z isto verzijo win ki je bila prvo naložena poskusil sem tudi z dvema drugima in ista zgodba. Ko rač vklopim mi ponudi opcijo da zaženem sistem normalno ali v safe mode. Če izberem normalno mi avtomatsko resetira tik preden mi naloži namizje. V safe mode deluje normalno.
Ve kdo za kaj se gre?
Ali vsa strojna oprema deluje v safe mode?
ne da bi jaz vedel. avtomatkse updejte pa imam izklopljene.
Imam prav da če bi bilo kaj s strojno opremo nebi šlo v sistem niti v safe mode?
Imam prav da če bi bilo kaj s strojno opremo nebi šlo v sistem niti v safe mode?
Kurzweil ::
V Safe mode-u probaj Start > All Programs > Accessories > System tools > System restore in vrni na datum, kjer je še delovalo.
Ja sem probal to preden sem prvič formatiral. Zadnje formatiranje je bilo pred kako uro :P No restore points have been created on your computer system
Naslednjič ga omogoči, ob podobnih primerih ti lahko reši rit.
Naslednja stvar, daj iz matične plošče baterijo oz. resetiraj BIOS.
Naslednja stvar, daj iz matične plošče baterijo oz. resetiraj BIOS.
Časovno omejen? Kaj točno misliš s tem?
Daj baterijo ven, predvidevam da imaš namizni računalnik, ker tudi tega nisi napisal.
Naslednja stvar, daj hadrware ven malce spihaj in daj noter, če kaj slučajno nebi bilo vredu vtaknjeno v slote.
Če imaš slučajno možnost probati drug napajalnik, bi ti to zelo svetoval, ker mi pade na pamet samo troje:
1. matična plošča ima počene, napihanjene oz. nasplošno hin konzanzatorje
2. napajalnik počepne pri veliki obrementvi (v Safe Modu je ta seveda manjša)
3. in pa še zadnja stvar bi bila RAM, probaj vsako ploščico posebej
poročaj!
Daj baterijo ven, predvidevam da imaš namizni računalnik, ker tudi tega nisi napisal.
Naslednja stvar, daj hadrware ven malce spihaj in daj noter, če kaj slučajno nebi bilo vredu vtaknjeno v slote.
Če imaš slučajno možnost probati drug napajalnik, bi ti to zelo svetoval, ker mi pade na pamet samo troje:
1. matična plošča ima počene, napihanjene oz. nasplošno hin konzanzatorje
2. napajalnik počepne pri veliki obrementvi (v Safe Modu je ta seveda manjša)
3. in pa še zadnja stvar bi bila RAM, probaj vsako ploščico posebej
poročaj!
Ok zadeva rešena.
Imam plato asus p5k in ta plata ima 2 slota za grafično kartico.
Grafično sem dal v drugi slot in problem je rešen. Dela kot ura.
Hvala vsem za pomoč
Imam plato asus p5k in ta plata ima 2 slota za grafično kartico.
Grafično sem dal v drugi slot in problem je rešen. Dela kot ura.
Hvala vsem za pomoč
gddr85 ::
edino zej ti dela s x4 hitrostjo namesto x16, če imaš možnost kako drugo grafo vtaknit jo sprobaj, če tud ta ne dela normalno, potem zna bit nekej s prvim slotom narobe
Zagotovo je slot. Dokler ne kupim novega rač se bom pač s tem zadovoljil. Glavno je da zdaj dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Black screenOddelek: Pomoč in nasveti | 885 (687) | fr4nc |
» | črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11579 (6914) | solatko |
» | Win XP stop errorOddelek: Operacijski sistemi | 2117 (1515) | mp3pesmi |
» | ponovni zagon računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2402 (2066) | solatko |
» | PC problemiOddelek: Strojna oprema | 1242 (1019) | gavro |