» »

PC problemi

PC problemi

Entity ::

Pozdravljeni,

na starem racunalniku mi je pred kakšnim tednim ugasnila graficna kartica radeon 9500. Obcasno so se zacele pojavljati neke cudne linije po ekranu, tako sem jo upokojil in zamenjal z novo 9250.

Par dni je bilo vse ok, delovalo kot je treba, danes pa se je pojavil novi, drugi problem. Namrec pc mi kar ugaša in ne morem niti v Windowse. Ko prizgem, vse normalno, pride tudi do namizja, potem pa restarta. Tudi v safe mode se zgodi podobno. Pride do namizja, potem pa po kakšni minuti restarta. Ravnokar sem gledal po biosu in mi je tudi tokrat restartal. Tako je ocitno kar nek casovni interval, ce tudi v biosu restarta.
Ko sem dopoldne še lahko nekaj casa delal v XPjih, sem pogledal v device manager pa ni bilo nogenega konflikta. Tudi temperature so bile "normalne".
Zdaj pa ne vem kje bi lahko bil problem. Najbolj cudno je, ker nisem zadnjih par dni nicesar instaliral ali hardwersko spreminjal pa je normalno delovalo, sedaj pa kar naenkrat to.

Mogoce kdo ve kje bi lahko bil problem?

Hvala in lp,
Matic

333zuco333 ::

Se ti še kr pojavljajo linije, namreč js mam tud radeon 9500 256mb pa se mi tud pojavljajo občasno linije, učasih je prav moteče sploh če je podlaga bela npr. v word dokumentu:\

bluefish ::

če bi se rad znebil linij poskusi v BIOS-u znižati hitrost vodila AGP iz 8x ali 4x na eno stopnjo nižjo vrednost.

Entity ::

Zacelo se je z par linijami, ki so po nekaj minutah izginile. Pa se je stopnjevalo in stopnjevalo (2-3 meseca) do te mere, da ko sem premikal miško, je bil cel ekran popolnoma neberljiv. Izgledalo je kot nek RBG test, kjer so vsi piksli razmetani in vsak v svoji barvi. Po pogovoru s servisom, so rekli, da je najverjetneje napaka pri graficni kartici. Imel sem jo cca 3 leta in prej nobenih problemov. Tako sem jo zamenjal in je cca teden dni vse lepo delovalo (vsaj kar se displaya tice), sedaj pa ta problem, da sploh ne morem priti v Windows, ker mi kar restarta.

LpM

dustphoenix ::

V safe mode tudi ne prideš ali lahko prideš?
Ob zagonu stiskaj F8 in potem izberi Safe Mode, če ti slučajno ne ponudi samo.

Če prideš not, naredi System Restore. Včasih pomaga.

Entity ::

V safe mode pridem sicer noter, samo mi po cca minuti restarta. Kot da bi bil nek casovni interval preden restarta. Ker v safe mode hitreje pride v xp, mi zato tudi pokaze desktop, v normal bootu pa bolj pacasi melje, pa mu niti do desktopa ne uspe. Zato sem sumil, da je kakšen problem s temperaturami, pac po n-casu se temp toliko dvigne, da ga varnostno ugasne. Pa niso nic kaj bolj dvignjene od normalnega.
Sem naredil tudi system restore, je potem zacel normalno loadat, malo pred xp pa ponovno restarta.

Edina zadeva, ki sem jo v sistemu v zadnjem mesecu spremenil je grafična. Vse ostalo je enako, zato mi ni jasno zakaj kar naenkrat taki problemi. Pa zanalašc sem šel na slabšo kartico, da ja ne bo kakšnih nekompabilnosti (Radeon 9500 -> Radeon 9250).
Bom pa jutri za hec probal data nazaj 9500. S to je vsaj delalo, ce ne upoštevam problemov z displeyem.
Porocam.

Thx, lp, Matic

Entity ::

Sem probal s staro kartico, pa ista zgodba.. ne gre.
Ni kaj, ocitno za odpad.

Urc ::

Probi formatirat in če niti tega ne moreš, probi zamenjat rame ( oz. če maš več modulov probi enega pa potem drugega) ali si sposodi ram, probi zamenjat ploščo, napajalnik:8) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urc ()

Entity ::

Ne vem kaj bi formatiranje pomagalo, saj se pc restarta tudi ko sem v biosu. Je pa sistem postavljen z nule pred 3-4 meseci. Bom probal za hec še z C: diskom iz drugega pcja, da vidim ce bo kaj..
Z rami sem se tudi igral, sem imel tri module, pa sem probal z vsakim posamezno. Bios vsakega normalno prepozna, dva ploščka sta stara 5-6 mesecev, tako to dvomim..
Najbolj sedaj sumim napajalnik, kar pa ne vem ce se bom lotil menjave. Mogoče kasneje postavim podatkovni server ali kaj podobnega.
Sem tako imel namen kupiti novi pc enkrat jeseni, bom pac par mesecev prej opravil nakup.

Hvala vsem za pomoc!

LP, Matic

boskosi ::

malo poglej kondenzatorje na MB če je kakšen napihnjen, lahko da so krivi kondenzatorji, sem imel pred časom podoben problem

madmitch ::

Lahko je tudi napajalnik, vsaj meni se je dogajalo isto. Probaj kje dobiti nov(ejši) napajalnik na probo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Entity ::

No, danes sem PC razstavil na prafaktorje in me je skoraj kap, ko sem odkril napako..

Slikca 1
Slikca 2

Zdaj grem gledaj kaj točko so tile konektorji, da vidim, ce je bil "problem" z grafično dejansko tale problem z napajalnikom/plato.

gavro ::

nasty...R.I.P. moje sozalje stari res se je posten skurlo 8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se po zagonu ugasne (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559184 (6273) BivšiUser2
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406586 (3399) solatko
»

Problem pri zagonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
153485 (3275) RatedR
»

Ali se splača popravljat?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162010 (1473) tony1
»

Resna težava z WINXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
101096 (976) Paramedic

Več podobnih tem