» »

freeze računalnika problemi z bootom

freeze računalnika problemi z bootom

zanci ::

pozdravljeni!

Imam težavo. Kupil sem novo grafično kartico 280x preko bolhe novo in po vstavljanju sem imel težave s sliko (ali ni bilo slike pri bootu ali pa artifakti.) Po menjavi dvi kabla in večkratnem dajanju not pa vn kartice je delalo 1 mesec OK. Takrat sem dal tudi vn vse diske in pustil le ssd. Včeraj se je računalnik nekajkrat resetiral slika zamrznila (siva). Danes sem šel vstavit nazaj diske in sem na začetku spet imel težave s sliko (ni bilo pri bootu). Po premikanju kartice in dvi kabla sem dobil sliko in je delalo spet vse ok. Tudi diski. Sem zloadal že film in gledal. Potem pa je spet zamrznilo in sedaj noče niti bootat in ne pokaže nobenega diska (Disk system error). Ali je to težava z matično kartico? Matična kartica je stara 3-4 leta gigabyte x58 usb 3.0

Potem je spet računalnik začel normalno delati in sem testiral z furmark 15 min full load 100% kartica se ne pregreva 64 stopinj
diski

Maticna je gigabyte x58 napajalnik je nov 650w gold xfx, tako da napajalnik ne more bit
Res ni mi jasno zakaj so artefakti LE V BOOTU potem pa crasha kdaj pa dela vse OK ??
Kdaj pa ni slike na bootu in potem seveda ne boota... spet potreben večkratni restart ali pa premikanje kartice vn notr/dvi kabla

Ko boota normalno le kdaj računalnik crasha (freeze slike). Kdaj pa sploh nič cel dan...

artefaktov nikoli ni v igri ali ko boota normalno.

sem tudi formatiral ko sem dobil novo grafično
hvala LP
  • spremenilo: zanci ()

ST-777 ::

zanci je izjavil:

... napajalnik je nov 650w gold xfx, tako da napajalnik ne more bit
XFX dela odlične napajalnike, vendar se zgodi, da je kakšen v seriji slab, tako kot pri vseh firmah. Zato težave lahko povzroči tudi nov napajalnik.

En primer: XFX PRO650W "Pretty much immediately I started to receive some blue screens. After 2 or 3 BSODs My computer would not even turn on. I ran the board outside the case with minimum hardware connected and still problems. Tried a different PSU and it worked right away. How nice! The answer is obvious, bad PSU." http://www.newegg.com/Product/Product.a...

zanci ::

kako pa bi napajalnik stestiral?

Han ::

Takole... ;)

Sposodi si drug napajalnik, ki je preverjeno dober...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43186853 (6806) OK.d
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

948147560 (83219) Riff
»

težave s sliko in diski

Oddelek: Strojna oprema
9761 (597) opeter
»

Nov napajalnik

366964 (6452) Brias
»

Problem z grafično kartico