Forum » Strojna oprema » težave s sliko in diski
težave s sliko in diski
zanci ::
pozdravljeni!
Imam težavo. Kupil sem novo grafično kartico 280x preko bolhe novo in po vstavljanju sem imel težave s sliko (ali ni bilo slike pri bootu ali pa artifakti.) Po menjavi dvi kabla in večkratnem dajanju not pa vn kartice je delalo 1 mesec OK. Takrat sem dal tudi vn vse diske in pustil le ssd. Včeraj se je računalnik nekajkrat resetiral slika zamrznila (siva). Danes sem šel vstavit nazaj diske in sem na začetku spet imel težave s sliko (ni bilo pri bootu). Po premikanju kartice in dvi kabla sem dobil sliko in je delalo spet vse ok. Tudi diski. Sem zloadal že film in gledal. Potem pa je spet zamrznilo in sedaj noče niti bootat in ne pokaže nobenega diska (Disk system error). Ali je to težava z matično kartico? Matična kartica je stara 3-4 leta gigabyte x58 usb 3.0
hvala
Imam težavo. Kupil sem novo grafično kartico 280x preko bolhe novo in po vstavljanju sem imel težave s sliko (ali ni bilo slike pri bootu ali pa artifakti.) Po menjavi dvi kabla in večkratnem dajanju not pa vn kartice je delalo 1 mesec OK. Takrat sem dal tudi vn vse diske in pustil le ssd. Včeraj se je računalnik nekajkrat resetiral slika zamrznila (siva). Danes sem šel vstavit nazaj diske in sem na začetku spet imel težave s sliko (ni bilo pri bootu). Po premikanju kartice in dvi kabla sem dobil sliko in je delalo spet vse ok. Tudi diski. Sem zloadal že film in gledal. Potem pa je spet zamrznilo in sedaj noče niti bootat in ne pokaže nobenega diska (Disk system error). Ali je to težava z matično kartico? Matična kartica je stara 3-4 leta gigabyte x58 usb 3.0
hvala
Zagnal sem furmark (15 min nikoli ni prišlo čez 70 stopinj)
igra pa tudi ok.
sedaj računalnik dela nisem pa delal nič?
A je to matična?
igra pa tudi ok.
sedaj računalnik dela nisem pa delal nič?
A je to matična?
Riff ::
kaj pa bolj podrobne specifikacije računalnika ? matična, napajalnik, ostale komponente ? lahko da je prešvoh napajalnik
Riff ::
ja 650w je pa res dovolj, kaj pa če probaš grafiko v drugem računalniku da vidiš kako se tam obnaša
težko, ker večina kolegov nima tazga napajalnika. Vsaj blizu ne. Načeloma bom potem še to storil ampak še prej tukaj vprašam. Res ni mi jasno zakaj so artefakti LE V BOOTU potem pa crasha kdaj pa dela vse OK ??
Kdaj pa ni slike na bootu in potem seveda ne boota... spet potreben večkratni restart ali pa premikanje kartice vn notr/dvi kabla
Ko boota normalno le kdaj računalnik crasha (freeze slike). Kdaj pa sploh nič cel dan...
artefaktov nikoli ni v igri ali ko boota normalno.
Problem je tudi pri testiranju pri prijatelju se lahko spet zgodi, da bo pač random delala grafična tako kot pri meni kak dan oz kako sploh testirati? Sem imel na full load 15 min se ni zgodilo nič temperatura 64 stopinj
Kdaj pa ni slike na bootu in potem seveda ne boota... spet potreben večkratni restart ali pa premikanje kartice vn notr/dvi kabla
Ko boota normalno le kdaj računalnik crasha (freeze slike). Kdaj pa sploh nič cel dan...
artefaktov nikoli ni v igri ali ko boota normalno.
Problem je tudi pri testiranju pri prijatelju se lahko spet zgodi, da bo pač random delala grafična tako kot pri meni kak dan oz kako sploh testirati? Sem imel na full load 15 min se ni zgodilo nič temperatura 64 stopinj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zanci ()
opeter ::
Lahko je grafična (hlajenje, pokvarjena komponenta, RAMi na grafični), matična, napajalnik, gonilniki ali pa sistemski RAMi (v kolikor grafična ddoatno zna še koristit le te).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prevelika poraba komponentOddelek: Strojna oprema | 2074 (1421) | D3m |
» | Kaj je smiselna nadgradnja za Q9300/oc3015MHz/4GBOddelek: Kaj kupiti | 1529 (1224) | umetnic |
» | gigabyte gtx 260 + corsair 650w problemOddelek: Strojna oprema | 1726 (1396) | Garibaldi |
» | ---sestava novega PC-ja--- (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4916 (3644) | bluefish |
» | Problem z grafično karticoOddelek: Strojna oprema | 1317 (1108) | solatko |