Forum » Omrežja in internet » postavlanje mreze preko huba
postavlanje mreze preko huba
jurre ::
imam 3 racunalnike, zato sem kupil hub (5-portni), kamor sem priklopil vse 3 racunalnike in adsl. vsak racunalnik se posebej povezuje na internet (dinamicni ip), problem pa je v tem, da ne pridem iz enega racunalnika na drugega, da bi jih imel v mrezi in da bi lahko kopirov fajle iz enega na drugega. na vseh racunalnikih imam winxp, na enem racunalniku laufa sever.
poskusal sem ze vse carovnike v xpjih za omrezje pa ne dela nc! najbol primeren primer v carovniku je ko je narisan lepo hub in internet in racunalniki not ustekani, pa dam tega carovnika na vseh racunalnikih pa mi se internet neha delat! vsi so v istem workgroupu, probal sm jih pingat pa z enega racunalnika gre z drugega pridem samo na enega, pri tretjem pa nikamor!
frend mi je reku naj probam dati v domeno pa ne najdem v xpjih kje se to naredi!
poskusal sem ze vse carovnike v xpjih za omrezje pa ne dela nc! najbol primeren primer v carovniku je ko je narisan lepo hub in internet in racunalniki not ustekani, pa dam tega carovnika na vseh racunalnikih pa mi se internet neha delat! vsi so v istem workgroupu, probal sm jih pingat pa z enega racunalnika gre z drugega pridem samo na enega, pri tretjem pa nikamor!
frend mi je reku naj probam dati v domeno pa ne najdem v xpjih kje se to naredi!
Lith ::
dej ti lepo to ročno nared, in sicer naštimaj IP naslove 192.168.0.x (1, 2, 3, ..., vsakemu svojo št.), pa potem še vsakemu PPPoE ali kaj že ima XP (mislim da WAN connection) naštimaj, da se na ADSL priključi, tako boš res imel vse rač. v istem workgroup-u in še IP se bo 'ujemal', ker drugače dinamični ne iščejo istega omrežja. Pa pust tist čarovnik za LAN
jurre ::
sej sm rocno nastimov ipje, pa ponavad najde racunalnike v istem workgroupu, samo ce na ksn racunalnik kliknes rece da ta racunalnik ni na voljo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569137 (5966) | c23po |
» | domače omrežje - težaveOddelek: Omrežja in internet | 1571 (1433) | amigo_no1 |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3462 (2738) | MrStein |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1830 (1518) | nimus |
» | Vezava 2 računalnikov - winXP + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1374 (1189) | _HAL_ |