Forum » Strojna oprema » Računalnik se ne prižge
Računalnik se ne prižge
deejay2 ::
Ko sem pritisnil na gumb za vklop računalnika, se je samo malenkost ventilator na procesorju zavrtel in to je bilo to. Nobenega zvoka, nobenega drugega znaka življenja. Kaj bi bilo lahko narobe? A je krivec napajalnik ali kaj drugega?
Han ::
Verjetno. Ko boš napisal kaj več, npr. komponente in njihovo starost, boš dobil bolj konkreten odgovor...
Han ::
Cenejši LC-Power in njemu podobni ponavadi zdržijo ravno toliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Buggy ::
vcasih pa se lahko tudi plati kaj zblede, sploh ce se je kaj spreminjlo po nastavitvah BIOS-a ali pa kar tako iz ljubega mira. Kabel ven iz napajlca, stakni clear CMOS jumper ali pa ploscato baterijo na plosci ven za par minut, pa sprazni kondije tako, da parkrat prizges power knof. Potem baterijo nazaj, kabel v napajalec in upaj na najboljse
solatko ::
Zadnje čase sem imel nekaj primerov haddy ohišji, katerim je štekal power gumb. Večina sestavljenih računalnikov na našem trgu ima ravno ta ohišja.
Menjava stikala reši problem.
Preveriš tako, da iztakneš drate od ohišja na MB in narediš stik z izvijačem (sekundo, do dve). Če zažene je napaka na stikalu.
Menjava stikala reši problem.
Preveriš tako, da iztakneš drate od ohišja na MB in narediš stik z izvijačem (sekundo, do dve). Če zažene je napaka na stikalu.
Delo krepa človeka
roccat ::
Jaz sem mel isti problem
Jaz mam tudi lc power racunalnil imam 3 leta
Menjal sem napajalnik pa isto
Jaz mam tudi lc power racunalnil imam 3 leta
Menjal sem napajalnik pa isto
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roccat ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5815 (4751) | svetetko |
» | Gaming PC povzroča preglavice (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7217 (5956) | gddr85 |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17925 (14048) | G_mAn |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 8955 (8402) | Pšenični |
» | Moč napajalnikaOddelek: Strojna oprema | 3932 (3376) | #AzZey |