» »

NEC Versa M300 + modem tezave

NEC Versa M300 + modem tezave

Milko ::

Na omenjenem notebooku mi nikakor ne uspe vzpostaviti povezave. Noter je baje modem MDC modem 56k v.92 in ko hocem klicat, vedno slisim linijo, potem, ko bi pa mogel zavrtet stevilko pa napise "error - line busy". Pa zgoraj pise se "opening port". Kot, da ne bi mogel enga porta odpret al kaj? Probal sem ze vse mozno, instaliral ponovno WinXP, sveze driverje za modem in se vedno ne dela. Kako to resiti?

žvau ::

Nes na servis pa naj ti uredijo

Milko ::

Stvar je pomoje samov nastavitvah. Z vecimi softwerskimi modemi so take tezave. In servis ni resitev problema, ker tam mi bodo mastno zaracunali.

Sit ::

Imam NEC Versa FC150 pa sem imel isti problem. Ko sem nastavil drzavo na ZDRUZENE DRZAVE (to v nastavitvah za modem in tudi v nastavitvah v klicnem dostopu), mi zadeva dela. Nastaviti je potrebno torej ZDA v PRAVILIH ZA KLICANJE in v DODATNIH MOZNOSTIH MODEMA, paziti pa je treba, da izklopis CAKANJE NA ZNAK CENTRALE in deaktiviras UPORABI PRAVILA ZA KLICANJE. Lep pozdrav!

Milko ::

To sem storil, vendar se vedno ne dela.

Sit ::

Kakšen OS pa imaš gor? Meni na XP Pro dela. Poskusi na kakšni drugi tel. liniji (analogna, ne ISDN z a/b-vmesnikom) in poskusi tudi vzporedno vezan telefon odklopit in potem idi na net. Možno je tudi, da če maš telefon Panasonic, da ima drugače vezan kabel (zunanja dva konektorja), ker modem ima notranja dva konektorja vezana). Dosti krat je problem na tel. liniji. Poskusi tel. linijo odklopit, pa boš videl, če ti vrti številko. Potem je lahko tudi kaj na liniji.

Sicer pa poišči na netu novejše gonilnike za ta modem. Potem pa zna delat.

Milko ::

Win XP Pro imam. Bom probal se drugje. Gonilniki so pa najnovejsi z neta.

jernejz ::

Tri verse 300 so tudi nam počele isto. Rešitev za win xp:
Gres v phone and modem options, gres na My location, kliknes edit, country/region das karkoli razen Slovenija (mi smo dali zimbabwe) Area code das 0. Stvar dela brezhibno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšno prenapetostno zaščito potrebujem za LAN?

Oddelek: Kaj kupiti
203668 (2831) meacho
»

Stara kišta in capi driver ?

Oddelek: Strojna oprema
111114 (964) amigo_no1
»

Siemens I-surf USB ISDN modem problem...

Oddelek: Strojna oprema
141485 (1271) amigo_no1
»

Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
736547 (4346) Duke Nukem
»

zakaj dial-up ne dela na drugi tel. liniji !?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81584 (1273) Duhec

Več podobnih tem