» »

First Prescott processors not compatible with current motherboards?

First Prescott processors not compatible with current motherboards?

kuglvinkl ::

After meeting with a manufacturer in Los Angeles yesterday, we were told that the first batch of Prescott processors will not be compatible with any motherboard currently available on the market today. Before Prescott undergoes a complete socket overhaul in Q2 2004, all Prescott processors will be of the Socket 478 variety, shipments of which will start in early Q4 of this year. But due to a mandatory voltage regulation spec change from VIN 1.0 to VIN 1.5, these Socket 478 Prescott processors will not be compatible with any Socket 478 motherboards. Motherboards based on 865PE and 875P chipsets are among those not compatible with the first Prescotts we learned.


We know of many users that are currently purchasing motherboards based on the assumption that, because Prescotts will be Socket 478 until Q2 next year, current Socket 478 motherboards will be compatible until then. However, this assumption is highly unlikely to be true based on the information we were given on Wednesday. Intel and motherboard manufacturers may be able to find a workaround, but we wouldn't count on it.

link
Your focus determines your reallity

planetparty ::

To je eden iz razlogov zakaj nočem meti Intela....prasci spreminjajo podnožje in močno se mi zdi, da je to markrtinški trik; intel proizvaja čipovja za plošče, torej.......;((

OwcA ::

Ed na overclockers.com pravi, da Anad naklada, po tem ko sem malo preletel specifikacije se kar strinjam. Klik!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

pingo76 ::

No ja prescott-e bomo verjetno še tlačili na 865PE ipd plate, vsaj zgodnje primerke. Novejše prescott-e (nad 800 FSB) pa zagotovo ne :(. Tipično od intel-a že od nekdaj. Da o Tejasih ne govorim... Socket T? Upam le, da ne bo to spet ena oslarija kot Slot1:\ . Sem velik pristaš intela (zato tudi sistemov AMD ne prodajam) ampak z vsem se pa že ne strinjam. No, da me ne bo kdo lovil zakaj ne prodajam AMD: Enostavno je preveč možnosti za imeti probleme, ki pa jih z intelom hvalabogu nimam. Mašine pa so za resno rabo (projektanti, dizajnerji, grafiki vseh kalibrov, programerji, hardcore gejmerji...). Da o garanciji ne govorim.

planetparty ::

Pa da o ceni tudi ne govorimo, neda?
2400+ stane max 24000 SIT
2400 MHZ Intel pa 48000 SIT
tako, da ne vem kaj se bolj splača:D ;)

BoLhCa ::

robibrk: sej yugo je tud 30.000sit, BMW pa 30.000eurov! :D

Cosmo ::

Tak bom rekel...ce znas (!) posteno nastavit sistem je vseeno ali imas Intel ali Amd. Oboje bo 100% stabilno. Jaz imam Vio (ki je kao nestabilna baje :D ) KT400 pa nisem imel crasha odkar sem nabavil ta sistem - pa je gor 24/7, kot workstation & server. Tiste govorice o pregrevanju pa so tudi iz trte zvite.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Spajky ::

@ pingo76: za moje potrebe experimentiranja je Slot1 bogovska hvaležna iznajdba (ni treba matične ven jemat iz kište za čarat okoli proca in če kaj zezneš, samo slotket menjaš :-)) ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

asPeteR ::

robibrk: To je veljalo vcasih, da je Intel v vseh pogledih "slabsi". Toda zdej ga je HTT in 800 MHz fsb dvignil nad AMDja ... Tko, da se ga zdej je splaca kupit. Pa se navije se ga bolj.

Aja, glede Prescotta. Sigurno bo najnovejsa serija ga podpirala. Tle ni dvoma. Namrec Intel namerava svoj naslednji cipset lauchat spomladi ... P5 pa ze letos. Torej?

Drugace pa mislim da je P5 ubijalec AMD 3400+. Zdej je edina stvar ki bo ven vlekla AMD64 integriran memory kontroler ... Toda, intel ga je s svojim novim chipsetom tleke tudi ze mocno za vrat stisnu ...

Mislim, da se bo novi AMD64 v dolocenih aplikacijah odrezal odlicno, v vecini pa ne ...(heh, neki tazga kot je sedaj). Sele s full podporo softwera se zna kej spremenit ...
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

PlayTheGame ::

Jao, jst sem pa ravno v kratkem mislu nabavt novo plato (865PE). :( Jah, sej to je tipično za Intel da vedno spremeni podnožje, ko lansira novo generacijo pentiumov. Tko da bom zdej premislu, če se mi splača kupovat plato ali pa počakat na nabor Grantsdale. ;(
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ivy Bridge Extreme

Oddelek: Strojna oprema
425682 (3845) klinker
»

Težave po menjavi procesorja - laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
362966 (2745) amigo_no1
»

Ali gre vsak Opteron v S939 matično, oz. kateri Athlon kupiti, ki ima 1 MB cache...

Oddelek: Kaj kupiti
151483 (1401) opeter
»

osnovna plošča za Pentium 5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
573699 (3071) flashek
»

HyperThreading (upam da je prov napisan)

Oddelek: Strojna oprema
151626 (1325) Mr.B

Več podobnih tem