» »

Reply-i na email

Reply-i na email

Qushaak ::

Sam uporabljam gmail (preko web vmesnika). Od nekaterih ljudi, ki odgovorijo na mail vedno dobim to nazaj kot nov "ločen" mail.
Za nekoga vem, da uporablja SiOL-ov webmail, dobivam pa tudi ločene reply-e od drugih (ki ne vem kaj točno uporabljajo zaene odjemalce).

Kaj je razlog temu, da pridejo od nekaterih odgovori ločeno nazaj? To mi ne odgovarja.

SeMiNeSanja ::

Po moje si ti nekaj pobrkljal.

Pri mailu vedno pride odgovor kot 'ločen mail'.

To, kar ti omenjaš, pa je verjetno tzv. digest sporočilo z neke mailing liste, na katero si naročen. Mailing liste so nekakšne diskusijske skupine, na katere se prijaviš. Ob prijavi običajno lahko izbiraš, ali boš prejemal vsako sporočilo, ki bo poslano v to skupino ločeno, ali enkrat dnevno vsa sporočila zbrano v 'digest-u'.
Na kakšen način boš prejemal sporočila, običajno lahko kasneje spremeniš v nastavitvah diskusijske skupine.

Vendar to, kot rečeno nima nič skupnega z običajnimi maili. Ne znam si predstavljati, kako bi lahko odgovoril na posamezni mail, če bi vsa sporočila enega dneva prejel kot en mail...?

stb ::

Seveda je vsako sporočilo ločen mejl, ampak gmail v svojem spletnem vmesniku sporočila lepo združuje v threade. To počne na podlagi enakega subjecta sporočil. Ima nekaj tolerance, da ga razne predpone ("Re:", "Fwd:" ipd) ne vržejo čisto iz tira, če pa so spremembe subjecta večje (slovenske predpone, drugače kodirani šumniki...) pa sporočila začne dajati v nov thread.

Ni nujno, da uporablja samo subject, ampak lahko tudi naslovnike, timestamp in dodatne (skrite) headerje v mejlu (In-reply-to ipd).

Ti šmenta, da je lahko mislil na threade, pa še pomislil nisem.

Ampak pri takem opisu 'problema', kot ga je podal, bi moral biti že reden uporabnih Gmail web vmesnika, da bi se na to spomnil...

Qushaak ::

Govoril sem za "navadne" mail-e in ne mailing liste. Pač vidim, da ko nekateri pošiljajo iz različnih odjamalcev ali pa "non-gmail" spletnih vmesnikov za pošto včasih odgovor pride nazaj kot ločen mail. To je res tečno. Od SiOL-ovega webmail-a sigurno pride tako.

Mene pa ravno tiste jare kače od threadov motijo. Hočem videti vsak mail, ki mi vleti, kot svojega, ne pa kot enega v nizu neke konverzacije - ki ga na koncu še spregledaš, ker si misliš, da si tisti thread že prebral. Smo si pač različni. Zato pa pridno uporabljam filtriranje mailov po folderjih - kar meni bolj ustreza (npr. vsi maili ene firme s katero sodelujem v svoj folder).

Za takšne kot si ti, bi bil potreben nek editor threadov, kjer bi lahko novo sporočilo, ki ni bilo pravilno razvrščeno, preprosto z miško odvlekel v ustrezni thread, kamor naj bi po tvoje spadalo.
Če kaj takega obstaja, ti žal ne vem povedati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Programska oprema
375275418 (20349) Matko
»

Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10525124 (11754) donvito
»

Vdor v računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
112259 (1947) SeMiNeSanja
»

Kje so dobili moj mail?