» »

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

««
22 / 39
»»

Nejc Pintar ::

zakaj the f*** ne najdem v teli distribuciji konfiguracije za ADSL? sem slep ali nič ne vidim!?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Gandalfar ::

Nadzorna plosca -> pa tm klikni na ADSL :)

To v novi verziji. V stari pa v konzolo napisi pppoeconf

Nejc Pintar ::

hvala gandalfar:D :D :D :8)
Lahko je biti prvi, če si edini!

CCfly ::

A še kdo šteje, koikokrat se je pojavilo vprašanje za ADSL ?

Skrat ::

V naslednjem releasu bo to napisano na desktopu >:D

Z velikimi rdecimi crkami!
Free software is a matter of liberty, not price.

iso2000 ::

Mene pa zanima kaj se eni pritožujete zaradi NForce težav? Meni mrežna na 8RDA+ dela bp. Sem samo skonfiguriral povezavo in ADSL je letel... Moram pa priznat, da zvočne nisem probal, če deluje. NI bilo časa - se igram s Suse 9.0 pro :)

Z nForce-ovo mrežno so problemi, če naletiš na 2.4.x jedro, kjer ni gonilnika.

sudo ln -s /usr/lib/libcurl.so.3 /usr/lib/libcurl.so.2

in mula ozivi! :)

ddeben ::

Em...ko hocem nastavit čas, me vpraša za eno geslo... kako se glasi to geslo?

moj_nick ::

root geslo
110111001001010001010000

ddeben ::

And that is?...

Geslo skrbnika/administratorja/roota/vsemogočneža. Nastavil si ga med inštalacijo oz. če laufaš s cdja pritisneš kar enter.
110111001001010001010000

warmaster ::

jow folk
Se kr mi ni nobem pomago glede mojih problemov z temi linuxi in fx 5200(stran 21)
No sm tudi na www.linux.com/forum gledo da se jih ima veliko tezave z fx 5200 in 5600
mi lahko razlozite kako naj si pomagam in zakaj je temu tako???? :(

Serbus
Ko jih zalavfam se mi vse normalno nalozi , ko pa bi se mi moral pokazati
kde pa mi vrze frekvenco na 255h in monitor javi napako
Puskusil sem v varnem nacinu, z nastavitvijo grafike vsem moznim osvezevanjem pa ne pomaga
Uporabljam pa fx5200 in hansol 730 ed

Vrže ti frekvenco na 255 Hz ?

ooooooooo
Končno en ki mi pomaga hvala CCfly
Ja frekvenco mi vrze na 255h
A ves zakaj je to?
8-O

Najbolje je da prilepiš izpis od monitorja sem v forum. Preglej /var/log/XFree86.0.log

Npr.:
(II) NVIDIA(0): Monitor0: Using hsync range of 27.00-96.00 kHz
(II) NVIDIA(0): Monitor0: Using vrefresh range of 50.00-160.00 Hz
(II) NVIDIA(0): Clock range: 12.00 to 300.00 MHz

Pa poglej če je kje javi kakšno napako.

CaqKa ::

sem v zadnjem stglu:
amule se ne zažene.
v xchatu lepo delajo šumniki, pohvalno (a si se vdal in pustil na win 1250 >:D )
ne najdem pa > (tega sem naredil preko copy/paste).
zanima me če je podpora za latex tu zraven.

v meniju je dvakrat link do dcgui in do xchata, kmaila:
apps > net > dc gui
internet > direct connect

apps > net > xchat
internet > xchat irc

apps > net > kmail
internet > kmail

kaj naredi prvi link digikam?
grafika > digikam (oni brez ikone)
vidim da oba linka naredita isto tak da enega zbriši.

pri
nastavitve > nadzorno središče (nadzorno središče) spremeni v "nadzorno središče morphix"

aja pa pri meni se je "menue" na čase zamrznil.. tik v tistem momentu ko sem kliknil na katero aplikacijo.

programe v
"potrebščine > več programov" prestavi v "potrebščine >"

kako zaženem "sistem > synaptic packet manager"? pa zakaj more v oklepaju še enkrat pisat packet manager?

"zabava in učenje > science > celestia" zakaj tako dolga pot? prestavi v zabava in učenje > celestia

usb stick:
mam canyona, mislim da je formatiran v fat32 in imam dire z šumniki.. recimo šola in napiše ?ola

lp

če v konquerorju desno kliknem na html in dam "ogled z > vgrajeni napredni urejevelanik besedil" kater program je to?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

ej CCfly
kam napisem tto komando?
za monitor?
K sm amater z linuxi!!!!!!

Aha ze vem
No bom js to napiso pa skopero

Ajde hvala!!!:\

dzinte kinte ::

Lep pozdrav!

Zanima me, če podpira STLinux moj HW?

NForce2 (epox)agp in spominski moduli - Suse jih je zaznal kot neznane naprave, čeprav je AGP delal kasneje inštaliral je dva AGPja od katerih je bil le eden aktiven

ATI radeon 9000 pro (Saphire) vem da driverjev v distribuciji ni ker ATI tega nepusti
ali je imel kdo uspehe pri inštalaciji ATIjeve kartice na NForce2 pri obsotječem jedru

Sam sem prizkusil že RH9, Suse 9.1, Madrake 10, ATI je delal le pri pri Suse vendar sem bil razočaran zaradi Vrtenja Mpeg 4 datotek pa tudi DVD playerja. Ostale distribucije mi pač inštalirajo ATIja na PCI in ne AGP torej verjetno problem z driverji matične plošče (mogoče sem spregledal kakšne nastavitve v BIOSu) Prav tako nisem bil zadovoljen z požrešnostjo novejših distribucij RH9 je delal OK.

V naprej hvala za odgovor.

Še ena malenkost, ali je v distribuciji tudi midnight commander?

Zgodovina sprememb…

mc je notri

nforce2 chipset je tudi podprt. Za ATI bos pa moral sreco preizkusiti sam.

Kako naj inštaliram grub?

Ha ha, hotel inštalirati zagosko disketo. Označil, da ne sme tikati MBR, pa mi je MBR spremenilo zagonsko disketo pa ni naredilo in tako da mi sedaj še linux ne boota.

problemi

Ej kam naj napisem tto komando
/var/log/xfree86.0.log

ce se nism v linuxih oz. kaksen zakon naj izberem da bom lahko kje napiso tto komando

*******i am amater*******

zaGon ne zakon

S poljubnim urejevalnikom besedila odpri datoteko /var/log/xfree86.0.log. (npr. nano /var/log/xfree86.o.log)
110111001001010001010000

hruske ::

napis v konzoli, ko se prijavis, tako:

$ less /var/log/xfree86.o.log

pa ti ga bo izpisalo.

Ja napiše mi da ne more mountat particije, kjer imam gor LINUX inštaliran.

dzinte_kinte: daj malo bolj podrobno opisi tezave.

1. Kaj se zgodi ob zagonu? Se ti pojavi Grub menu ali ne? Med cem lahko izbiras v grub menuji ce se ti pojavi? Kje ti pravi, da ne mores mountat diska?
2. Ali imas dual-boot? Ali se ti masina zbudi normalno v katerega od operacijskih sistemov?

Ob zagonu se pojavi grub meni in da mi možnosti na izbir: 1 x GNU/LINUX, in 3 x Windows (za vsako particijo enkrat) eden od njih boota in to je prvi ker imam na prvi particiji sistem (windows).

Pri izbiri GNU LINUX pa mi sporoči napako in napiše, da ne more mountat particije in mi da možnost urejanja (in ker sem noob ne znam prav urediti).

Kaj bi moral kaj posebej določiti LINUX particiji. Ali imam lahko več primarnih particij (mi bo XP še vedno bootal ča se s tem poigram?) ?

;( Jov samo js ne morm v linuxih napisat tte komande, k mi noce noter prit!!!!!!!!!!!!!!

PrimozR ::

Isto sm jest mel pa sm obupov pa sformartirov pa resizov partiicije in s tem zjebu winse (še format C: :) )

Očitno pomoči od nikoder.:(

dzinte kinte: tam kjer ti da za urejat boot parametre mnoras imeti tudi nekaj kot root=/dev/hd** kjer je hd** disk, na katerem imas root (/) particijo. Oznake diskov in particij gredo v linuxu tako: /dev/hda1 je prva particija prvega diska, /dev/hda2 je druga particija prvega diska, /dev/hdb1 je prva particija drugega diska itd. Preveri pri tvojih boot parametrih (ki ti jih da za urejat) ce se lokacija, kjer ima grub definirano lokacijo / in tista, na katero si instaliral ujemata, drugace pac popravi.

PrimozR ::

Skrat sm spremenu iz hda2 v hda5 pa še zmer ni bootal. Je bla pa ena druga napaka.

Upam, da vsi tisti, ki se trudite z instalacijo na disk, uporabljate zadnjo verzijo Slo-Tech Linuxa. :8)

Ja uporabljam zadnjo verzijo.

SKRAT
Ujemala se mi je, samo kot sem že napisal linux ni mogel moutat tiste(hda7) particije. Sedaj sem inštaliral RH9 na iste particije in mi mounta in deluje brez problema.

Hvala za odziv.

perox ::

lp
vaš linux sem si snel iz interneta in spekel na cd in šel to zagnat na bratov računalnik ki je bolši od mojiga.
vse super delalo (pohvala super je narejeno)
nakar pridem domov in zaženem še to na mojem računalniku in seveda ker imam '14 colski monitor mi ne gre več kot na 800x600 resolucije. ta vaš linux pa kot zgleda teče na 1024x768 ali še celo več.
mi lahko zaupate kako to jaz spremenim? ker ko pride v namizje miške sploh ne vidim, zgleda kot da bi mel 6 monitorov v enem.

hvala
AMD64 3200+ | XFX GF 6600GT AGP | Ceon 512DDR | 3Dmark03 7840

na zacetku (cist cist cist cist na zacetku) pritisni e, e nakar poisci screen=1024x786 in porpavi v 800x600 oz. locljivost, ki jo zelis. Nakar b za boot

aha, hvala, bom probal jutri :)

p.s. gandalfar, tam v meniju piše Kandalfarjevi nasveti, sklepam da je napaka :) in da more bit G -> Gandalfarjevi nasveti :)
imam prav?:)

hruske ::

1. kandalfovi in ne kandalfarjevi
2. ne, ni napaka. :) ne ... še. :)

aja, ok :)

keber ::

Kaj res kje piše Kandalfarjevi (in ne Kandalfovi)? Da popravim prevod, če je treba :)

medjugorje-si ::

Tudi sam sem zagnal ta Slo-tech Linux. Navodila bi morala bit za začetnike malo bolj popolne. Dobro bi bilo, da bi se napisala navodila v korakih in ne izpustlo tisto kar je pomembno oziroma, da se ne posloveni (kot naprimer: swap linux)...

Sam sem si prenesel ST-linux na trdi disk in si ga nastavil. Parkrat se je zalomlo in sedaj deluje. Še dobro, da imam nekaj znanja iz linux-a, čeprav še vedno premalo...

Tudi na službeni mreži, deluje in gre skozi na internet...

Ostaja mi težava z osveževanjem zaslona saj se mi občasno pojavljajo navpične črte, če zmanjšam/ zvečam okno zgine za nekaj časa....

Sistem je nastavljen na: 1024x768
video chip i810
cpu celeron 466
monitor sony multiscan110es
hd 40G ( polovico prosto)(w2000 in ST-linux 2)
particije win=fat32, Linux= swap 1G in ext 19G

Včasih tudi zamrzne, ko kliknem kako ikono, pa kliknem z miško nekam v prazno in potem pritisnem alt pa se sprosti.

Mogoče ima kdo še kak nasvet?

Hvala!!!!!
www.medjugorje-si.org

Zgodovina sprememb…

a moje pripombe so bile vzete na znanje al sem pisal zraku?

mislim da sem pisal nekje 2 tedna nazaj.

lp

So bile vzete na znanje.

da sem vsaj nekaj za OSS skupnost naredil 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Enivej...

kar plodna noc. Shekal sem podporo za hrvascino :)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Gandalfar ()

r5r ::

Gandalfar: imam par vprasanj zate glede intellibuild ...
1. Zakaj vlece paketke iz nemcije ftp.de.debian.org ? Se slovenski mirror pocasneje updateva ?
2. Kje nasimam katere pakete hocem na livecd ? je to mogoce config/stl.xml ali kej tretjega ?

PS. Intellibuild mi je uspelo zagnati :D. Samo mal beden je, ker moras met npr. mapo ibuild/...(vsebina tar.gz) na / in ne kjerkoli npr. v home mapah.

V readme dodas se zahteve: wget, sudo, cloop-utils
And it makes me wonder.
««
22 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in popolni zacentik...

Oddelek: Operacijski sistemi
352037 (1527) cbelica
»

moje potovanje v linux

131856 (1624) CCfly
»

Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )

533760 (3141) TICKO
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795753 (4979) marsovec gugu
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1396065 (4660) TICKO

Več podobnih tem