» »

Monopoly1

Monopoly1

martincek1 ::

Zivjo,

Pred casom smo kupili nov monopoly, tisti bancni in opazamo, da je igra precej krajsa (1.5h) kot vcasih (do4h). Fora je redvsem v tem, da si po par krogih med samo prodamo kartice, po tem pa pocasi en prevlada in zaradi malo denarja v obtoku ostali hitro baankrotirajo.

Zanima pa me sledece:

Se greste vi monopoly cisto po pravilih? Mogoce veste, ce se novi v pravilih razlikuje od starega ali ne? (tukaj hitro zmanjka denarja). Je prodajanje kartic drugim igralcem dovoljeno ali se caka, da nekdo nima denarja?

Verjetno sem kaj pozabil, smo ravno pred partijo in smo odprli debato :D

RejZoR ::

Mi smo vedno priredil vse skupaj. Korupcija, posli pod mizo, nezakoniti kediti itd, to spada k monopoliju :D Edino kar je še vedno držalo je bilo število pik od kock. Tega se ni nikol spreminjalo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MIHAc27 ::

Po pravilih.. ko 1. prideš na zemljo in imaš že vse iste barve lahko postaviš 1 hišo. Ko drugič prideš 2.,...

Mi smo se šli vedno tako, da lahko postaviš takoj tudi 10 hotelov, samo da imaš denar.
Pa če si ga prodal si dobil polno ceno zanj, ne samo polovico.

polpo ::

martincek1 je izjavil:

Zivjo,

Pred casom smo kupili nov monopoly, tisti bancni in opazamo, da je igra precej krajsa (1.5h) kot vcasih (do4h). Fora je redvsem v tem, da si po par krogih med samo prodamo kartice, po tem pa pocasi en prevlada in zaradi malo denarja v obtoku ostali hitro baankrotirajo.

Zanima pa me sledece:

Se greste vi monopoly cisto po pravilih? Mogoce veste, ce se novi v pravilih razlikuje od starega ali ne? (tukaj hitro zmanjka denarja). Je prodajanje kartic drugim igralcem dovoljeno ali se caka, da nekdo nima denarja?

Verjetno sem kaj pozabil, smo ravno pred partijo in smo odprli debato :D

V starih pravilih, ko si na vrsti lahko od koga odkupiš karte za denar, karte ali pa oboje skupaj, kot se oba zmenita. Za nova pa ne vem, stara so tu -> http://www.hasbro.com/common/instruct/m...

Jah res, da ga nisem že dosti časa igral, ampak treba mislit v naprej, če je veliko igralcev, ne vem če je pametno si tako med sabo kartice prodajat(edino če je res dobra kupčija), ker potem seveda začne en takoj hiške gradit in pobirati denar, ko prideš na njegovo polje...

MIHAc27 je izjavil:

Po pravilih.. ko 1. prideš na zemljo in imaš že vse iste barve lahko postaviš 1 hišo. Ko drugič prideš 2.,...

Mi smo se šli vedno tako, da lahko postaviš takoj tudi 10 hotelov, samo da imaš denar.
Pa če si ga prodal si dobil polno ceno zanj, ne samo polovico.

Tako smo tudi mi igrali dolgo časa nazaj, ker nismo imeli pravil :D
To je v novih pravilih? V starih piše, da lahko kadarkoli med tvojo in igralčevo potezo kupiš hiše/hotele samo, da jih enakomerno gradiš po pravilih.
FAQ od starih pravil je: http://richard_wilding.tripod.com/faq.h...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polpo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google se je lani izognil plačilu treh milijard evrov davkov

Oddelek: Novice / Rezultati
4015122 (12720) tikitoki
»

Priprava avtomobila na tehnični pregled (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5415150 (13579) Izbeglica
»

V Kanadi ostaja dostop do interneta z neomejenim prenosom

Oddelek: Novice / NWO
238788 (7261) Ziga Dolhar
»

Googlov monopoli se začenja znova (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
758074 (5072) dejanslo
»

Družabne igre (Monopoly)

Oddelek: Loža
1914016 (13316) iration

Več podobnih tem