Forum » Strojna oprema » Shranjevanje energije
Shranjevanje energije
Šolar ::
Se lahko na PC-ju naštima tako, da bi se elektrika delno porabila delno pa shranila za primer ob izpadu elektrike (kot laptop)
Lp
Lp
XĐĐĐ
Janac ::
[D]emon ::
UPSi niso za to, da bos ob primeru izpada elektrike napajal celoten racunalnik preko njih. Vsaj taki za domace uporabnike ne. Industrijske variante so pa povsem druga stvar. Ampak tisti pridejo z ustrezno ceno.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Šolar ::
Zadnjič je štrom vrglo ven, jaz pa sem glih delal referat za ZGOdo (25 strani) + PP
Zato sprašujem
Zato sprašujem
XĐĐĐ
negotiator ::
tole je pa manjša industrijska verzija:
Ja, pač kupiš ups: http://www.anni.si/trgovina/ups-in-pren...
Zadnjič je štrom vrglo ven, jaz pa sem glih delal referat za ZGOdo (25 strani) + PP
Zato sprašujem
Ja, pač kupiš ups: http://www.anni.si/trgovina/ups-in-pren...
All easy problems have already been solved.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: negotiator ()
Dr_M ::
UPSi niso za to, da bos ob primeru izpada elektrike napajal celoten racunalnik preko njih.
Seveda je, ne sicer za dolgo, ampak toliko, da lahko v miru zakljucis z delom.
Mislil sem, da bi shranjeval v napajalniku
Kje v napajalniku? Prenosnik ima baterijo, desktop je pac nima.
Pa zakaj nisi shranil medtem, ko si delal referat? Ampak to zadnjič je bilo že kak mesec nazaj verjetno? :D
Tilen ::
Nobenega UPS-a ne rabiš za dokončanje seminarske naloge ali referata. Na 30 sekund delaj sinhronizacijo v poljuben oblak in to je to.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
UPSi niso za to, da bos ob primeru izpada elektrike napajal celoten racunalnik preko njih.
Seveda je, ne sicer za dolgo, ampak toliko, da lahko v miru zakljucis z delom.
Mislil sem, da bi shranjeval v napajalniku
Kje v napajalniku? Prenosnik ima baterijo, desktop je pac nima.
Tudi, če bi jo desktop imel, ne bi dolgo zdržala. UPS itak ima baterijo, pa se ve, da normalen majhen ups ne zdrži dolgo.
[D]emon ::
Word in podobno tako ali tako avtomatsko shranjujejo.
UPSi za domace uporabnike pa so, za razliko od industrijskih, namenjeni predvsem temu, da lahko varno in brez problema shranis kar imas odprto &c.
UPSi za domace uporabnike pa so, za razliko od industrijskih, namenjeni predvsem temu, da lahko varno in brez problema shranis kar imas odprto &c.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Isotropic ::
joze67 ::
Če ti je enkrat vrglo ven, potem nimaš kaj kupovati UPSa. To je strošek, ko pa čez par let spet izgine elektrika se izkaže, da (1) te ni zraven (ravno na WC-ju, sosedi, kjerkoli) in ko prideš do računalnika in se spomniš, da nisi shranil, je baterija že šla in (2) v tem času so akumulatorji že šli po gobe.
Če elektrike zmanjka pogosto, si ga pa le omisli. Koristen predvsem pri kratkotrajnih izpadih, ki bi sicer samo resetirali PC.
Sicer pa, JESUS SAVES. Nisem še videl gesla, JESUS had UPS.
Če elektrike zmanjka pogosto, si ga pa le omisli. Koristen predvsem pri kratkotrajnih izpadih, ki bi sicer samo resetirali PC.
Sicer pa, JESUS SAVES. Nisem še videl gesla, JESUS had UPS.
BorutK-73 ::
UPS pride kar prav.
Prvo ti ščiti računalnik pred nenadnim izklopom, preprečuje nihanja, tudi pepreči sunke od strel (do neke meje). Letošnjo zimo ko smo imeli žled (preden je potrgalo kable) je UPS preprečil izpad vsaj 50 krat, tudi poleti ko so nevihte in strele včasih zmanjka elektrike za pol sekunde kar je dovolj da se računalnik ustavi, pri TV ali lučeh še opaziš ne.
Prvo ti ščiti računalnik pred nenadnim izklopom, preprečuje nihanja, tudi pepreči sunke od strel (do neke meje). Letošnjo zimo ko smo imeli žled (preden je potrgalo kable) je UPS preprečil izpad vsaj 50 krat, tudi poleti ko so nevihte in strele včasih zmanjka elektrike za pol sekunde kar je dovolj da se računalnik ustavi, pri TV ali lučeh še opaziš ne.
za pol sekunde kar je dovolj da se računalnik ustavi
Odvisno, kako veliki so kondenzatorji v napajalniku in kaj tisti hip delaš na računalniku, meni do ene pol sekunde še zdrži.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28021 (9432) | Vuli |
» | AMD izdal program za izdelavo RAM-diskaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 11980 (8780) | k4vz0024 |
» | UPS in fotovoltaikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7061 (6566) | G-Rega |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10422 (8361) | Pyr0Beast |
» | Informativno vprasanje o prenapetostni zascitiOddelek: Strojna oprema | 1547 (1336) | Mercier |