» »

USB na Serial adapter - kratek stik

USB na Serial adapter - kratek stik

Ribič ::

Živjo,

Nekaj me zanima. Na ebay-u sem kupil dva USB2 => RS232 adapterja, ki sem jih želel uporabljati za povezovanje raznih starejših naprav z računalnikom. Gre za neka cenejša modela adapterja z modrim plastičnim ohišjem in "srebrno" žico. Zadeva zgleda takole:
To sicer ni moj prvi adapter, saj sem v preteklosti že kupil enega v trgovini za 20€. Ta je deloval čisto normalno in je znotraj ohišja imel nek SMD čip kot vmesnik. Ta dva z ebay-a pa sta bila po 1.5€ in znotraj nimata nobene SMD komponente, le neko črno bunko - očitno gre za neko epoxi lepilo, ki prekriva spodaj natisnjeno vezje.

No v glavnem sem resno začel dvomiti v kvaliteto teh izdelkov, skrbi me pa, ker so ti modeli kao eni najbolj prodajanih na ebay-u. Prvič sem ta adapter z ebay-a uporabil v službi, kjer sem nato čudežno "skuril" neko ne preveč poceni napravo. Sicer smo jo nato uspeli popraviti, vendar tega adapterja nisem uporabil več - uporabil sem prejšnjega, ki je lepo deloval normalno. Vredu, danes pa zopet poskusim doma omenjeni adapter z ebay-a priklopiti na nek malo boljši router. V Windows se sploh gonilnik ni hotel inštalirati, zato sem šel v Linux, kjer ga je zaznal normalno. Nato serijca priklopim na router, zaženem terminal in na koncu na router priklopim še napajanje - 18VDC adapter. V tistem momentu je na konektorju skočila velika iskra, zato sem zadevo takoj odklopil (na srečo routerja nisem skuril). Ko router priklopim na napajanje brez serijca, se nič ne bliska. Tudi on starejši serijc iz trgovine nič ne bliska.

Zanima me zakaj se pri ta "novem" serijcu bliska. Mar je res tale kitajska kvaliteta tako zanič? Trenutno imam dva serijca na zalogi, ki bosta šla kmalu v smeti.

Duhec ::

Za začetek bi jaz izmeril kakšno voltažo in na katerih pinih imaš na rs232 D9 konektorju. Vštekaj samo v usb in izmeri vse pine od 1 do 9 ter seveda ohišje/okovje, da se kakšna parazitna napetost ne sprehaja gor pa bo bolj jasno, če ni kaj narobe zvezano v modri notranjosti.
Pazi, da pri meritvi ne narediš kratkega stika med pini !
http://blackbird.si/

Ribič ::

Živjo!

Meni se tudi zdi, da obstaja neka parazitna napetost. Samo čudno se mi zdi, ker je router priklopljen preko adapterja oz. switcherja, ki naj bi imel izhod ločen od omrežne napetosti. Na računalniškem USB portu pa je itak ozemljitev na ohišju.

ender ::

Pazi pri teh poceni adapterjih - kitajci šparajo kjer se da, in dobiš potem adapter, ki ti 12V RS232 priključi neposredno na 5V USB.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

...:TOMI:... ::

Ampak, ti pa si talent. S temi kitajskimi jajci si že naredil kar nekaj škode in potem še kar nekaj rineš z glavo skozi zid. Škoda, ker ti ni še tega routerja skurilo, ker si tako trmast.

Sedaj pa vzemi ta kitajska jajčka in jih vrzi v smeti!
Tomi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp48g serial port v PC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111007 (604) AštiriL
»

Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595106 (4380) T-Mac
»

Poceni managed switch in router za učenje

Oddelek: Omrežja in internet
222760 (2018) He-Man
»

Kakšen upor potrebujem, da znižam voltažo (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5411791 (11371) einstein :P
»

Prenosnik z RS 232 portom

Oddelek: Loža
193400 (1182) DimmniBurek

Več podobnih tem