» »

Strmoglavil malezijski 777 v Ukrajini

Strmoglavil malezijski 777 v Ukrajini

Temo vidijo: vsi
««
2 / 33
»»

bluefish ::

Ja?

jype ::

Mhm, Ukrajina predvsem zato, ker ni nastavila riti Rusiji in je, podobno kot mi proti Janši, protestirala proti petokolonašu Janukoviču.

FireBurn ::

Če je tisto res, da Kijev ni zaprl zračnega prostora, ko bi bilo potrebno, so krivi tudi oni ! Kaj je res pa verjetno itak nikoli ne bomo izvedeli...

jype ::

FireBurn> Kijev ni zaprl zračnega prostora, ko bi bilo potrebno

Kako pa naj Kijev ve, kakšno šaro Rusi vozijo v Ukrajino, kadar ne nadzoruje celotne meje?

Mipe ::

Hm.

Soon will be shot down over the ruins of the liner packed full of innocent euro-tourists. Tse will be the occasion for the official invitation to NATO. So I see.

https://twitter.com/vesti_kpss/statuses...

Naključje? Ali preroško videnje?

nokkj ::

Kriva je EU in njen kurčev trgovski sporazum.

Daedalus ::

Krivi sta itak obe strani...


Ti se kr tolaži, če zaradi tega lažje podpiraš ruske rabote v Ukrajini.

Kaj je res pa verjetno itak nikoli ne bomo izvedeli...


Itak da ne. Proruski domoljubi ne bojo dovolili dostopa do razbitin neodvisnim preiskovalcem. Ergo, zgledajo krivi ko sam hudič.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

s6c-gEL ::

V proruskih cajtgih pišejo o tem:
http://www.liveleak.com/view?i=e57_1404...

http://rusvesna.su/news/1404041521

In Donetsk, Donetsk Army Special Forces soldiers People's Republic captured the garrison of missile troops, anti-aircraft missile defense regiment number A-1402. In service parts are powerful air defense system of long-range detection and destruction of air targets.

The press service of the Interior Ministry of Ukraine in Donetsk region confirmed this information: "In Donetsk representatives" DNR "seized the military part number A-1402."

Military unit A1402 (Donetsk SAM regiment) formed in the village Alexeevka Belgorod-Dniester region Odessa region. In 2007, was made part of the redeployment of A1402 in Donetsk.

Donetsk missile regiment performs tasks for the protection of the eastern borders of the state and the protection of important industrial centers of Donbass air.

Recall that the Slavic and Donetsk shares 113 km. Depending on the modification of the air defense system "Dome" is capable of detecting targets at a distance of 150 km, the working range hitting target - setting fire propelled air defense system "Buk" in the area of 20 km.

Photos previously made in the / h number A-1402.



http://www.nytimes.com/2014/07/18/world...
also noted that three of the top leaders of the separatist movement -- Alexander Borodai, the prime minister of the self-declared Donetsk People's Republic; Igor Strelkov, the republic's defense minister; and Pavel Gubarev, its governor -- are Russian citizens._

Sami Ukrajinci v samooklicani Doneški republiki ja.

jype ::

nokkj> Kriva je EU in njen kurčev trgovski sporazum.

Ki bi Ukrajini omogočil dostop do znatno večjega trga, kot je Rusija.

Daedalus ::

Kriva je EU in njen kurčev trgovski sporazum.


Kriv ja Janša, to je očitno. Še en, ki se mora malo potolažiti...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

FireBurn ::

Daedalus je izjavil:

Krivi sta itak obe strani...


Ti se kr tolaži, če zaradi tega lažje podpiraš ruske rabote v Ukrajini.

Kaj je res pa verjetno itak nikoli ne bomo izvedeli...


Itak da ne. Proruski domoljubi ne bojo dovolili dostopa do razbitin neodvisnim preiskovalcem. Ergo, zgledajo krivi ko sam hudič.



Nič se ne tolažim, briga mene in za Ukrajince in za Ruse, ki so itak v večji meri krivi za to kar se dogaja v Ukrajini, ampak Američanom in EU si pa tud ne bom dal prat možganov :)

Mipe ::



Ujet trenutek padca letala MH17.

Smrekar1 ::

bluefish je izjavil:

Kaj ko bi pred vsesplošnim obtoževanjem počakali na konkretnejše informacije oziroma preiskavo?


https://translate.google.com/translate?...

Nah. Proruski uporniki so ob isti uri in na isti lokaciji menda sestrelili Ukrajinsko tovorno letalo. Problem je v tem, da Ukrajinci niso izgubili nobenega takega letala. Dokaj jasno je kaj se je zgodilo.

nokkj ::

jype je izjavil:

nokkj> Kriva je EU in njen kurčev trgovski sporazum.

Ki bi Ukrajini omogočil dostop do znatno večjega trga, kot je Rusija.


Ja, standaren način delovanja ZDA in EU, glavno da so profiti, koliko ljudi pri tem umre, je pa vseeno. EU se malo lajša vset z "humanitarno pomočjo", je pa čisto ista.

FireBurn ::

Agencija Interfax poroča, da je bilo letalo sestreljeno. Let MH17 je letel iz Amsterdama v Kuala Lumpur, sprva so poročali, da je bilo na krovu 295 oseb, 280 potnikov in 15 članov posadke. Z notranjega ministrstva so zdaj sporočili, da je mrtvih več kot 300, med njimi 23 ameriških državljanov.

vir: žurnal24 (ja nazaj so) :)

s6c-gEL ::

http://www.businessinsider.com/malaysia...
A Boeing 777 Malaysia Airlines passenger plane from Amsterdam to Kuala Lumpur crashed in eastern Ukraine around 10:00 EDT.



to je 16:00 po Kijevskem času.
http://www.timeanddate.com/worldclock/f...



http://ria.ru/world/20140717/1016409306...
"Around 16:00 local time flew over the city of An-26. We saw him hit a rocket, there was an explosion, the plane went to the ground, leaving a black smoke. Fell from the sky, some debris," - said one of the local residents. As acknowledgment of the source said the video provided.

Tarzan ::

Ne vem, kdo bi pri zdravi pameti želel leteti tam mimo, razen, če ima samomorilske želje. Potniška letala imajo beacon, ki nedvomuno sporoča, da gre za civilno letalo in ni šans, da bi ga nekdo kar tako sestrelil, sploh ne na potovalni višini.

Ajd, da so dobili donetski separatisti novo igračo in so streljali vsepovprek in zdaj zadeli še potniško letalo - to bi bilo še nekako mogoče ampak malo verjetno, da bi pa ruska vojska streljala na civilno letalo je pa popolnoma idiotsko razmišljati. Ruska vojska ima malenkost preveč izurjeno vojsko in preveč natančno vojaško opremo. Glede na vse, sem prepričan, da imajo na ozemlje vzhodne ukrajine iz vseh smeri usmerjene antene in pridno vlečejo na ušesa.

Po oklevanju EU z uvedbo sankcij je amerika morala poseči po katalizatorju, da se še danes vse skupaj na hitro sprocesira.




Me res zanima, kaj bi s sestrelitvijo pridobili ukrajinski separatisti.
Kaj bi dobili Rusi?
Kaj bi dobil Kiev, Kaj bi dobile ZDA?

Edino enim od naštetih ustreza, da se kriza naprej stopnjuje.

Mipe ::

@Tarzan: vprašanje je, če je mobilna protiletalska opremljena s sistemom, ki bi zaznal ta civilni "beacon".

s6c-gEL ::

Ruska vojska ima malenkost preveč izurjeno vojsko in preveč natančno vojaško opremo. Glede na vse, sem prepričan, da imajo na ozemlje vzhodne ukrajine iz vseh smeri usmerjene antene in pridno vlečejo na ušesa.

Korean Air Lines Flight 007 @ Wikipedia

Saj Ameri niso nič boljši Iran Air Flight 655 @ Wikipedia .



Ne vem, kdo bi pri zdravi pameti želel leteti tam mimo, razen, če ima samomorilske želje.

Do danes vsi glavni avio prevozniki (lufthansa, air france...).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

Mipe ::

Ukrajinci že imajo izkušnje: Siberia Airlines Flight 1812 @ Wikipedia

Pšenični ::

Problem je, da je to območje zaprto že nekaj časa za komercialni promet.

Zdej je nekdo pač poslal letalo čez vojno območje in je blo sestreljeno. Namerno. Nad tem območjem se odvijajo klučni boji za uničenje južega krila ukrajinske vojske, ki je obkoljena v tem področju ob ruski meji. Že nekaj dni. Tega na RTV ju seveda ni.

Najmanj polovica potnikov iz držav evropske unije in 23 Američanov, veliko je tudi otrok (80). Kdo je usmeril potniško letalo nad zaprto vojno območje. To mene zanima. Zanima me tud, kaj bojo naredili američani (23 potnikov), ker če se spravijo bombandirat ruse, pol bo treba nabavit jodove tablete.

Menda je par km stran bil tudi ukrajinski transportni avijon, ki je poskušal dostavilt pomoč obkoljenim enotam.

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Mobilna protiletalka sodeluje z radarskim sistemom in vsemi mogočimi pomožnimi sistemi. Tega transponderja ni problem zaznat, samo poslušat moraš. Zadeva je vgrajena že od druge svetovne vojne in omogoča komunikacijo letal z radarskimi sistemi za nadzor zračnega prometa in pomagajo pri izogibanju letal da ne trčijo.

pri 10 kilometrih višine ne more vsak šupak s 5 minutami preveč sestrelit letala. Šupak, ki pa ga lahko doseže, ga pa z največjo lahkoto lahko posluša stotine kilometrov, preden sploh prileze v domet.

FireBurn ::

"proruski uporniki našli črno skrinjico"

vir:rtvslo

s6c-gEL ::

Ta "preiskava" bo ena velika farsa.

Mipe ::

O fant... Putin naj bi na poletu domov iz Južne Amerike vendarle preletel Ukrajino: President Putin's plane might have been the target for Ukrainian missile - sources
"I can say that Putin's plane and the Malaysian Boeing intersected at the same point and the same echelon. That was close to Warsaw on 330-m echelon at the height of 10,100 meters. The presidential jet was there at 16:21 Moscow time and the Malaysian aircraft - 15:44 Moscow time," a source told the news agency on condition of anonymity.

"The contours of the aircrafts are similar, linear dimensions are also very similar, as for the coloring, at a quite remote distance they are almost identical", the source added.

Tarzan ::

Zdaj naj pa skrinjico hitro prevlečejo čez mejo v Rusijo. Amerika ima nad Ukrajino kup satelitov in po vsej verjetnosti ne bo težav s preiskavo posnetkov. Potem se naj pa še skrinjica izjasni in bomo videli kje se srečajo. Mogoče (kao) ne bodo mogli odpret črne skrinjice, mogoče (kao) ne bodo imeli nobenih uporabnih fotk s satelitov.

Francka, daj kokice, ljudje umirajo.

s6c-gEL ::

"The contours of the aircrafts are similar, linear dimensions are also very similar, as for the coloring, at a quite remote distance they are almost identical", the source added.

Ja itak so z daljnogledom gledali in iskali "Putinovo" letalo na 10k m višine in 800 kmh.

Potem se pa kurčev ruski Sam ni hotel prižgati ko je letel Putin mimo in so Ukr od jeze v solzah užgali enega po MH17.
kremenčkovi press.



Letalo je preletelo celotno Ukrajino, sestrelili pa so ga na meji z Rusijo.

Proruska logika: bili so Ukrajanci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

Mipe ::

Dokler nisem slišal za Putinov prelet Ukrajine, sem največjo verjetnost pripisal trigger-happy upornikom s tistim BUK-om. Zdaj pa je tisti prelet in sestrelitev letala, ki je letelo tako rekoč na isti liniji v manj kot enourniem razmiku, nekam veliko naključje.

Bo treba počakat na preiskavo. Črna škatla bojda že potuje v Moskvo (uporniki ne zaupajo preveč Kijevu).

ahac ::

Črna škatla bojda že potuje v Moskvo (uporniki ne zaupajo preveč Kijevu).

Sigurno nočejo nič skrit. Verjetno bodo gor dobil kar posnetek pilota, ki reče: "Ukrajina strelja na nas, ker mislijo, da smo Putin!" /s
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Mipe ::

Pilot ne bi mogel vedeti, kdo strelja nanj. Nič takega ne piše v škatli. Bi pa lahko ugotovili, kako je bilo letalo uničeno - največ to.

Mogoče pa bi posnetki pogovora z Kijevsko kontrolo lahko kaj nakazali - če so jih namenoma poslali tja ali pa ni bilo nič posebnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

pegasus ::

Če je bila raketa vredna svojega denarja, potem bo na črni skrinijci samo nič posebnega --- nič posebnega --- nič posebnega --- klik, konec posnetka.

iggy ::

Hey, you're fat!

Matako ::

No vsekakor je zanimiva letalska družba, ki operira z letali nad območjem, kjer je bilo dobesedno prejšnji teden sestreljeno ukrajinsko vojaško tovorno letalo (in sploh ne prvo) na precejšni višini, da o ostalih prej ne govorimo...

Moraš imeti kar cohones, da greš letet na tako območje. Po drugi strani je ena malezijska družba letos dobesedno izgubila enega neznano kje.

Mipe je izjavil:

Dokler nisem slišal za Putinov prelet Ukrajine,


Ja itak. Zdaj je pa kar naenkrat Putin letel ravno takrat. Ziher.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ahac ::

Pilot ne bi mogel vedeti, kdo strelja nanj.

V ruskih zgodbicah je vse možno.

Npr. ena od njihovih televizij je že našla potne liste in to popolnoma nepoškodovane!


Potegnil so jih iz požganih in krvavih trupel, ampak so pa kot novi. Vidiš, to so ruski čudeži in če bodo Rusi preiskoval, se bo sigurno zgodil še kakšen.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Double_J ::

Mipe je izjavil:

O fant... Putin naj bi na poletu domov iz Južne Amerike vendarle preletel Ukrajino: President Putin's plane might have been the target for Ukrainian missile - sources
"I can say that Putin's plane and the Malaysian Boeing intersected at the same point and the same echelon. That was close to Warsaw on 330-m echelon at the height of 10,100 meters. The presidential jet was there at 16:21 Moscow time and the Malaysian aircraft - 15:44 Moscow time," a source told the news agency on condition of anonymity.

"The contours of the aircrafts are similar, linear dimensions are also very similar, as for the coloring, at a quite remote distance they are almost identical", the source added.


Iz Varšave v Moskvo, se ne leti skozi Ukrajino, temveč skozi Belorusijo.
Dve šivanki...

Matako ::

Igor Strelkov, Russian rebel leader in East-Ukraine, confirmed they shot down what they thought was a Ukrainian military plane #KL4103 #MH17


Vodka in AA se ne mešata najbolje.

Je pa res, da Strelkovi fantje imajo kvečjemu namerilne radarje - tako da razen po logiki ne bi mogli ugotoviti tipa... in ravno niso znani po logiki.
/\/\.K.

vorantz ::

Matako je izjavil:

No vsekakor je zanimiva letalska družba, ki operira z letali nad območjem, kjer je bilo dobesedno prejšnji teden sestreljeno ukrajinsko vojaško tovorno letalo (in sploh ne prvo) na precejšni višini, da o ostalih prej ne govorimo...

Moraš imeti kar cohones, da greš letet na tako območje. Po drugi strani je ena malezijska družba letos dobesedno izgubila enega neznano kje.

Mipe je izjavil:

Dokler nisem slišal za Putinov prelet Ukrajine,


Ja itak. Zdaj je pa kar naenkrat Putin letel ravno takrat. Ziher.


>ena
ista :D

Mipe ::

ahac je izjavil:

Pilot ne bi mogel vedeti, kdo strelja nanj.

V ruskih zgodbicah je vse možno.

Npr. ena od njihovih televizij je že našla potne liste in to popolnoma nepoškodovane!


Potegnil so jih iz požganih in krvavih trupel, ampak so pa kot novi. Vidiš, to so ruski čudeži in če bodo Rusi preiskoval, se bo sigurno zgodil še kakšen.

Trupla so bila raztresena po velikem območju - 10km se mi zdi? Niso bili vsi požgani, očitno je letalo razpadlo v zraku in jih je posrkalo ven. Zato so potni listi preživeli - bili so na varnem v denarnicah in torbah.

Tudi usodnega 9/11 so našli nepoškodovane potne liste.

Matako ::

Ne bluzi. Ti potni listi so padli kvečjemu s skake police ne z več km.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mipe ::

Gremo naredit eksperiment? Da kdo za letalsko karto? Ne, bo kar toplozračni balon dosti. Pa eno damsko torbico, prosim.

ahac ::

Trupla so bila raztresena po velikem območju - 10km se mi zdi? Niso bili vsi požgani, očitno je letalo razpadlo v zraku in jih je posrkalo ven. Zato so potni listi preživeli - bili so na varnem v denarnicah in torbah.


OK, recimo, da je bilo tko.

In prva stvar, ko jo gre novinar delat... je brskanje po denarnicah žrtev in nabiranje nepoškodovanih potnih listov za prispevek?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Smrekar1 ::

Mipe je izjavil:


Trupla so bila raztresena po velikem območju - 10km se mi zdi? Niso bili vsi požgani, očitno je letalo razpadlo v zraku in jih je posrkalo ven. Zato so potni listi preživeli - bili so na varnem v denarnicah in torbah.

Tudi usodnega 9/11 so našli nepoškodovane potne liste.


Malo čudno je, da imajo novinarji, ki si ogledujejo nesrečo letala v vojnem območju čas zbirati potne liste, da naredijo neko brezvezno fotografijo. Ni nemogoče, je pa zelo čudno.

Pšenični ::

http://www.dailymail.co.uk/news/article........April.html

"European Aviation and Safety Agency warned pilots to avoid Ukraine in April
British, European and US aircraft banned from overflying the warzone
Crash investigators will probe the aircraft's flight plan following the disaster
Aviation experts fear the jet entered the warzone to save burning fuel".

Torej se že poraja vprašanje, kako to, da je letalo letelo čez vojno območje.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Kdo pravi, da so bili novinarji prvi na sceni? In manj brezveznih fotografij je več kot dovolj, vendar so iz očitnih razlogov neprimerne za objavo. Med njimi so fotografije otrok, en dojenček je začuda ostal navidezno cel po padcu, žal ne živ. Če dojenček lahko ostane v enem kosu, lahko tudi potni list, mar ne?

Moram lepit sliko tistega dojenčka? Ne, ne bom.

Matako ::

Pšenični je izjavil:


Aviation experts fear the jet entered the warzone to save burning fuel".


Ej, samo ti malezijski piloti so na drogah ali kaj. Sploh po prejšni katastrofi letos bi bilo dobro odpreti vprašanje, ali so sploh za v zrak...

Mipe je izjavil:

Kdo pravi, da so bili novinarji prvi na sceni? In manj brezveznih fotografij je več kot dovolj, vendar so iz očitnih razlogov neprimerne za objavo. Med njimi so fotografije otrok, en dojenček je začuda ostal navidezno cel po padcu, žal ne živ. Če dojenček lahko ostane v enem kosu, lahko tudi potni list, mar ne?

Moram lepit sliko tistega dojenčka? Ne, ne bom.


Človek. Spusti žogo. Res.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mipe ::

Ti si tisti, ki ne verjame, da stvari lahko ostanejo cele po 10km padcu.

Smrekar1 ::

Mipe je izjavil:

Kdo pravi, da so bili novinarji prvi na sceni? In manj brezveznih fotografij je več kot dovolj, vendar so iz očitnih razlogov neprimerne za objavo. Med njimi so fotografije otrok, en dojenček je začuda ostal navidezno cel po padcu, žal ne živ. Če dojenček lahko ostane v enem kosu, lahko tudi potni list, mar ne?

Moram lepit sliko tistega dojenčka? Ne, ne bom.


Letalo se je skršilo pred približno 4 urami, novinarji so morali najprej priti tja, slike so že nekaj časa gor ... prav dosti drugega dela že niso imeli.

AngelOfDeath ::

Mipe je izjavil:

ahac je izjavil:

Pilot ne bi mogel vedeti, kdo strelja nanj.

V ruskih zgodbicah je vse možno.

Npr. ena od njihovih televizij je že našla potne liste in to popolnoma nepoškodovane!


Potegnil so jih iz požganih in krvavih trupel, ampak so pa kot novi. Vidiš, to so ruski čudeži in če bodo Rusi preiskoval, se bo sigurno zgodil še kakšen.

Trupla so bila raztresena po velikem območju - 10km se mi zdi? Niso bili vsi požgani, očitno je letalo razpadlo v zraku in jih je posrkalo ven. Zato so potni listi preživeli - bili so na varnem v denarnicah in torbah.

Tudi usodnega 9/11 so našli nepoškodovane potne liste.


Tukaj še odpirajo te pasoše...

edit: Slovnica

Matako ::

Mipe je izjavil:

Ti si tisti, ki ne verjame, da stvari lahko ostanejo cele po 10km padcu.


Jaz sem tisti, ki ne verjame nikomur. Predlagam enako tebi - sploh zdaj, ko bodo zalaufale teorije zarot z vseh koncev in strani.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

FireBurn ::

 Primerjava Putinega in Malezijskega letala

Primerjava Putinega in Malezijskega letala

««
2 / 33
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Sodišče odločilo: Rusi krivi sestrelitve MH17

Oddelek: Loža
472446 (1779) MrStein

Vojaška premoč na nebu-teoretični primer (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21827292 (23505) fikus_
»

Wikileaks: NSA vsaj dve desetletji prisluškovala nemškem vrhu

Oddelek: Novice / NWO
3219871 (17703) Martin Krpan

Več podobnih tem