» »

Adobe After Effects problem

Adobe After Effects problem

RatedR ::

Lep pozdrav, imam težavo v programu After Effects, in sicer ko poskušam "render-at" video, ki sem ga spravil skupaj, mi ne začne render-at pri želenem času, temveč nekje drugje.

Če rabite več informacij, odpišite.
Hvala
  • spremenilo: RatedR ()

gddr85 ::

in and out moraš označit na timeline

Rippy ::

Pod številkami na timelinu imaš malo večji sivi pas z rumenimi robovi, nastavi ga na željeno pozicijo (začetek in konec) in bo izrisovalo samo to sekcijo. Če pa uporljaš Adobe Media Encoder za izris pa na žalost tega ne upošteva ampak boš moral kompozicijo prestaviti in skrajšati na željeno dolžino.

gddr85 ::

sej gre tud v media encoder, vtipkaš cifre oz. povlečeš isto timeline ko klikneš nastavitve output fajla

RatedR ::

Hvala, zdaj dela!

mitkos ::

Bom kar tukaj napisal svoj "problem z after effectom". Imam za narest video oziroma photo slideshow pa me zanima, ker imam kar nekaj fotografij, če se da da bi eno uredil, da pride na zaslon, se malo poveča in premakne ter nato gre iz zaslona, ter nato da bi vse te nastavitve (transform) position, scale, prekopiral na vse ostale slike. Je možno kopiranje teh parametrov ali kako narediti najbolj preprosto da se mi bodo vrtele slike z malo elegantnega premikanja. Slik je cca 150.

Hvala.

gddr85 ::

hm, copy (ctrl_c) transform od prve in potem paste (_v) na ostale, bi moral delat afaik

mitkos ::

Ok to gre. Ne vem zakaj mi, ko sem probal ni delalo. Ima kdo še idejo kako čim bolj ekonomično narest tak photo slideshow. Da bi naredil nek action in ga potem za vse slike uporabil?

eric_cartman ::

mitkos je izjavil:

Ok to gre. Ne vem zakaj mi, ko sem probal ni delalo. Ima kdo še idejo kako čim bolj ekonomično narest tak photo slideshow. Da bi naredil nek action in ga potem za vse slike uporabil?


Action-a nimaš. Vsaj ne za to, kar ti delaš. Lahko pa si izdelaš template. Se pravi, ko tako animacijo narediš za 1 sliko, jo spraviš v nov composition (pre-compose). Recimo to kompozicijo poimenuješ slika 1. Potem pa sliko dupliciraš (CTRL + D), pomakneš naprej po timeline-u, nujno moraš duplicirati tudi composition zgoraj v project zavihku. V tem koraku bi ti moralo zgoraj v zavihku project kazati "slika 1", "slika 2". Spodaj na timeline-u pa "slika 1" in še enkrat "slika 1". Nato se postaviš na "sliko 1", ki si jo dupliciral. In primeš medtem ko držiš tipko ALT "slika 2" v project zavihku in jo odneseš na "slika 1" na timeline-u. Spodaj se bo takoj spremenila "slika 1" v "slika 2". To ponavljaš za N slik. Sedaj si ohranil celotno identično animacijo in hrati ločil dva composition-a. Composition moraš pa ustvarit zato, ker boš nove slike, ki jih boš vnašal notri, nesel kar direktno v composition.

Če bi želel le prelive med slikami z opacity-jem, potem jih uvoziš v Premiere in jih daš na timeline. Tam maš tipko, da ti jih kar avtomatizira (mislim, da je automate to sequence) in te tudi vpraša na koliko sekund naj se slika zamenja in koliko časa naj traja preliv.

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

P.S. Template je uporaben, če boš to rabil večkrat, sicer je bolj smiselno in časovno manj potratno če le kopiraš keyframe in jih prilepiš na druge slike.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zbrisati sliko na FB-ju??

Oddelek: Pomoč in nasveti
215308 (4973) ejQ
»

Adobe premiere Pro > Foto

Oddelek: Programska oprema
51052 (971) Tear_DR0P
»

Pretvarjanje avi v DVD

Oddelek: Zvok in slika
151638 (1402) krneki
»

Adobe Premiere

Oddelek: Programska oprema
91780 (1609) marS
»

Flash (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
754202 (3361) kleDo

Več podobnih tem