» »

Instalacija printerja

Instalacija printerja

matjaz000 ::

Imam printer samsung scx 4725 fn, ki sem ga dosedaj imel priklopljenega direkt v računalnik preko usb. Sedaj pa bi ga rad imel preko mrežnega priključka. Imam winxp. Priklopil sem ga z utp kablom na modem (lan2). Prav tako je računalnik priklopljen na modem (lan1). Mreže nimam, ker imam samo en računalnik.
Nato sem v nadzorni plošči hotel dodati printer, vendar mi ne najde nobenega printerja. Zanima me ali so potrebne kakšne posebne nastavitve? Videl sem da tudi na samem printerju je možno nastavljati določene stvari (ip, subnetmask,... ). Imam siol internet in modem fritz! Box 7390.
Driverje sem tudi dol potegnil iz samsungove strani, vendar vseeno ne zazna, da je printer priklopljen.

Lp, matjaz
  • polepsal: Mavrik ()

IceBoX ::

Na printerju mu nastavi nek prost IP (verjetno v 192.168.1.x subnetu). Nato pa v windowsih zaženi wizard za dodajanje novega printerja. Vpišeš IP printerja ki si ga prej določil, za driverje je možno da bo povprašal sam tiskalnik, drugače mu samo pokažeš kje so driverji med wizard-om.
Huh...

Kaj si mislil to subnetu?
Kam pa vpišem IP? Sem zagnal dodajanje printerja pa hoče ime printerja? Če pa grem na avtomatsko zaznavanje pa ga ne najde?

lp, matjaz

Mesar ::

Verjetno moreš na printerju v nastavitvah tudi nastavit, ip subnet ...
Your turn to burn!

Na katero vrednost pa nastavim subnet?

Mesar ::

255.255.255.0
Your turn to burn!

Duhec ::

matjaz000 je izjavil:

Imam printer samsung scx 4725 fn, ki sem ga dosedaj imel priklopljenega direkt v računalnik preko usb. Sedaj pa bi ga rad imel preko mrežnega priključka. Imam winxp. Priklopil sem ga z utp kablom na modem (lan2). Prav tako je računalnik priklopljen na modem (lan1). Mreže nimam, ker imam samo en računalnik.
Nato sem v nadzorni plošči hotel dodati printer, vendar mi ne najde nobenega printerja. Zanima me ali so potrebne kakšne posebne nastavitve? Videl sem da tudi na samem printerju je možno nastavljati določene stvari (ip, subnetmask,... ). Imam siol internet in modem fritz! Box 7390.
Driverje sem tudi dol potegnil iz samsungove strani, vendar vseeno ne zazna, da je printer priklopljen.
Lp, matjaz

Prej preberi navodila. Samsung stran, User Manual ver 3.0 English, stran 24/Network setup.
http://blackbird.si/

Sem prebral. Mi je uspelo instalirati printer. Skenerja pa nikakor ne morem. mi je dovolj se ne bom več s tem ukvarjal. očitno so mrežne inštalacije precej "eksotične".

Duhec ::

Mislim, da mrežno skeniranje ni podprto, zgolj tiskanje.
Za skeniranje ga moraš žal priklopiti dodatno preko usb kabla (če je sploh lokacijsko mogoče) ter inštalirati SmarThru sw.
http://blackbird.si/

Bo držalo. Ni možno mrežno skeniranje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop "USB multipraktika" v mrežo (Wifi / ethernet)

Oddelek: Pomoč in nasveti
102789 (2660) NeMeTko
»

Zagon programov z zaklenjenim user accountom

Oddelek: Pomoč in nasveti
5890 (712) gorenjc
»

Laserski tiskalnik za v pisarno?

Oddelek: Kaj kupiti
274328 (3854) barakus
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )