» »

Zagon programov z zaklenjenim user accountom

Zagon programov z zaklenjenim user accountom

Narayan ::

Bom probal biti čim krajši:

1. Postavil sem si mini rač., ki mi bo služil kot file, media, printer server
2. Laufa Windows 7
3. nanj je priklopljen HP F2180 printer, ki seveda ni mrežni, sem ga pa dal v share v domači LAN. Printam lahko, skenirat pa brez HP solution centra ne morem. In tu je problem: če hočem skenirat, moram z RDPjem v mašinco in tam uredit skeniranje. Ampak ker žena tega ne zna (in tudi noče, ker pravi da brezveze kompliciram...), sem zadevo zrihtal (vsaj mislil sem) s tipkami na samem printerju. Vsa vprašanja s strani printerja sem onemogočil, žena samo pritisne na gumb za scan, na serverčku se zgodi skeniranje in slika se pojavi v določeni mapi. AMPAK, to se zgodi samo, ko je nekdo logiran na serverju! Takoj ko se odlogiram ali samo zaklenem desktop, noče skenirat. Takoj ko vpišem geslo, začne delat. Logično pa je, da hočem server imeti zaklenjen.
Zanimivo pa je, da ostali programi delajo normalno (torrenti, media streaming server itn.). Ali se da (in kje) printerju dodeliti dovoljenje, da lahko printa, skenira itn. tudi ko je account zaklenjen ali še boljše - ko ni logiran noben uporabnik. Local Security Policy, Group Policy Editor, register? Ima kdo izkušnje s tem?
Se opravičujem, če sem bil predolg. Hvala.

Lep pozdrav

gorenjc ::

Je bil na mašini, na katero je priklopljen printer, narejen upgrade viste na win7?
Kakšen Os je na mašini, kjer ni možno skenirati?
Je kaj pametnega v logih na mašini, na katero je priklopljen printer in na mašini, iz katere se skenira?

Narayan ::

Ne, bil je pa narejen upgrade iz 7068 verzije na 7600, ker na 7068 (beta) verziji se ni dalo HPjeve programske opreme sploh inštalirati. Oba OSa sta Win7 ultimate. Logov pa res nisem pregledal - event viewer ali kaj drugega?

Da ne bo pomote, printer dela povsem normalno, ampak pod pogojem da je nekdo logiran in da ni trenutno zaklenjen. Problem je samo v tem, da ne znam obiti restrikcije printanja (oz. kakršnekoli druge naloge printerja) v zaklenjenem loginu. Nekje mora bit nastavitev v stilu ''allow activity when locked'' ali nekaj takega.

gorenjc ::

Skoraj verjetno je problem naslednji:če je uporabnik prijavljen(direktno na konzoli ali pa preko rdp-ja) na Win 7 mašini, na katero je priklopljen printer, potem se zažene Hp solution center ali pa kateri od njegovih servisov. Takrat ko se skenira direktno s tipko na printerju,naj se preveri, kateri programi tečejo na win7 mašini, na katero je obešen printer.

Narayan ::

Ko se skenira s tipko, tecejo isti programi, kot bi poklikal. Tu ni problem, problem je da ga ne znam pripravit do tega da lahko izvede funkcijo pri zaklenjeni prijavi - torej prijavljen, ampak zaklenjen z geslom. Zdaj me pac caka in takoj ko vpisem geslo, naredi scan. Tale je res zanimiva...

gorenjc ::

Dobro bi bilo tudi preveriti načrt porabe, ki je aktiven na Win7 mašini, na katero je priklopljen printer. V načrtu porabe je nastavitev glede usb naprav (izklopa). Prav tako je na Usb portu, na katerega je recimo priklopljen printer, zavihek glede upravljanja porabe. Lahko da usb port ni aktiven takrat, ko je problem in je win7 mašina zaklenjena. Vendar bi v tem primeru moral biti problem tako s skeniranjem kot s tiskanjem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB hub (malo drugače)

Oddelek: Kaj kupiti
141931 (1133) Invictus
»

WIN7 priključitev tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
71098 (1016) FiDeK
»

HP tiskalnik v mreži, kako?

Oddelek: Omrežja in internet
132409 (2236) Enterprise
»

TISKALNIK hp deskjet 5150

Oddelek: Strojna oprema
132520 (2086) energetik
»

LaserJet 3015 blem

Oddelek: Strojna oprema
6935 (868) Bug

Več podobnih tem