» »

Grafična kartice v pci-e x4 slotu

Grafična kartice v pci-e x4 slotu

slowie ::

Zdravo!
Torej, na tako težavo še nisem naletel, vi pa gotovo, zato prosim za pomoč:
Imam neko sestavljeno škatlo od HP-ja, ki je do zdaj delala brez dodatne grafične kartice (pač integrirana v plošči), zdaj pa sem vanjo mislil vtakniti Atijevo HD5750-ko.

Ampak, hudiča, ne gre. Kartica namreč zasede 2 mesti, in HP-jevo ohišje očitno enostavno ni dovolj prirejeno, saj je ventilator za hrbtni strani ohišja prevelik in preblizu zadnji reži, zato kartica ne gre noter - se pravi, da je slot x16 na plošči nastavljen tako, da paše v najbolj zgornjo režo, ker pa so ventilatorji od grafike naloženi še višje gor, pač ne gre skupaj.
Sem pa kartico lahko vtaknil v pcie 4x slot, ki je eno mesto nižje, in zato vse skupaj lepo pade not.

Vse skupaj se je lepo zagnalo, ampak zdaj sem brez zvoka.... Zato imam dve vprašanji:

1. ali je grafika razlog, da zvok ne dela (čeprav je zvočna kartica ravno tako integrirana v plošči)? Kako to rešiti, kdo ve?
2. Ali je to sploh smiselna rešitev, vtakniti kartico v 4x slot? Če ni, imate kakšno idejo za drugo rešitev (razen nakupa novega ohišja)?

Evo, hvala že vnaprej in lep pozdrav,
Janez.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

hojnikb ::

en pci-e riser si nabav..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

AlienRR ::

1.) Lahko so ti driveri za grafo prestavili izhod iz 3,5mm na hdmi. To lahko pogledaš z desnim klikom na ikono zvočnika > playback devices > in pogledš če so zvočniki nastaviljeni kot "default device".

2.) Kar je hojnik napisal: PCIe extender
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

slowie ::

Aha, sem že slišal za pci-e riserje, ja. Zdaj vsaj vem, zakaj se uporabljajo. Ampak, kako pa kartico potem fiksiraš? Sistem "znajdi se sam", ali je kakšna predvidena opcija?

@alienRR: ja, nekaj bo na tem, ker gonilniki pravijo da imam HDMI napravo, ne vem pa, kje se to sploh lahko spremeni.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

AlienRR ::

če ne gre drugače potem se fiksira na "znajdi se". =)

Znotraj tega okna spremeniš. Desni klik na zvočnike > set as default device
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica vodilo PCIe 2.0 ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131313 (313) KTr1sk
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

19925420 (8177) hojnikb
»

Ne spozam se na grafične kartice. Prosim pomoč.

Oddelek: Strojna oprema
192327 (1876) DeeJay
»

Grafična kartica - AGP ! (strani: 1 2 3 )

13413256 (11628) ThomasSGS
»

Kako PCI-E 1x zvočno?

Oddelek: Kaj kupiti
151461 (1266) dinozaver7

Več podobnih tem