» »

Wi-Fi AV Receiver

Wi-Fi AV Receiver

JanezH ::

Kupujem receiver in gledam, da so letošnji receiverji opremljeni z Wi-Fijem in imam vprašanje v čem je prednost Wi-Fi receiverja pred omrežnim receiverjem, ki nima wifi-ja. Če ima receiver vhod za omrežni kabel ga povežem s kablom na router do katerega dostopam wireless. To pomeni, da potem prek routerja dostopam do receiverja. Če ima pa receiver wifi, potem pa direktno do njega dostopam in ne rabim kabla do routerja?

A tole zgoraj drži?
Sprašujem zato ker bi potem raje kupil lanski model receiverja samo z vhodom za omrežni kabel in brez wifi. Razen, če so kakšne druge prednosti wifi-ja.

Mavrik ::

Težko ti karkoli odgovorimo, ker nisi napisal o katerih receiverjih govoriš. Tako ti ne moremo svetovati če sploh ne vemo kaj tvoji željeni receiverji znajo a ne?

To, da bi receiver imel svoj AP na katerega bi se priklopil nima veliko smisla, Wifi se kvečjemu uporablja za dostop do tvojega obstoječega omrežja za AirPlay, Spotify, ipd. Samo kot sem že rekel, ne moremo ti nič reči ker ne vemo kateri AV receiver sploh gledaš.
The truth is rarely pure and never simple.

JanezH ::

Npr.denon x2000 in x2100 ali onkyo TX-NR525 in 535...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanezH ()

Mavrik ::

Wifi pri X2100 je tam samo zato da ti prišpara vlečenje kabla od routerja do receiverja.

TODA - X2100 ima za razliko od X2000 tudi Bluetooth, s katerim pa lahko direktno priklopiš telefon / tablico in pošiljaš brezžično zvok na njega.
The truth is rarely pure and never simple.

JanezH ::

Glasbo bi imel na NAS-u, tako, da mi je potem tudi za bluetooth vseeno.
Aja še eno vprašanje, čez kaki 2 leti mislim nabavit 4xHD TV in za to pa kakor razumem rabim hdmi 2.0, ki pa ga x2000 nima, torej prideta v postev denon x2100 ali onkyo TX-NR535, je tako ane?

s1m0n ::

Ima sploh kater izmed ne 2014 modelov HDMI 2.0? Jaz mislim, da ne!

JanezH ::

Kakor gledam res ne. Če pa že ima HDMI 2.0, pa ni nujno, da ima tudi HDCP 2.2, ki naj bi bil potreben za predvajanje zaščitene UHD vsebine z npr. PC-ja, in pa tudi če ima HDCP 2.2, ni zazihrano, da bo v času UHD TV-jev vredu in se bojo spomnili kaj novega, kakor berem na avsforum.

Kaj naj potem človek kupi v tem času? :)

Mavrik ::

Karkoli kar rabiš ZDAJ in ne čez 5 let ko boš itak moral cel stack menjati ko bodo novi standardi.

To kar kupuješ zdaj bo v času ko boš sploh lahko dobil UHD vsebine itak totalen crap pa boš moral menjati za dobro izkušnjo.
The truth is rarely pure and never simple.

JanezH ::

Ne bi se strinjal, odvisno od posameznika. Mojo Yamaho RX-V461 sem imel skoraj 7 let, mi je mesec dni nazaj crknila. Sem jo planiral imeti še 2 leti, ko bi jo zamenjal hkrati s plazmo (ko bo UHD standard bolj uveljavljen), ki jo imam sedaj in jo bom imel še kakšni 2 leti. Pri receiverjih kar se tiče zvoka ni nekih blaznih napredkov (in bi bil z Yamahinim DTS-om še naprej zadovoljen), so pa pri vsaki novi seriji kakšni bonbončki. Zdaj sem nekako "prisiljen" (predčasno) kupiti nekaj novega in gledam kaj se dobi in kaj se splača...
Razmišljal sem, če bi vzel kak lanski model (zato tudi prvo vprašanje v tej temi), ker v 1 letu nekaterim modelom konkretno pade cena kot npr. Onkyo TX-NR626, ki mu je cena padla za 50%, prav tako Denonu AVR-X2000, ampak me moti to, da lanski modeli nimajo HDMI 2.0.
Razmišljam med Onkyo tx-nr535 in tx-nr636, raje bi vzel cenejšega :)

Aja, pa yamaha, moj prvi in edini receiver, je imela 5x100W pri 8 ohmih, Onkyo tx-nr535 pa ima 5x65W pri 8 ohmih. Imam namreč 8 ohmske zvočnike Infinity Primus HCS 5.1 in nimam pojma kakšno razliko predstavlja 65W napram 100W. Verjetno je 5x65W dovolj za moj sistem? :)

Anney ::

HDMI 2.0 is a big thing but the AV processors announced so far are not in the league of the current lineup and they are first gen tech. So there are three options.

1. Buy the Marantz, Pioneer or Anthem etc and forget 4k for two - three years

2. Wait until September for better AV units.

3. Buy entry/mid range AV now and accept better options exist for non 4k material

JanezH ::

Evo točno o teh 3 točkah razmišljam :)
1) razmišljal sem, da bi vzel nekoliko boljšo a starejšo zadevo, ampak nočem pa menjat čez 2 leti
2) posti so bili pisani aprila 2014, sedaj julija je že nekaj novosti
3) najbrž bom storil to, kaj pa čem :|

Avtor teme je v enaki dilemi in se mu je lepo izšlo
Poblem solved - Dealer will allow me to borrow the Yamaha CX A5000. Then when the new model (Yamaha or Marantz) is out I can return it for the HDMI 2.0 capable model.

Anney ::

Ja samo to se ti v sloveniji nebo zgodilo. Ali pač, poskusit ni greh. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri ojacevalec za klipsch r-51m zvocnike

Oddelek: Zvok in slika
151853 (1480) T743
»

Ozvočenje 5.1 za dnevno sobo

Oddelek: Zvok in slika
81965 (1697) krepki
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546328 (27793) Anney
»

Pomoc pri izbiri AV RECEIVERJA

Oddelek: Zvok in slika
91184 (1034) delfinus
»

Kateri 5.1 receiver

Oddelek: Zvok in slika
111975 (1610) astras

Več podobnih tem