Forum » Pomoč in nasveti » Baterija
Baterija
klemen1205 ::
Mi lahko kdo svetuje kako uporabljati prenosnik (kdaj ga polniti, kako dolgo,...), da bo baterija imela čim daljšo življenjsko dobo.
trnvpeti ::
recimo da poenostavimo
baterija ima zivljensko dobo na cikle, kolikokrat jo polnes
dlje kot bo drzala baterija(z isto deklariranimi cikli) , manjkrat jo bos polnil, in dlje bo drzala
baterija ima zivljensko dobo na cikle, kolikokrat jo polnes
dlje kot bo drzala baterija(z isto deklariranimi cikli) , manjkrat jo bos polnil, in dlje bo drzala
hojnikb ::
Na življensko dobo vpliva tudi temparatura same baterijo (zato ta hladilnik^^).
tl;dr
Ne sekiraj se in uporabljaj kot ti paše.Enkrat bo odletela in takrat zamenjaš.
tl;dr
Ne sekiraj se in uporabljaj kot ti paše.Enkrat bo odletela in takrat zamenjaš.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
trnvpeti ::
Za ilustracijo... Imam že 6 let staro baterijo (prva) v prenosniku... Še vedno cca 62% kapacitete. Pa je nisem pazil in nič... Vse je odvisno kake celice dobiš... sem že videl acerje, par let stare... total fuč baterija...
#brezpodpisa
h25 ::
Mene pa zanima kje bi mi popravili Li-ion baterijo za prenosnika (DELL). Delko ne počne več tega......
Seljak ::
Jaz na mojem laptopu ne uporabljam baterije in je non-stop priklopljen na štrom. Sicer pa se z tem ne bi obremenjeval,saj baterija tudi ni ne vem kako velik strošek.
h25 ::
A se lahko držimo vprašanja?
V delkotu so rekel da teh ne obnavljajo ker so DELLove mal kritične, ker se da zgodit, da pride tut do eksplozije...
Drugače bi jo sam obnovil...
V delkotu so rekel da teh ne obnavljajo ker so DELLove mal kritične, ker se da zgodit, da pride tut do eksplozije...
Drugače bi jo sam obnovil...
WarpedGone ::
Kup bulshita, FUDa in rekla kazala.
1. baterijo imaš zato da kompjuter laufa brez da je štekan na kabl. Zakaj imaš prenosnika če maš itak vedno vštekanga?
2. če prenosnik uporabljaš kot prenosnik i.e. laufaš na baterjo je največ kar lahko zanjo nardiš to, da je ne polniš na max. Ker ne vemo pri kateri napetosti se je proizvajalec odloču da bo 100%, ne vemo točno kolk blizu max lahk gremo. Zamah z roko zato priporoča 90%. Seveda to žrtvuje nekaj avtonomije. Tvoja odločitev kdaj jo boš in kdaj je ne boš žrtvoval.
3. prenosniki nimajo nikakršne kontrole temperature baterije zato je na tebi al boš naredu vsaj to kar lahko: poskrbel da je pod prenosnikom nekaj prostora za zračenje in s tem bolše odvajanje toplote in nekaj nižjo temperaturo baterije.
4. če baterijo potrebuješ le občasno potem jo nafilaj na cca 50% in odstrani ven iz laptopa ter jo hrani na sobni temperaturi. pred intenzivnejšo uporabo jo napolni in nato uporabi
5. baterija poleg 'staranja' pozna tudi 'kap' - še precej dobra baterija (po kapaciteti) se nenadoma noče več polnit. Preventiva mi ni znana.
Za splošno izobrazbo - Why do Li-ion Batteries die ? and how to improve the situation?
1. baterijo imaš zato da kompjuter laufa brez da je štekan na kabl. Zakaj imaš prenosnika če maš itak vedno vštekanga?
2. če prenosnik uporabljaš kot prenosnik i.e. laufaš na baterjo je največ kar lahko zanjo nardiš to, da je ne polniš na max. Ker ne vemo pri kateri napetosti se je proizvajalec odloču da bo 100%, ne vemo točno kolk blizu max lahk gremo. Zamah z roko zato priporoča 90%. Seveda to žrtvuje nekaj avtonomije. Tvoja odločitev kdaj jo boš in kdaj je ne boš žrtvoval.
3. prenosniki nimajo nikakršne kontrole temperature baterije zato je na tebi al boš naredu vsaj to kar lahko: poskrbel da je pod prenosnikom nekaj prostora za zračenje in s tem bolše odvajanje toplote in nekaj nižjo temperaturo baterije.
4. če baterijo potrebuješ le občasno potem jo nafilaj na cca 50% in odstrani ven iz laptopa ter jo hrani na sobni temperaturi. pred intenzivnejšo uporabo jo napolni in nato uporabi
5. baterija poleg 'staranja' pozna tudi 'kap' - še precej dobra baterija (po kapaciteti) se nenadoma noče več polnit. Preventiva mi ni znana.
Za splošno izobrazbo - Why do Li-ion Batteries die ? and how to improve the situation?
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
Kontrole kot take ne, ampak imajo pa enega ali več senzorjev za temparaturo, kar pomeni, da bi vsaj v teoriji ob hudih temparaturah mogla zadeva odrezat polnjenje oz. rapidno praznjenje.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Epilog Samsungovega Galaxyja Note 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17748 (12832) | Gambino |
» | Polnjenje pametnega telefonaOddelek: Mobilne tehnologije | 5494 (4751) | IL_DIAVOLO |
» | Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21819 (18446) | MrStein |
» | Baterija pri prenosnikihOddelek: Pomoč in nasveti | 1936 (1384) | k4vz0024 |
» | Nasveti glede baterije za prenosnik HPOddelek: Strojna oprema | 6279 (6061) | T0RN4D0 |