» »

Uporaba SMS podatkov v PC aplikaciji

Uporaba SMS podatkov v PC aplikaciji

lukamarti ::

Zdravo,

zakompliciran naslov za mogoče malo manj zakomplicirano programsko rešitev.

Najprej me zanima, če je (zagotovo je) možno, da bi povezal SMS sprejemnik (telefon ali pa kakšno vezeje), ki bi prejeto besedilo pretvorilo v koristne podatke in te podatke pokazalo na ločenem zaslonu (npr. monitor, TV, tablica oziroma pač za to namenjen zaslon). Vem, da obstajajo razni elektronski sistemi za upravljanje doma na daljavo ampak jaz bi potreboval le prikaz podatkov (ki bi jih moral program pravilno zaznati in uporabiti...).

Na kratko...potreboval bi kombinacijo sprejemnika SMS sporočila in nadaljno uporabo besedila v sporočilu (vas/ulica + hišna številka) in da bi preko programskega vmesnika te podatke računalnik sam pretvoril in uporabil na zemljevidu, torej bi poiskal določeno vas/ulico in hišno številko in to prikazal na zaslonu.

Če bi bil kdo pripravljen pomagati z nasveti in tudi kaj širše me prosim kontaktirajte. Lahko tudi preko privatnega sporočila, da vam točno povem za kaj bi to stvar potrebovali, mogoče pa se razvije še kakšen dober posel s tega...

Vsaka pomoč bi bila dobrodošla...

stb ::

Imaš dva dokaj nepovezana problema:
- Sprejem SMSov: Uporabiš API kakšnega od operaterjev (npr M-Vrata), ali v USB vtičnico vtakneš USM modem s sim kartico in tvoja aplikacija potem bere od tam ali pa kot SMS modem uporabljaš star telefon z ustrezno aplikacijo (primer).

- Geocoding: Lahko uporabiš Google, ampak dobro preveri njihove pogoje uporabe, ker se mi zdi, da ne dovolijo za real-time podatke / pozicije. https://developers.google.com/maps/docu...

Oboje ti zmore že telefon ali tablica s SIM kartico, samo ta "ločen zaslon" je bolj majhen.

lukamarti ::

Khm ja...mogoče bolje začeti z zemljevidom vključenim v kakšen program za windows/android. Naprimer...imam zemljevid - topografsko karto, na njej imam zapisane hišne številke (vektorsko na svojem layerju), potreboval pa bi kakšen program, s katerim bi v polje za iskanje vpisal kraj in hišno številko, on pa bi me premaknil na lokacijo na zemljevidu (največ kar potrebujem je to, da bi jo še označil npr pobarval). Poizkušal sem tudi že z adobe readerjem kot ctr+f in pa vpisal številko, da mi je našlo lokacijo... Potreboval bi rešitev za čiste laike, če se lahko tako izrazim, da bi oseba kliknila program (tapnila na aplikacijo na tablici) program bi se odprl ponudil izbiro kraja, nasledja operacija pa bi bila vpis številke in potrditev da bi prikazalo to lokacijo na že v naprej vstavljeni sliki.

alexa-lol ::

mm.. iz naslova lahko dobiš geografske koordinate (Google maps, Here maps), potem če veš vrednosti robov lahko katerokoli lokacijo preprosto prikažeš na tem zemlejvidu kot neko sliko in nek "pin" kateremu prirediš koordinate z absolutnim pozicioniranjem v CSS.

lukamarti ::

V bistvu, če se le da bi pustil razne spletne zemljevide pri miru (zaenkrat...), in bi uporabil kar zemljevide nameščene na računalniku...

No ali pa tudi ne...
Kako zakomplicirana bi bila opcija, da bi zapisal nek programček (enostaven brez kakršnih koli grafičnih dodatkov, lahko tudi kot doc) in da bi nek .exe file samo zagnal, vanj vpisal v prvo vrstico kraj, v drugo številko...pritisnil enter...nato pa bi se odprl brskalnik z zemljevidom (lahko tudi google, ker v PISO-tu, ne vem kako bi se uredilo zaradi prijave ki jo zahteva sistem)...

Mogoče kak programček, ki bi zahteval samo kraj in hišno številko, sam pa bi pretvoril to v nek link (npr. https://www.google.si/maps/place/kraj/u... )
To zadnjo možnost bi mogoče lahko vključil tudi v kakšno java script kodo? Npr. nek index.html shranjen na namizju (PC/tablica) ko bi to kliknil pa bi samo v en okenček vpisal kraj, v drugega številko, scripta pa bi to združila v link in odprla novo okno...?

alexa-lol ::

Vneseš kraj, ulico in hišno številko -> dobiš mapo in pa XY koordinati ( http://developer.nokia.com/community/wi... )
http://jsfiddle.net/kuur8/

stb ::

Spletne rešitve so dokaj enostavne, ampak morda to zanj ni sprejemljivo.

Ali mora biti rešitev nujno offline (edina povezava s svetom je SMS) ali lahko dostopa do spleta?

Ali offline zemljevide z lokacijami vseh naslovov že imaš, katere?

Kakšno geografsko področje mora biti pokrito? Vas, mesto, par sosednjih vasi, država...? 100 ali 100.000 naslovov?

Ali naj bo zadeva prenosna (npr v avtu)? V tem primeru zunanji USB modemi niso najbolj primerni, ker se polomijo.

Kaj je vir SMSov? Bi lahko SMS vseboval tudi GPS koordinate?

Najbolj enostavna se zdi aplikacija za telefon, ki prestreza SMS sporočila in če ustreza nekim kriterijem (pošiljatelj, naslov, koordinate, vzorec sporočila...) sproži geokodiranje, prikaz zemljevida in z enim klikom lahko sprožiš navigacijo.

lukamarti ::

V bistvu spletna rešitev bi bila sprejemljiva do neke mere...npr. offline stran (npr. index) ali aplikacija v katero bi vnesel podatke torej le vas/ulico in hišno številko in potrdil...potem pa lahko odpre in prikaže npr v PISO-tu ali pa na google maps (kar se mi zdi za "linkanje" še najbolj enostavno)...ampak v primeru, da pa dostopa do spleta ni pa potrebujem offline rešitev. Torej potrebno je imeti zanesljivo zadevo, torej brez kakršnih koli dostopov.

Ta SMS povezava bi bila recimo temu kot dodatek oziroma večja avtomatizacija sistema...ni pa pogoj. Prioriteta je zemljevid...

Zamljevidov še nimam, ker je zadeva še na "povpraševanju", ni pa jih problem pridobiti od geodetske uprave v rasterski in vektorski obliki.

Pokriti bi bilo potrebno nekaj vasi...cca 2000 naslovov.

Glede prikazovanja je pa tako, da bi bilo prvotno najboljše, da bi bila (če govorimo o programu oz aplikaciji) zadeva nekje nameščena (računalnik/tablični računalnik). Naslednja stopnja, če bi se vključil še SMS sistem, bi bil avtomatski prikaz lokacije po prejetem smsu na nekem večjem zaslonu...

Najbolje bi bilo, da se zaenkrat osredotočimo na program/aplikacijo, ki bi ob ročnem (ali prestrezenem smsu) vnosu podatkov prikazala lokacijo (z okolico npr 500x500m).

Vir SMSov je pač neka tretja oseba... SMSi v najboljšem primeru vsebujejo naslov... Tako da res, najboljše da to avtomatizacijo za prikaz na večjem zaslonu zaenkrat pustimo pri miru in se osredotočimo na samo aplikacijo na tablici.

Drugače pa ta zadeva, da bi telefon oziroma tablica prestregla SMS sporočilo in aktivirala program, ki bi prikazal lokacijo na prednaloženem zemljevidu bi bila idealna...

Torej prioriteta je s čimkrajšim postopkom prikazati lokacijo na zemljevidu (npr. v korakih odklep tablice, klik na aplikacijo (če ni odprta) vpis kraja in hišne številke in potrditev za prikaz...če program ne bi prestregel SMS sporočila...)

alexa-lol ::

to je simple...
SMS vsebuje številko mape ki se prikaže na zaslonu tablici.

Do številke mape lahko prideš na več načinov
1) Google/HERE maps
2) lasten seznam naslovov


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tablični računalniki v ga. vozilih

Oddelek: Pomoč in nasveti
121981 (1191) okna
»

Ker so Apple Maps zanič, prihajajo novi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5918334 (14713) matijadmin
»

Navigacija za nacrtovanje poti

Oddelek: Mobilne tehnologije
6814 (737) heero
»

Kako Google gradi svoje zemljevide (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9737069 (30276) BaToCarx

Več podobnih tem