» »

Učenje italijanščine

Učenje italijanščine

Isotropic ::

lp,

priblizno koliko casa rabis, da se naucis vsaj za silo italijanscine? govorjenje in pisanje seveda.
2 leti tečajev ali kaj manj?

TehDucky ::

Oče od punce, ki je star 44 let, je dobil nek projekt v Avstriji. Ko se je zmenil, da ga bo naredil, ni razumel skoraj ničesar nemško, tako da je imel s sabo prevajalca, ki je znal nemško.
Po kakšnih 2 mesecih je prišel na tako raven, da se lahko pogovarja tako, da razume izraze in tiste strokovne besede, ki jih potrebuje.
Se pa vse doma uči. Imel je še izpred nekaj 5-10 let nek tečaj na cd-jih, ki jih sicer ni on nikoli pogledal. No potem pa je skoraj vsak dan od 8h do 9h zvečer vzel v roke knjigo, kjer je vse pisalo ter začel s poslušanjem cdjev. Ko se je pri kosilu pogovarjal, je vprašal ženo kako je kakšna beseda po nemško in je prišel do informacije, potem pa parkrat ponovil in upal, da si jo zapomni. Seveda tistih das/der/die pred besedam še ne ve točno, to ni tako pomembno za razumevanje konteksta.

Tako, da če si res želiš naučiti tujega jezika za silo, se mi zdi da bi lahko v pol leta že znal kar nekaj. Je pa pomembno, da ponavljaš vsak dan in da se povprašaš o vsaki besedi, ki jo poznaš v slovenščini naučiš še v italjanščini.

jype ::



Najbolj pomaga, če se (po tem ko se reči naučiš iz knjige in potem še kakšnih filmov) pogovarjaš z Italijani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

#000000 ::

Najhitreje se naučiš če si v situaciji ko si prisiljen govorit, recimo že samo en teden ti dosti pomaga, seveda ne boš ratu italijan, ampak razumel boš večino kar govorijo, sevede ne smeš ta teden prebit kje dlje od firenc, ker cca od tam dalje proti jugu boš razumel vse manj, da pa bi kej povedal da bi oni razumel tebe pa ni šans, si boš prej jezik polomu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

angleščina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5813945 (1543) Grizzly
»

Kako se naučiti tuji jezik tekoče?

Oddelek: Loža
3717311 (13252) lobo_feroz
»

Znam angleško a je ne slišim

Oddelek: Šola
499367 (7473) Pebkac
»

Težave pri angleščini (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5118919 (18184) Phantomeye
»

Knjige za učenje francoščine

Oddelek: Loža
1510079 (9188) Okapi

Več podobnih tem