» »

Inštalacija win7 iz USB na freedos loop

Inštalacija win7 iz USB na freedos loop

kratos ::

Torej imam asusov laptop z freedos os-jem na katerega sem imel namen naložiti windows 7. naredil sem bootable USB (ker nima optične enote) s programom WinToFlash, preizkusil verziji x64 in x32 windows 7 ultimate sp1 in pri obeh nastane enak problem - po začetnem zaslonu: "Windows is loading files" in naložitvi datotek se mi izpiše "Starting windows" nakar se celoten sistem restarta in postopek se ponovi do neskončnosti. Torej nekaj ga zmoti pri začetku inštalacije windowsev, sem preizkusil dve različni verziji tako da software ni kriv, je kakšna možnost da je usb zanič/prepočasen ? Drugače usb deluje in ga primarno uporabljam za TV.

s6c-gEL ::

https://slo-tech.com/forum/t525252/p440...

Preveri na drugem računalu če boota iz usbja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Secure boot je onemogočen, Launch CSM pa je omogočen. Bom zdajle še nahitro sprobal USB na drugem laptopu.

USB dela, na drugem laptopu je windows uspešno zagnalo do inštalacijskega menija. Pri Asusu pa se restarta po parih sekundah "starting windows" namesto da bi se prikazala tista animacija win7 enostavno umre in se ponovno zažene.

hojnikb ::

probaj z win8.1
#brezpodpisa

Ok, bom preizkusil jutri ker se moram sprehoditi do sosednjega travnika zaradi določenih opravkov tako da nimam zdajle časa. Poročam kako bo šlo z win 8.1

Enron x86 ::

Pa še to glej, da daš v vhod USB2.0 in ne USB3.0.

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

hojnikb ::

dela tudi na usb3 vhodih :)
#brezpodpisa

mzakelj ::

Nadgradi bios, sodelovc je enga danes nameščal in dokler ni bil zadnji bios gor, 7 ne gre, sam BSD

Sem preizkusil na USB 2.0 kot tudi 3.0 vendar je seveda isto. Bios ravno nebom nadgrajeval, to so že ekstremi. Če mi še win 8.1 nebo delala potem bom iskal druge alternative.

Probaj z biosom, to je problem sem skoraj 99% kot pravim isti problem z nekim quadcor intel procesorjem. Po nadgradnji je šel win7 bp gor :)

Ma računalnik je star 1 dan, nebom se ravno zafrkaval z nadgrajevanjem biosa na novem laptopu takoj. Najprej bom preizkusil win 8.1 če pa še ta nebo delal ga bom pa nadgradil.

nema veze kolk je star. Ne vem kaj se bojite te nadgradnje. Pa če daš enmu ka to zna in boš imel lepo sedmico gor. No naredi kakor hočeš, povedal sem ti rešitev,zdej pa dej kakor hočeš :)

Hvala za rešitev in če bi bil računalnik namenjen meni bi si to vsekakor naredil, zdaj pa mi je vseeno kater operacijski sistem poganja :)

Sem naložil windowse 8.1 in je inštalacija uspela brez problemov tako da hvaja @hojnikb za pomoč ter vsem ostalim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490443804 (9485) jedateruk
»

Gigabyte 970A-UD3P Rev 2.0 in USB 3.0 problem

Oddelek: Strojna oprema
102764 (2569) Sami
»

Renesas USB 3.0 Host Controller in Win 8.1

Oddelek: Strojna oprema
222583 (2310) Han
»

Windows 8.1 počasen USB.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101315 (993) Han
»

HP 15 d050sm - gonilniki nujno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6317822 (14264) dmagnif

Več podobnih tem