Forum » Mobilne tehnologije » Kaj mi žre baterijo?
Kaj mi žre baterijo?
Temo vidijo: vsi
matejaja ::
Imam mesec dni star telefon samsung galaxy core.,Zanima me, kaj mi žre baterijo? Zdrži mi samo en dan. Kolegici pa1 leto star (isti telefon) dva do tri dni. Ko v nastavitvah to preverim, vidim, da mi največ baterije porabi:
Android OS - 63%
govorni klici -8%
Zaslon 8%
Google storitve 7%
Naprava v mirovanju 4%...
Torej kaj je ta Android OS? Mi zna kdo povedat, kako naj to zmanjšam?
Hvala
Android OS - 63%
govorni klici -8%
Zaslon 8%
Google storitve 7%
Naprava v mirovanju 4%...
Torej kaj je ta Android OS? Mi zna kdo povedat, kako naj to zmanjšam?
Hvala
dragonlord ::
Na začetku baterija še ni polno funkcionalna zato vedno telefon sprazni do konca in nato napolni pa se bo baterija sčasoma unesla.Odvisno je tudi kaj počnes s telefonom?kašen internet in igre žrejo baterijo zelo hitro..Android os pa je operacijski sistem telefona:)
Windows phone pa isto tako žerejo baterijo tko da ne bi o tem..
Windows phone pa isto tako žerejo baterijo tko da ne bi o tem..
shadeX ::
@matejaja
Je razlika kaj se s telefonom dela. Če si veliko na netu in ga pač dost uporabljaš, tvoja prijateljica pa samo naredi klic ali dva na dan potem je to to.
Sicer pa kot je že omenjeno zgoraj, je čist mogoče da telefon ne spi ampak kakšna aplikacija ne dovoli CPU-ju da bi zaspal ( wakelock ).
Si zadnje čase nalagala kakšne aplikacije ali je to kar imaš gor, tako kot si dobila?
Je razlika kaj se s telefonom dela. Če si veliko na netu in ga pač dost uporabljaš, tvoja prijateljica pa samo naredi klic ali dva na dan potem je to to.
Sicer pa kot je že omenjeno zgoraj, je čist mogoče da telefon ne spi ampak kakšna aplikacija ne dovoli CPU-ju da bi zaspal ( wakelock ).
Si zadnje čase nalagala kakšne aplikacije ali je to kar imaš gor, tako kot si dobila?
Jst ::
Naredi Factory Reset in se ne prijavi v Googlov ali katerikoli drug račun. Potem uporabljaj telefon nekaj dni in poročaj.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Xserces ::
Software na telefonu je up to date?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
dragonlord ::
What is WakeLock?
In order to prolong battery life, over time Android devices will first dim, then turn off the screen,
before turning off the CPU. WakeLocks are a Power Manager system Service feature, available to your
applications to control the power state of the host device.
Wake Locks can be used to keep the CPU running, prevent the screen from dimming, prevent the screen
from turning off, and prevent the keyboard backlight from turning off.
Creating and holding Wake Locks can have a dramatic influence on the battery
drain associated with your application. It's good practice to use Wake Locks only
when strictly necessary, for as short a time as needed, and to release them as soon
as possible.
In order to prolong battery life, over time Android devices will first dim, then turn off the screen,
before turning off the CPU. WakeLocks are a Power Manager system Service feature, available to your
applications to control the power state of the host device.
Wake Locks can be used to keep the CPU running, prevent the screen from dimming, prevent the screen
from turning off, and prevent the keyboard backlight from turning off.
Creating and holding Wake Locks can have a dramatic influence on the battery
drain associated with your application. It's good practice to use Wake Locks only
when strictly necessary, for as short a time as needed, and to release them as soon
as possible.
RejZoR ::
WakeLock ni samo vezan na izklapljanje ekrana. Sem imel že nešteto situacij, ko mi je Chrome, zbasan v ozadje požrl celo baterijo, ker se je odločil, da bo sam sebi laufal na 99% CPU. Zato tega sranja od browserja nočem vidit nikjer blizu mojega telefona. Opero in Firefox vsaj lahko povsem zapreš, da imaš na ziher mir in ne vročo neuporabno opeko v žepu misleč, da ti bo telefon držal do večera...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
m0LN4r ::
Moj evolveo (android) zdrži 5-7 dni s samo kicanjem in smsi.
Z wifije, navigacijo, skype, msn, mogoče malo muzike pa 2-3 dni.
Mam pa še opcijo, da se samodejno izklopi in vklopi (recimo od 0:00 pa do 5:00).
Z wifije, navigacijo, skype, msn, mogoče malo muzike pa 2-3 dni.
Mam pa še opcijo, da se samodejno izklopi in vklopi (recimo od 0:00 pa do 5:00).
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zaprla nekaj aplikacij in izključila posodobitve. Upam da bo bolje. Hvala za odgovore.
lp
lp
Jaz imam navado že odkar uporabljam Android, da uporabljam Battery Monitor Widget (Pro) (prvo sem uporabljal free, nazadnje sem se pa odločil aplikacijo kupiti, ker sem jo itak vedno uporabljal).
Lepo si nastaviš v Widgetu, da ti kaže trenutno porabo v mA in vedno vem, če mi v ozadju kakšna aplikacija dela kakšne neumnosti.
Razni Weather Widgeti so recimo problematični, potem se včasih kakšni aplikaciji strga in ne pusti deep sleep CPUja,...
Z KitKat, ko klikneš Recent Apps tipko in app povlečeš v stran, je končno tako, da jo tudi izbriše tudi iz memorija. Ne vedno sicer, ampak ponavadi deluje. (Vsaj na N5.)
Lepo si nastaviš v Widgetu, da ti kaže trenutno porabo v mA in vedno vem, če mi v ozadju kakšna aplikacija dela kakšne neumnosti.
Razni Weather Widgeti so recimo problematični, potem se včasih kakšni aplikaciji strga in ne pusti deep sleep CPUja,...
Z KitKat, ko klikneš Recent Apps tipko in app povlečeš v stran, je končno tako, da jo tudi izbriše tudi iz memorija. Ne vedno sicer, ampak ponavadi deluje. (Vsaj na N5.)
Da poročam:
Telefon sem polnila v soboto zvečer. Po polnjenju na 100% sem telefon čez noč povsem izklopila. Včeraj zjutraj ko sem ga znova vključila stanje baterije 97%. Vendar imam danes še vedno 40% baterije(včeraj brez polnjenja). Torej je veliko, veliko bolje kot je bilo. Vseeno pa me zanima še ali je normalno, da mi telefon skuri 3% baterije, ko je izključen. Hvala
Telefon sem polnila v soboto zvečer. Po polnjenju na 100% sem telefon čez noč povsem izklopila. Včeraj zjutraj ko sem ga znova vključila stanje baterije 97%. Vendar imam danes še vedno 40% baterije(včeraj brez polnjenja). Torej je veliko, veliko bolje kot je bilo. Vseeno pa me zanima še ali je normalno, da mi telefon skuri 3% baterije, ko je izključen. Hvala
Pesimist ::
sej je ni ko je bil izkljucen ampak ko si ga startala. Te najbolj dela pa se ekran vkloplen.
hojnikb ::
Glede na to, da ti procenti niso čist natančni in da zagon telefona tudi pokur neki štroma, zgleda tole kr ok :)
#brezpodpisa
Ok. Bom verjela zdej, k sta že dva :-) Sicer mi je pa čist uredu zdej, k mi drži dva dni.
negotiator ::
Aja, a se ti ne zdi veliko 3% za telefon prižgat?
Telefon vedno nekaj porabi, tudi ko je popolnoma izključen (elektronika za vklop preko tipke telefona, recimo...) (razen, če ven vzameš baterijo). To je razlog, da ti je čez noč požrlo 3%.
LP
All easy problems have already been solved.
m0LN4r ::
Katere vse aplikacije ti pa laufajo v ozadju? A-Ž, ko imaš vklopljen telefon? Mislim na nesistemske, kot so kak facebook, youtube, google, razni chat programi itd.
Jaz sem zaradi tega rootal puncin telefon in izbrisal vse razen potrebnih, ker je bilo tovarniško toliko nepotrebnih aplikacij da joj.
Jaz sem zaradi tega rootal puncin telefon in izbrisal vse razen potrebnih, ker je bilo tovarniško toliko nepotrebnih aplikacij da joj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Pesimist: Da, to je prava aplikacija.
---
>[...]razlog, da ti je čez noč požrlo 3%
To je normalno iz več razlogov. Telefon nikoli ne nafila baterije točno na 100%. Ima svoj algoritem polnjenja in proti koncu se upočasni, baterija je topla/vroča in kar se telefona tiče, je svoje delo opravil. Če bi takrat zmerila koliko Voltov ima baterija in 15 minut kasneje, bi bilo malo razlike, ko se baterija ohladi.
Pa še to, da baterije ne nafila "do konca," je v bistvu dobro za baterijo. Ko si ugasnila telefon čez noč, se je zgodilo opisano zgoraj. Kemija v bateriji se je od polnenja "stabilizirala," malenkost pa porabi tudi ko je telefon izklopljen.
Drugače pa meni porabi ene 0.5%-0.7% na uro, če se telefona ne dotikam in je telefon v deep sleep. Največ pa itak porabi zaslon. Tako da 3 ure navigacije ali 3 ure gledanja videa, je razlika drugih porabnikov majhna proti porabi zaslona.
---
>[...]razlog, da ti je čez noč požrlo 3%
To je normalno iz več razlogov. Telefon nikoli ne nafila baterije točno na 100%. Ima svoj algoritem polnjenja in proti koncu se upočasni, baterija je topla/vroča in kar se telefona tiče, je svoje delo opravil. Če bi takrat zmerila koliko Voltov ima baterija in 15 minut kasneje, bi bilo malo razlike, ko se baterija ohladi.
Pa še to, da baterije ne nafila "do konca," je v bistvu dobro za baterijo. Ko si ugasnila telefon čez noč, se je zgodilo opisano zgoraj. Kemija v bateriji se je od polnenja "stabilizirala," malenkost pa porabi tudi ko je telefon izklopljen.
Drugače pa meni porabi ene 0.5%-0.7% na uro, če se telefona ne dotikam in je telefon v deep sleep. Največ pa itak porabi zaslon. Tako da 3 ure navigacije ali 3 ure gledanja videa, je razlika drugih porabnikov majhna proti porabi zaslona.
meni kaze -6mA flow al kaj je to. Data na EDGE mam always on.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Jaz sem konetan na Wifi in Mobile Data, HSDPA, pa mi cuza okoli 0.5% na uro. (Na N5 mi ne kaže pravilno deep sleep porabe, ampak je v history samo Voltage, ki pa je enak po ene 20 zapisov (na minuto) potem pa pade (recimo 3685mV od 19:19 do 19:47, nato je naslednji zapis 19:51 3621mV (to je že skoraj low battery, 17%)). In tako naprej. (Lahko bi izračunal koliko je to, pa sem len. Pozna ura.)
Ta app mi je super uporaben. Preden kupim app, ga prvo stestiram, in če je battery hog, potem začnem iskati alternativo.
Ta app mi je super uporaben. Preden kupim app, ga prvo stestiram, in če je battery hog, potem začnem iskati alternativo.
BladE_ ::
Nekam malo je to 0,5%? Idealno meni "žre" cca 2% na uro, wifi ne izklapljam nikoli in imam Tasker za "krmiljenje" vsega(data, 2G/3G, svetilnost, sync...)... Konec dneva se znajdem pri 30-40% pri neki normalni uporabi, se pa zgodi tudi, da pelje na hlape včasih
Tvoj N5 predvidevam, da ima 4.4 in zato appi porabe ne kažejo pravilno, bo potreben root in recimo tale Xposed modul pa je rešeno...
Tvoj N5 predvidevam, da ima 4.4 in zato appi porabe ne kažejo pravilno, bo potreben root in recimo tale Xposed modul pa je rešeno...
Akcija - Reakcija
Imaš prav. Večino je 0.9%/h - vendar skače gor, ampak -0.98%/h je največ zapisov. Bom pa zjutraj prilepil history data.
Kako narediš screenshot? Na starih telefonih je bilo Power+Home ali Power+Menu, na N5 pa ne znam...
Ponoči, preden sem šel spat, se mi je že nafilil telefon. Naredil sem reset in mi je kazalo -0.49%/h od 1:24:09 do 3:21:32, iz 100% na 99%. Potem sem šel scat in sem izklopil WiFi in Mobile Data in mi je kazalo -0.28%/h 3:23:34 do 6:50:19, baterija padla na 98%. Potem sem pa šel ven s psom, vmes imel odprt Ingress nekaj minut in sedaj je baterija na 96%.
edit: Sedaj moram pa na šiht.
edit: Sedaj moram pa na šiht.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Chev ::
Samo tak za info. Ko je slo vse lepo z -6mA flowom mi je vceraj ob 17:25 ruknilo -280mA. Danes oz pred pol ure pogledam pa mi iz menda 78% dropnilo na 39%. Katastrofa ta Android.
Moj telefon je 99% casa idle. Se ne spilam in skoraj nic ne klicem.
3ure kaze awake awake android os in 4:40 google servic framework.
3ure kaze awake awake android os in 4:40 google servic framework.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
trnvpeti ::
Samo tak za info. Ko je slo vse lepo z -6mA flowom mi je vceraj ob 17:25 ruknilo -280mA. Danes oz pred pol ure pogledam pa mi iz menda 78% dropnilo na 39%. Katastrofa ta Android.
kaj pa delas s tel., ce nic ne delas
nkgacm ::
LP
Moj telefon ( Samsung S3 mini )se mi zadnje čase kar brez opozorila ugasne. Dogaja se npr. da mi kaže 85% polne baterije pa mi kar ugasne, ko pa ga prižgem nazaj pa kaže da je baterija prazna. To se mi je sedaj začelo dogajat že cca. uro po tem ko telefon izklopim iz polnilca. Do sedaj sem imel navado da sem telefon vedno priklopil na polnilec preden sem šel spat in ga izklopil ko sem se zbudil ( to je cca. 5 ur ). Telefon sem danes povrnil na tovarniške nastavitve pa se še zmeraj ugaša. Nikoli pa ni zvoka ali opozorila za prazno baterijo. Ali to pomeni da je baterija fuč??
Moj telefon ( Samsung S3 mini )se mi zadnje čase kar brez opozorila ugasne. Dogaja se npr. da mi kaže 85% polne baterije pa mi kar ugasne, ko pa ga prižgem nazaj pa kaže da je baterija prazna. To se mi je sedaj začelo dogajat že cca. uro po tem ko telefon izklopim iz polnilca. Do sedaj sem imel navado da sem telefon vedno priklopil na polnilec preden sem šel spat in ga izklopil ko sem se zbudil ( to je cca. 5 ur ). Telefon sem danes povrnil na tovarniške nastavitve pa se še zmeraj ugaša. Nikoli pa ni zvoka ali opozorila za prazno baterijo. Ali to pomeni da je baterija fuč??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 558207 (180238) | zk_eu |
» | HTC Desire 601 - slaba baterija po posodobitviOddelek: Mobilne tehnologije | 4013 (3459) | Heisenberg |
» | Android battery draining issueOddelek: Pomoč in nasveti | 5711 (5185) | Jst |
» | Anatomija baterije - Sony Ericsson Xperia ARC SOddelek: Mobilne tehnologije | 7705 (5608) | black ice |
» | HTC v težavah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 39530 (33988) | Nummy |