Forum » Zvok in slika » s Cinergy400 ne morem istočasno stiskat videa in zvoka
s Cinergy400 ne morem istočasno stiskat videa in zvoka
KontraCepec ::
Imam tunner terratec cinergy 400.
Vse je vredu, le da če dam pri zajemanju stiskanje videa (divx, xvid) in zvoka (mp3), pri čemer je device v obeh primerih kar tunner sam, mi vedno posname samo eno sekundo videa - čeprav v programu zgleda kot da snema, je potem videa le 1 sekunda... če kodiram samo video ali samo zvok snema normalno, ampak če dam oboje skupaj je kot pravim file vedno dolg 1 sekundo.
Pa še en problem mam, kakor hitro dam v divxu pod postavko resize ločljivost več kot 320x200 (zajemam 640x480) sliko tako izmaliči, da se potem samo neke čudne barve prelivajo v videu. Ne glede na ostale nastavitve.
Vse je vredu, le da če dam pri zajemanju stiskanje videa (divx, xvid) in zvoka (mp3), pri čemer je device v obeh primerih kar tunner sam, mi vedno posname samo eno sekundo videa - čeprav v programu zgleda kot da snema, je potem videa le 1 sekunda... če kodiram samo video ali samo zvok snema normalno, ampak če dam oboje skupaj je kot pravim file vedno dolg 1 sekundo.
Pa še en problem mam, kakor hitro dam v divxu pod postavko resize ločljivost več kot 320x200 (zajemam 640x480) sliko tako izmaliči, da se potem samo neke čudne barve prelivajo v videu. Ne glede na ostale nastavitve.
- premaknil: V-i-p ()
govno ::
Juda ::
ej govno, meni iuvcr ne snema zvoka, kako ti je ratalo zajemat zvok ??? aja, mislm iz kamere jst to zajemam
Bulš taku ku drgače
govno ::
najprej se prepričaj, da si zvok priklopil na Line-in na zvočni kartici... nato odpri Play Control (tist za glasnost nastavljat v windowsih) in se prepričaj, da ni Line-in kanal Mute. Potem v iuVCR-ju pod Audio nastavi na zvočno kartico (ne na Cinergy) in na desno pod Mixer Input izberi Line-in ... nastavi še Format in to je to!
KontraCepec ::
ne vem. Meni ne dela. Posnel sem program in vse nastavil, ampak ko dam snemat mi skos neko napako javlja v konzoli... a morm poleg programa še kake driverje ponet?
Juda ::
Ja, vse to sm naštimal kokr more bit, sam še vedno ne snema, probal sem z sb live in zvočno katera je na plati.
Končno sem pa pogruntal, kako zajemat video z original programom (oz. zadnja ver. iz neta) od kartice v polni PAL DV ločljivosti z DV kodekom brez drop frejmov: zvok moraš naštimat na 48.000 Hz stereo brez kompresije in pol zajem dela ko šus.......svašta.
Končno sem pa pogruntal, kako zajemat video z original programom (oz. zadnja ver. iz neta) od kartice v polni PAL DV ločljivosti z DV kodekom brez drop frejmov: zvok moraš naštimat na 48.000 Hz stereo brez kompresije in pol zajem dela ko šus.......svašta.
Bulš taku ku drgače
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???Oddelek: Zvok in slika | 1646 (1439) | RC14 |
» | Z VIVO nikakor ne morem posneti tudi zvokaOddelek: Zvok in slika | 1276 (1040) | pingo76 |
» | IZ TV-ja takoj v Divx formatOddelek: Pomoč in nasveti | 1764 (1186) | tac |
» | Kater program za zajemanje videa s TV kartico?Oddelek: Programska oprema | 1298 (1018) | jeggy |
» | Program za gledanje tv-jaOddelek: Zvok in slika | 2301 (1800) | freserovski |