» »

Moške zadeve (#2)

Moške zadeve (#2)

Temo vidijo: vsi
««
15 / 25
»»

SimplyMiha ::

Že morda, a zadnjič sem prebral članek o liberalni samohranilki, ki je iz svojega sinka naredila transvestita.

nevone ::

Že morda, a zadnjič sem prebral članek o liberalni samohranilki, ki je iz svojega sinka naredila transvestita.

A na silo?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Govora je o malem otroku, ki sploh niti začel ni spolno zoreti. Sile niti ne potrebuješ. Vse, kar otrok hoče, je pozornost svojih staršev. Če mu mama veselo ploska, kadar obleče njeno obleko, je jasno, da se bo vračal k temu. Kakšen vpliv ima to na njegovo odraščanje in kasnejše življenje, pa lahko sami vidite.

Kakšen vpliv ima to na njegovo odraščanje in kasnejše življenje, pa lahko sami vidite.

Kaj pa vidimo? Da ima tak otrok, tudi če je bil ljubeče vzgajan, slabše možnosti v družbi zaradi predsodkov konzervativcev.

o+ nevone

Zaradi mene kar izvoli popraviti vse konzervativce. Mimogrede, začne se že v šoli s šikaniranjem "posebnih" otrok s strani drugih otrok.

To je kot da bi metal dete v levji brlog.

Zaradi mene kar izvoli popraviti vse konzervativce. Mimogrede, začne se že v šoli s šikaniranjem "posebnih" otrok s strani drugih otrok.

To je kot da bi metal dete v levji brlog.

Otroci so seveda odraz družbe, ki je pač nagnjena k temu, da šikanira drugačne. Ti praviš, da je tako prav in da proti temu ne bi smeli reči in ukreniti ničesar.

o+ nevone

thramos ::

Čaki, kaj je zdej narobe, da je nekdo trans... karkoliže, oz. recimo, da nosi očala ali to, da se takšne šikanira?

Ne vem za vas, a svojega otroka bi bolje pripravil na življenje. Toleranca, ne deviacija; samostojnost, ne odvisnost; premišljenost, ne zaletavost. A zgleda, da liberalci vodite drugačno šolo življenja. Taka, ki se konča s solzami.

Zgodovina sprememb…

Ne vem za vas, a svojega otroka bi bolje pripravil na življenje.

Kar izvoli.

Toleranca, ne deviacija;

Toleranco rabiš predvsem v navezi z deviacijami, tako da tole je rahlo mimo.

samostojnost, ne odvisnost;

Itak ne moreš biti povsem samostojen. Vedno si tudi od nekoga odvisen. Lahko imaš sicer občutek, da si samostojen, vendar je to zgolj subjektivna ocena, ki ti viša samozavest, ni pa nujno resnična.

premišljenost, ne zaletavost.

Ok.

A zgleda, da liberalci vodite drugačno šolo življenja. Taka, ki se konča s solzami.

Pa ne zaradi liberalcev. Ne tistih pravih.

o+ nevone

SimplyMiha je izjavil:

Ne vem za vas, a svojega otroka bi bolje pripravil na življenje. Toleranca, ne deviacija; samostojnost, ne odvisnost; premišljenost, ne zaletavost. A zgleda, da liberalci vodite drugačno šolo življenja. Taka, ki se konča s solzami.

Tako, da boš s pasom izbijal iz njega homoseksualnost?

Oz. mu boš prepovedal nosit očala, trenirat balet in poslušat pank?

vostok_1 ::

Saj pravim, da bo bolje čez kakih 30-50 let ko se sperejo usedline.

Saj pravim, da bo bolje čez kakih 30-50 let ko se sperejo usedline.

Je treba biti vseeno previden, ker tudi pod znamko liberalen, se lahko prešverca marsikaj.

o+ nevone

Ne bom odgovarjal na butaste in provokativne izjave.

Pravim samo, da otroku s tem, ko ga spodbujate v deviacije, odrekate normalno življenje. Otrok ne more in ne sme biti sredstvo za vaš boj proti družbi.

Zgodovina sprememb…

Se ti ne zdi, da mu normalno življenje odrekajo tisti, ki ga zaradi deviacij šikanirajo?

Sploh pa, kaj pa je normalno življenje?

Normalno življenje je tako, kjer se otroka ne izkorišča za propagiranje liberalnih vrednosti in celjenje egota starša.

jype ::

V oni temi je nekdo predlagal, da se Slovencem prepove imeti otroke, ker da jih bosanci v šoli šikanirajo.

Vsekakor ne bi bil odveč zakon, ki bi heteroseksualnim parom v Sloveniji prepovedal spočetje.

A damo kar na referendum? Saj gre vendar za uboge otroke!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ti kar. Samo ne bit presenečen nad rezultati.

Temu se baje pravi scanje proti vetru. Kar je, milo rečeno, skrajno butasto dejanje. Enako kot vzgajanje otroka v nasprotju z družbenimi načeli.

V tem primeru imate na izbiro dvoje:

a) zamenjate družbo
ali
b) prilagodite vzgojo otroka.

Drugače je otrok obsojen na klavrno življenje. Kolikor vam ugajajo liberalna načela, vam priporočam selitev v bolj tolerantno družbo, recimo Nizozemsko. Za otrokov blagor.

Ali pa poskusite znova čez 50 let.

Zgodovina sprememb…

Torej priporočaš, da otroka spodbujaš zgolj v tem, kar kar se da široka družba smatra za primerno? In nasprotno, da zatiraš vse, kar ta ista družba smatra za deviantno? In hkrati verjameš, da bo čez 50 let kaj drugače. Heh.

Ne. Priporočam tako vzgojo otroka, da ni konflikten z družbo. Ni ga treba vzgajat v zglednega "katolibana", da ne bi bil konflikten.

Izražaš se precej zmuzljivo. Kaj pa pomeni, da ni konflikten? Da ne pretepa in šikanira drugačnih od sebe?

Snackbarru ::

Dovolj je že, da mu pri 10ih letih v roke položiš stelkenico piva in rečeš, da je to najboljša stvar v življenju.
Asimilacija s slovensko družbo zagotovoljena.

Konflikt še ne pomeni pretepanja in šikaniranja. Konflikt pomeni tudi navkrižje nasprotujočih si ideologij oz. miselnosti. Družba je precej zapleten konstrukt, ki se precej težje spremeni kot individualen človek.

S tem, da otroka vzgajate v nekaj, kar družba ne tolerira, ga obsodite na težko življenje. To vam še ni jasno?

Sicer pa sem pragmatik. Nekdo mora biti.

Zgodovina sprememb…

V čem natančno je razlika v nasprotnih pomenih vzgoje med:

otroka spodbujaš zgolj v tem, kar kar se da široka družba smatra za primerno? In nasprotno, da zatiraš vse, kar ta ista družba smatra za deviantno?

in

otroka vzgajate v nekaj, kar družba ne tolerira,

?

Snackbarru ::

Kratenje človeških pravic! Kličite združene narode! Ne dovolijo mi otroka vzgojiti v pentaspolnega multiseksualnega feminista, ki identificira kot lipicanec!

SimplyMiha> Sicer pa sem pragmatik. Nekdo mora biti.

Ko bo sprejet zakon, da ne smeš imeti otrok, če si pragmatik, boš navdušen.

thramos je izjavil:

V čem natančno je razlika v nasprotnih pomenih vzgoje med:
otroka spodbujaš zgolj v tem, kar kar se da široka družba smatra za primerno? In nasprotno, da zatiraš vse, kar ta ista družba smatra za deviantno?

in
otroka vzgajate v nekaj, kar družba ne tolerira,

?

Da otroka odvrneš od družbeno nesprejemljivih dejanj. Otroka učimo, da ne sme krasti (pa čeprav odrasli kradejo kot srake, in to še pri belem dnevu, ampak pustimo to). Otroka učimo, da se ne sme tepsti (pa čeprav je ravs vsakdanji pojav tako v šolah kot barih), še najmanj pa udarit punco. Otroka učimo, da ne meče kamenja na pod mostom vožeče avtomobile ali pa ga nastavlja na železniške tire. Otroka učimo, da ne sme noža zabadat v svojega bratca.

Družba ima jasno svoja pravila, nekatera pa so bolj nenapisane sorte - ni primerno, da človek nag hodi vsem na očeh ali pa se celo onegavlja, ni primerno, da se človek oblači v obleke drugega spola (čeprav smo glede tega pri ženskah začuda tolerantni, le pri moških ne), ni primerno... eh, saj veste, družbene moralne vrednote. In če se deček oblači v pisano krilce, to družba smatra kot neprimerno. Tudi dečki, ki se učijo spolne segregacije že od malih nog, se hitro spravijo nad dečka, ki podira te tabuje. Kot gruča opic, ki premlatijo novo opico, ko ta hoče zgrabiti banano nad lestvijo, ker so se tako naučile od svojih predhodnikov.

Ali ima družba prav ali ne, je povsem brezpredmetno. Dejstvo je, da otrok odrašča v tej službi in od njegovih staršev je močno odvisen njegovo življenje v tej družbi. Da ga že od začetka učijo nekaj, česar družba ne odobrava... Recimo, da otroka učiš krasti in lagati. Je to sprejemljivo? Seveda ne. Pa vendar nekatere romske skupnosti to počnejo, zato jih družba postrani gleda, kar samo še poslabša stanje.

Sploh pa je družba posebej zgrožena nad seksualizacijo otrok in tu se ji pridružujem.

Snackbarru> Kratenje človeških pravic! Kličite združene narode! Ne dovolijo mi otroka vzgojiti v pentaspolnega multiseksualnega feminista, ki identificira kot lipicanec!

Vic je v tem, da ti ga dovolijo vzgojiti v točno to, ampak samo, če nisi samska ženska. Če si ženska, ki ni samska, ali pa če nisi ženska, potem ga pa lahko.

SimplyMiha> Da otroka odvrneš od družbeno nesprejemljivih dejanj.

Za katero družbeno nesprejemljivo dejanje pa gre? Ker nazadnje ko sem se s tem ukvarjal si otrok ni mogel sam izbrati staršev, da bi lahko smatrali oploditev samske ženske za družbeno nesprejemljivo dejanje otroka.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

SimplyMiha> Sicer pa sem pragmatik. Nekdo mora biti.

Ko bo sprejet zakon, da ne smeš imeti otrok, če si pragmatik, boš navdušen.

Tak zakon je protiustaven. Prej bodo morali spremeniti ustavo. Tako ta "Ko" mirno pretvori v "Če bi bil". In meni bi bilo vseeno, dokler ne bi čutil potrebe po naraščaju. Ko (če?) pa pride ta dan, pa bom pretehtal med udobjem v domačem okolju in novo priložnostjo v drugi družbi, ki mi omogoča otroka.

SimplyMiha> Sploh pa je družba posebej zgrožena nad seksualizacijo otrok in tu se ji pridružujem.

Kje se pa dogaja ta seksualizacija otrok?

SimplyMiha> Tak zakon je protiustaven.

Tudi zakon, ki prepoveduje oploditev samskih žensk, je protiustaven, pa ga je katolibanska vlada sprejela, potem ga je pa resna vlada poskusila uničit, pa so to na referendumu preprečili katolibani, zdaj pa že več kot deset let obstaja protiustavno stanje.

SimplyMiha> In meni bi bilo vseeno, dokler ne bi čutil potrebe po naraščaju.

Ja, saj vemo, da je tebi vseeno, dokler ne pridejo po tebe.

Zgodovina sprememb…

Kot pragmatiku mi je vseeno, če je zakon v veljavi ali ne. Po eni strani se mi zdi sporen, ker onemogoča človekovo osnovno pravico do otroka, po drugi strani pa ščiti otroke pred neodgovornimi starši, ker vemo, da samohranilci(ke) praviloma težje vzgajajo otroke (ali nimajo časa ali pa ne denarja).

Če res hočejo imet otroka, kot sem rekel, obstajajo družbe, ki jim to omogočajo. Svet je ena globalna vas - selitev je enostavna, samo voljo je treba najti in urno preskočiti plot ven iz zaplankane domovine.

Ampak ne, raje bi se pritoževali, ker smo preveč vajeni domačega udobja.

Aston_11 ::

SimplyMiha je izjavil:

po drugi strani pa ščiti otroke pred eodgovornimi starši, ker vemo, da samohranilci(ke) praviloma težje vzgajajo otroke (ali nimajo časa ali pa ne denarja).
Je protiustaven, ker ne ščiti otrok tudi pred dvema staršema, ki nimata dovolj časa ali denarja.

SimplyMiha> onemogoča človekovo osnovno pravico do otroka

Halo! Ta pravica ne obstaja.

SimplyMiha> po drugi strani pa ščiti otroke pred neodgovornimi starši

Tudi to ni res. Neodgovorni starši niso samske ženske ali geji, neodgovorni starši so tisti, ki ne izpolnjujejo svojih dolžnosti do otroka.

Saj taki praviloma ostanejo brez otrok, vsaj v resnih primerih. Niste brali o tisti Anji, ki so jo proti njeni volji vzeli njeni materi ter jo dali očetu, katerega ni hotela?

SimplyMiha> Če res hočejo imet otroka, kot sem rekel, obstajajo družbe, ki jim to omogočajo.

Fino, ampak _jaz_ sem tisti, ki od te države tukaj (ker je moja) zahtevam, da igra po predpisih, ki jih je sama postavila (pa nisem pripadnik nobene marginalne skupine, razen morda skupine popolnoma pametnih ljudi).

Pa jaz sem tisti, ki je zahteval izstop iz prejšnje države, ker je imela zaendrek predpise, čeprav se mnogim kolca po represiji nad vsemi drugačnimi.

Zgodovina sprememb…

No lepo, potem se pa še bolj angažiraj, namesto da tratiš čas z igricami. Narod kar kriči po stranki, ki bi dejansko kaj naredila, namesto da bi si metala polena pod noge.

Truga ::

SimplyMiha je izjavil:

Da otroka odvrneš od družbeno nesprejemljivih dejanj.

Edina druzbeno nesprejemljiva rec v tej temi je tvoja netoleranca do drugacnih. Mislm holy shit, poglej kaj si napisal malo prej:

SimplyMiha je izjavil:

In pol se malo kasnej:

SimplyMiha je izjavil:

ni primerno, da se človek oblači v obleke drugega spola

Zelo rad bi vidu v kateri normalni drzavi to ni primerno. Ker pri nas ocitno to ni problem, lej to, kdo je zmagal na evroviziji:

Kar je seveda sprožilo val ogorčenja po vsej Evropi in posmeha po vsem svetu.

Glede primernosti pa samo tole: eno je paradirati na ulici in TV, drugo pa v roza obleki priti na zagovor za službo.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

SimplyMiha je izjavil:

Kar je seveda sprožilo val ogorčenja po vsej Evropi in posmeha po vsem svetu.
Kar ne pomeni, da so se smejali upravičeno, temveč zgolj to, da bi se morali malo zamisliti nad svojo netolerantnostjo.

Smejali so se predvsem zato, ker smo dali lovoriko Klobasi samo zato, da bi ujezili vzhodnoevropske države, še posebej pa Rusijo. Zadeva je bila bolj politična kot ne.

SimplyMiha> potem se pa še bolj angažiraj

Sem že popolnoma angažiran.

SimplyMiha> Kar je seveda sprožilo val ogorčenja po vsej Evropi in posmeha po vsem svetu.

Ampak ogorčenje in posmeh sta prihajala izključno od idiotov, ki jih po svetu niti ni tako malo.

Tudi tistega avstrijca so prekleli isti idioti, ko je zmagal.

Zgodovina sprememb…

Najbolj ironično pa je tole:

Earlier in the day we caught up with her to discuss how long it takes her to put on her face, what it's like to swim with a painted-on beard, and the fact that she is not transgender. "[Dana International] is a transgender person and it's such a huge decision and it's just incredible what you have to go through to become a woman," Conchita tells us. "But me as a drag artist, this is just dressing up and painting."

Se pravi da je Klobasa fejkal v želji po večji pozornosti - kar mu tudi je uspelo. In to osebo imate za idola.

SimplyMiha> Se pravi da je Klobasa fejkal v želji po večji pozornosti - kar mu tudi je uspelo. In to osebo imate za idola.

Ne, narobe si interpretiral. Mi zgolj imamo za idiote vse tiste, ki se zgražajo nad njegovo podobo zaradi podobe same, namesto da bi ga vsebinsko kritizirali (kar se zagotovo da, glede na to da je zmagal na evroviziji).

Težko, ker na naslovnicah vidim samo v damsko obleko odetega bradača, evrovizije same pa nisem spremljal. Tako vidim samo človeka, ki je s provokativnim izgledom pritegnil pozornost tako žirije kot občinstva ter zmagal na ta račun. No, sem sestro pobaral, če je sploh bil dober, pa pravi, da je bil zelo čustven.

Vprašanje pa je, če bi zmagal, če bi bila evrovizija samo na radiu - torej brez videa?

SimplyMiha> Težko, ker na naslovnicah vidim samo v damsko obleko odetega bradača

Napačne naslovnice gledaš. Jaz na naslovnicah vidim druge reči.

SimplyMiha> Vprašanje pa je, če bi zmagal, če bi bila evrovizija samo na radiu - torej brez videa?

Pojma nimam, niti se s tem ne ukvarjam kaj prida. IMO je evrovizijsko tekmovanje tako in tako postalo skrajno čudna tekma.

BigWhale ::

SimplyMiha je izjavil:

Pravim samo, da otroku s tem, ko ga spodbujate v deviacije, odrekate normalno življenje. Otrok ne more in ne sme biti sredstvo za vaš boj proti družbi.

Deviacije od cesa? Kaj pa je tista 'norma', ki bi se je morali vsi drzati?

Ravno z vzgojo, ki otroka sili k temu, da je tak kot so vsi ostali, mu odrekas zivljenje in ga zaviras pri njegovem razvoju.

Ja, ker otrok ni sredstvo za boj proti druzbi, ga ne pripeljes s sabo na demostracije, kakrsnekoli. Drugace so pa ravno otroci tisti, ki jim _moramo_ pustiti, da razmisljajo drugace in da se obnasajo drugace. Brez tega bo druzba ostala v srednjem veku.

SimplyMiha je izjavil:

S tem, da otroka vzgajate v nekaj, kar družba ne tolerira, ga obsodite na težko življenje. To vam še ni jasno?

Zato, ker je druzba debilna, moramo tudi mi otroke vzgajati v debile?

SimplyMiha je izjavil:

In ce bi zivel v kaksni bolj retro afriski drzavi, bi dal svojo hci obrezati. Ker pac, pragmatika. Ce ne bo obrezana, je druzba ne bo sprejela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Da otroka odvrneš od družbeno nesprejemljivih dejanj. Otroka učimo, da ne sme krasti (pa čeprav odrasli kradejo kot srake, in to še pri belem dnevu, ampak pustimo to). Otroka učimo, da se ne sme tepsti (pa čeprav je ravs vsakdanji pojav tako v šolah kot barih), še najmanj pa udarit punco. Otroka učimo, da ne meče kamenja na pod mostom vožeče avtomobile ali pa ga nastavlja na železniške tire. Otroka učimo, da ne sme noža zabadat v svojega bratca.

Otroka učimo, da deviantnega ne sodimo po njegovi "deviaciji" ampak po konkretnih dejanjih. Da je šikaniranje deviantnih zaradi njihove neškodljive deviacije neupravičeno.

A tega ga pa ne bi učil, al kaj? Bi ga učil, da deviacije je treba šikanirat povsod in na vsakem koraku?

o+ nevone

arnecan1 ::

jype je izjavil:

arnecan1> zdravi razum

Ko kdo omeni zdravi razum, se primem za revolver. To pomeni, da mu ni mar za razum, ampak da bi rad, da se odločamo na podlagi njegovih napačnih predpostavk, namesto na podlagi dejstev, ki jih lahko vsakdo preveri.

Zdravi razum pomeni, da ko zunaj dežuje, odpreš marelo in si suh. Ti pa lahko zgrabiš za pištolo, pa boš moker.:)) Z zdravim razumom ni nič narobe. Razen za ultraliberalistične anarhiste, ki so izgubili stik z realnim življenjem, sedaj pa v blato vlačijo tudi zdravo družbo.

In mislijo, da bodo z zakoni, dekreti, prepovedmi, politično korektnostjo in vzbujanjem slabe vesti izboljšali družbo. V resnici jo uničujejo, do sprememb pride naravno, počasi. Jaz bom še vedno zaupal zdravemu razumu, kaj je prav ali narobe, ne pa umetno izsiljenim zakonom. Na silo spreminjati družbo so že poskušali, npr. v francoski ali oktobrski revoluciji. Rezultati so znani.

Tako kot nekateri mislijo, da bodo z umetno vsiljeno kvoto ženskih politikov izboljšali delovanje družb. V resnici je velik del žensk v politiki danes popolnoma nesamostojnih lutk, ki jih vodijo sile iz ozadja. Zato je bolje imeti v politiki pol manj žensk, da so le samostojne osebe s svojo voljo in željo doprinesti kaj dobrega družbi, ne pa da v politiki iščejo dobro zaposlitev zase in svoje otroke.

P.S.: Pa da ne bo kateri slučajno pomislil, da ne maram liberalcev. Samo ne strinjam se z njimi. Ne maram pa ultraliberalcev. Kakor tudi ne ultrakonzervativcev.

BigWhale je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

In ce bi zivel v kaksni bolj retro afriski drzavi, bi dal svojo hci obrezati. Ker pac, pragmatika. Ce ne bo obrezana, je druzba ne bo sprejela.

Resnično butast primer. Čisti primer sofizma. Kaj hočeš s tem povedati? Da bo odšel npr. v Somalijo in potem obrezal svojo hči, da se bo le-ta lažje vključila v družbo? Po mojem ne bo. Pravzaprav sigurno ne bo. Vsaj ne prostovoljno. Bo pa svoji hčeri obraz pokril z ruto. To pa je pragmatično.

Glede na to, da pa v Somaliji in tudi drugod mlade deklice obrezujejo, pa zakon te ne bo prekinil. Kvečjemu prisila ali pa dolgoletna prevzgoja ljudi. Kar pa je zopet vsiljevanje Zahodne kulture. Najbolje, da v te dežele vpeljemo demokracijo po našem vzoru, kajne? In izvolimo 50% ženskih poslank. Na silo, seveda. Že vidim, kako bo to rešilo vse probleme.;((

Kar pa je zopet vsiljevanje Zahodne kulture.

Ti nam pa vsiljuješ konzervativno kulturo. Z zakonom. Ti praviš temu s silo.

o+ nevone

arnecan1> P.S.: Pa da ne bo kateri slučajno pomislil, da ne maram liberalcev. Samo ne strinjam se z njimi. Ne maram pa ultraliberalcev. Kakor tudi ne ultrakonzervativcev.

Vseeno nam je. Zagovarjaš zakonsko diskriminacijo in si jo že zaradi tega zaslužiš občutiti na lastni koži, da boš eventuelno spoznal svojo zmoto (ki ni stvar mojega mnenja, temveč stvar objektivne presoje dejstev).

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

Ravno nasprotno. Ultraliberalci vsiljujete svoje poglede na škodo drugih - v tem primeru otrok.

Kako pa rečeš temu, da imajo določene skupine prednost pred dobrobitjo otroka? V normalnih okoliščinah je otrok odraščal v družini z očetom in materjo. In v primeru, da je eden od staršev umrl ali se ločil, je vlogo drugega starša prevzel po navadi sorodnik ali krušni starš. Dedek, stric, babica.... Tako je bilo dolga tisočletja.

Samski ljudje ali istospolni ne morejo imeti otrok, to je pač realnost. Potrebujejo partnerja drugega spola. Zakaj bi sedaj imeli samski ali istospolni zakonsko izenačitev pri posvojitvah? Zakaj se gledajo njihove pravice? Gledajo se koristi otrok. In vsi vemo, katero je najboljše okolje za otroka. Mati in oče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()
««
15 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42657592 (51884) BigWhale
»

So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Rezultati
25462339 (56262) jype

Več podobnih tem