» »

Namestitev driverja v Linuxu

Namestitev driverja v Linuxu

racunalnicar ::

Pozdravljeni,

potegnil sem tale (klik) driver za grafično kartico v mojem laptopu, katerega pa sedaj ne znam namestit. Z linuxom sem bolj "frišen", zato se opravičujem za taka vprašanja.
Na strani piše, da file zgolj odprem in sledim navodilom, vendar ni tako. V .tar filu sta dve .rpm datoteki (ati... in X11...). Če ju odprem, pa so v njih le neke mape...

Najlepša hvala za pomoč pri instalaciji!

arjan_t ::

katero distribucijo linuxa uporabljas?

jype ::

Gonilnik raje poišči tule, če ti Linux distribuciji priloženi gonilnik ne ustreza:

http://support.amd.com/en-us/download

Imam uBuntu 12.0.4, driver pa sem mislil namestit, ker bom uporabljal dodaten ekran, da ne bo kakšnih težav...

To je zelo star ubuntu, namesti 14.04, ki je izšel pred par dnevi - ta bi moral delo z dodatnim ekranom podpirati brez nalaganja dodatnih gonilnikov.

Verzije ne bom menjal, ker imam trenutno vse poštimano, da dela, kot mora. Saj tudi z dodatnim ekranom nimam težav. Verjetno pa gonilniki proizvajalca pripomorejo k kvaliteti slike, to je moj namen namestitve. Morda se motim...

Problem dve leti starega operacijskega sistema je, da verjetno ne podpira več reči, ki jih najnovejši gonilniki zahtevajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
999144314 (107200) Icematxyz
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

981181470 (154117) Icematxyz
»

Microsoft pokazal novi uporabniški vmesnik Windows 8

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
247718 (6166) zeleni
»

Ubuntu 7.10 (strani: 1 2 3 )

1166025 (5451) stalker

Več podobnih tem